Призоваха за бойкот на Долче и Габана заради Мелания Тръмп

Те пуснаха тениска, която осмива бойкота. На нея е щамповано #BOYCOTT DOLCE&GABBANA и голямо червено сърце

Стефано Габана пусна в отговор тази снимка на Мелания в тоалет на D&G

Стефано Габана пусна в отговор тази снимка на Мелания в тоалет на D&G

Клиенти-противници на американския президент Доналд Тръмп призоваха за бойкот на Долче и Габана, тъй като Мелания се появи нееднократно с техни дрехи.
Откакто влезе в ролята си на първа дама Мелания Тръмп редовно е облечена с дрехи на италианските дизайнери на големи събития. 
Тя носеше палто D&G за 51 500 долара на срещата на Г-7 в Италия. На официалния портрет в Белия дом е облечена с блейзър за 2900 долара от същата марка. 

За разлика от други дизайнери като Том Форд и французойката Софи Теале, които отказаха да обличат първото семейство на Америка, Долче и Габана дори се възползват от ситуацията. Стефано Габана няколко пъти качва в личния си профил в Инстаграм снимки на Мелания с хаштаг #DGWoman. 
D&G отговориха на критиките срещу тях с чувство за хумор и с бизнес нюх. Миналата седмица пуснаха тениска, която осмива бойкота. На нея е щамповано #BOYCOTT DOLCE&GABBANA и голямо червено сърце. Цената на тениската е 245 долара.
Стефано Габана промотира тениската в личния си профил в Инстаграм с хаштагове #fakenews #realtshirt (фалшиви новини, истинска тениска).