Путин благодари на Тръмп за предотвратяването на терористичния акт в Санкт Петербург

Благодарение на ЦРУ, Федералната служба за сигурност на Русия е успяла да разбие клетка на „Ислямска държава“

Снимка: Daily Express

Снимка: Daily Express

Руският президент Владимир Путин е провел телефонен разговор с американския държавен глава Доналд Тръмп, за да му благодари за помощта, оказана при предотвратяването на терористичен акт на територията на страната, предава AFP, цитирана от "Фокус", като се позовава на официална информация от пресцентъра на Кремъл. 

Путин е изказал благодарността си за данните, предоставени от ЦРУ на руската страна, благодарение на които Федералната служба за сигурност на Русия е успяла да разбие клетка на „Ислямска държава“, планираща терористичен акт в Санк Петербург. 

Той е обещал да сигнализират на САЩ, ако руските служби получат подобна разузнавателна информаця, която засяга САЩ, предаде Интерфакс.

Агенцията припомня, че в петък, 15 декември, седем души бяха задържани по обвинение в планиране на терористичен акт на територията на втория по големина руски град. По време на операцията, службите за сигурност за конфискували голям брой импровизирани взривни устройва, автоматични оръжия, боеприпаси и "екстремистка литература".