Скандал е на път да блокира проекта "Пловдив - европейска столица на културата"

Управителният съвет на фондация “Пловдив 2019“ е пред разпад

В града под тепета е на път да избухне поредния скандал, заради блокирането на културния проект Пловдив - културна столица през 2019. Това стана ясно, гражданската квота на управителна съвет на „Пловдив 2019“ най-вероятно ще напусне органа, който взима решенията за реализирането на най-важния проект в Пловдив.

Мариана Чолакова, Пенка Калинкова и Милена Чакандракова обявиха, че напусна УС по време на днешната сесия на Общински съвет, пише сайтът ПодТепето. Причините за решението на трите дами е недоверието към работата им, което демонстрираха днес в купом всички съветници. Те допълниха, че ще изчакат единствено обявената днес извънредна сесия за Пловдив 2019, обявена за 11 юли, на която да изкажат своето мнение пред старейшините.

Другата причина е, че в състава на управителния съвет не бе върнат издателя Манол Пейков, а бяха приети трима други членове – Александър Държиков, председателят на Занаятчийската камара Тони Симидчиева и журналистът Антон Баев. Случващото се днес разклаща из основи дейността както на УС, така и на оперативния екип на фондация „Пловдив 2019“.

С напускането на голяма част от членовете на управителния съвет на "Пловдив 2019" се върви към пълен блокаж и ако бързо не се задвижи проектът, той отива към провал, заяви артистичният директор на фондацията Светлана Куюмджиева.