Путин намекна за рокади в правителството на Дмитрий Медведев

Новият стар президент обаче не предвижда законодателни реформи в правомощията на федералните власти

Путин и Медведев

Путин и Медведев

"Няма да бъда президент на страната ни до навършването на стогодишна възраст“. Това заяви президентът на Русия, предаде РИА Новости.
 
Държавният глава с тези думи отговори на въпрос на журналист малко след като бе обявено, че стопанинът на Кремъл е преизбран с над 76 процента от гласовете. Сътрудникът на медията попита победителя във вота дали смята да остане начело на страната и след 2030 г. (По сегашната Конституция двата последователни президентски мандата на Путин ще изтекат през 2024 г.).
 
"Какви ги приказвате? Това да не е някакъв виц? Изобщо не смятам да седя в Кремъл до 100-годишна възраст", пошегува се президентът.
 
Путин още посочи, че не предвижда законодателни реформи в правомощията на федералните власти. Той обаче намекна, че в правителство на Дмитрий Медведев може да има рокади.
 
"Имам правото да извършвам промени в изпълнителната власт. Ако ще провеждам промени, те ще станат факт след като вляза в длъжност", посочи още държавният глава на Русия. Според законите инаугурацията на новия президент се провежда месец след обявяване на окончателните резултати от вота.