"Райънеър" отряза още 5 дестинации от София, анулира повече от 2 100 полети

Закупилите билети ще получат парите си обратно, плюс ваучер за 80 лв. като компенсация

Нискобюджетната „Райънеър" обяви анулирането на нови полети, които ще засегнат близо 400 000 човека. Те са в периода между ноември 2017-а и март 2018 година, съобщава „Гардиън".

Заради стачните действия на пилотите компанията бе принудена да анулира повече от 2 100 полети за периода между средата на септември и края на октомври, засягащо 315 хил. клиенти.

Новите стачки ще засегнат пряко България. Отменят се полети през зимата по 34 направления, като 5 от тях са от и до София, съобщава ирландският „Индипендънт". Това са полетите от София до Кастейон (Валенсия), до Меминген (Мюнхен), до Пиза, Венеция и Стокхолм.

Промените вече са отразени в сайта на компанията и за тези дестинации не могат да се правят резервации за въпросния период от време. Ще има и намален брой полети от София до Брюксел.

По предварителна информациия тези, които пък вече са си закупили билети и полетите им са отменени, освен че ще им бъдат върнати парите, ще получат като компенсация ваучер за 80 евро, който ще могат да използват за друг полет на компанията.