Прокуратурата потвърди за жестокото убийство в София, убиецът дори не съжалявал за стореното

Става въпрос за поредица от деяния, които е извършило лицето, свързани с жестокото убийство на студентка в София. Ето какви разкрития направиха от прокуратурата, за което по-рано днес подробности даде главният прокурор Сотир Цацаров. 

На 25 около 5ч обвиняемият е умишлено умъртвил приятелката си, с която е живял около 2-3 месеца. По изключително жесток начин е извършено убийството. С множество удари с метален стик и след това душене. И както той сам е споделил, е забил нож във врата, за да спре страданията ѝ. С втори нож се е опитал да се отреже главата на починалата.

Съседите са чули виковете на момичето. Малко по-късно обвиняемият се е обадил на своя приятелка, с която е живял. В последствие именно тя и нейният приятел са сигнализирали. Под претекст тя да го закара някъде. Качили се в неговия апартамент. Тя е попитала къде е новата му приятелка. Той с жест е показал, че я е заклал. Тя не му е повярвала, а той я е завел в стаята, където е била починалата. Върху трупа ѝ, който е бил завит с одеал имало плюшена играчка, наподобяваща котенцето от Алиса в страната на чудесата:“, разкриха още от прокуратурата.

Преди да си тръгне, приятелката е видяла 2-та ножа, с кръвта по тях, въпреки че той се е опитал да ги почисти. Тя се е обадила на нейния приятел, който е приятел и на обвиняемия. Той е бил в провинцията. Като се прибрал са направили конферентна връзка с обвиняемия, опитали са се да го убедят, да се предаде. Той е бил видимо спокоен. Казал е, че ще ходи на парти, че иска да се види с дъщеря си, от предишен брак, и е казал, че най-рано в понеделник ще се предаде в полицията.

Вместо това обаче, още същата вечер обаче е тръгнал към морето. На стоп е качил момче и момиче. Около 4 часа при село Зимница е спрял колата под претекст, че трябва да иде до тоалетната. Вади бокс, сваля момчето от колата и го удря, като му причинява средна телесна повреда. Момичето е успяло да извади багажа и да избяга. Обвиняемият също е избягал. В резултат на издирвателните действия малко по-късно е хванат в заведение в Созопол. Убиецът е задържан е за 72 часа.

От прокуратурата разкриха още, че евентуален мотив за деянието е ревност и неразбирателство и употреба на наркотици. В дома му и в него са открити хапчета, най-вероятно амфетамини, но експертизата ще го докаже. Обвиняемият е употребявал наркотични вещества още като ученик. Опитвал се е да се лекува в някаква клиника.

„Според нас той дори не съжалява за извършеното, напротив смята, че е извършил добро дело. Вероятно заради изневярата, която е извършила девойката. И затова той смята, че ѝ е помогнал по този начин да спре с пороците, коментират от обвинението.