Пуснаха на свобода Лазар Влайков срещу гаранция от 8 бона

Той е обвинен, че не е положил достатъчен контрол над личното си оръжие, с което бе убит ресторатьора Наско Тонкев

Лазар Влайков

Лазар Влайков

Тричленен състав на Окръжния съд в Пазарджик отмени мярката за неотклонение " домашен арест" на бившия председател на общинския съвет в Септември Лазар Влайков и я замени с гаранция от 8000 лева, съобщава „24 часа".

Влайков е обвинен, че не е положил достатъчен контрол над личното си оръжие, то е попаднало в друго лице, вследствие на което е причинена смъртта на ресторантьора Наско Тонкев. Престъпление, което се наказва със затвор от 3 до 10 години.

В хода на делото стана ясно, че Общинската избирателна комисия в Септември е започнала процедура по прекратяване на мандата и отстраняването на Влайков като общински съветник, заради 3 поредни отсъствия от сесии. Според адвоката му Елвира Панкова започналата процедура е несъобразна, защото на последната извънредна сесия на общинския съвет в Септември Влайков не се е явил, заради призоваването му от районния съд в Пазарджик, който разглежда искане за промяна на мярката му за неотклонение.

Определението на окръжния съд в Пазарджик за освобождаването на Влайков под гаранция е окончателно и не подлежи на обжалване.