Популистът Нинова мълчи, че Ердоган мечтае за Кърджали по примера на Крим

БСП крие, че корпорацията на Доган е по-опасна за Източните Родопи от фантазиите на турския президент

Корнелия - храбрият бранител от Ердоган

Корнелия - храбрият бранител от Ердоган

Димитър Ивановев, специално за Faktor.bg

Популизмът винаги е бил най-вярното оръжие на българските комунисти, но и на наследниците им, представящи се за социалисти. Лидерът на БСП Корнелия Нинова, за да грейне като герой пред народа е готова на всякакви шашкънии – преди дни гази с нови гумени ботуши кал в Брегово, внушавайки, че спасява хората от природните бедствия. Вчера пък като истински народен закрилник размаха от Кърджали пръст на турския президент Ердоган, който виждал родопския град в духовните граници на турския народ.

На Корни, както галено я наричат в столетницата, хич не и пука за Кърджали и Ердоган – комплексът й е Борисов, на него иска да натрие носа, та даже се изрепчи: „Изказването на Ердоган е поредната провокация към България. Обявяваме се против намесата на чужди държави. Позицията на Ердоган е в разрез с международните норми. Настояваме на срещата на 26 март това да бъде заявено от премиера Бойко Борисов и той да защити териториалната цялост на страната ни. Призоваваме го да мисли на първо място за България“. Много шизофренични настоявания – никой още не е чул териториалната цялост на страната да е нарушена. Все пак става дума за духовни „измерения” и мечти на южните съседи. В Крушовица може и да не знаят, ама за наследниците на тракийските бежанци, чиито потомци днес живеят и в Кърджали – Одринско, Ксантийско, Гюморджинско, Дедеагачко и т.н.

са  също част от душевните граници на България

До първата четвърт на миналия век тези райони са били населени масово с етнически българи, а и до днес запазените църкви и сгради напомнят с архитектурата си за това, нищо, че се намират на гръцка и турска територия.

Големият проблем в случая е, че Нинова и ръководството на БСП съвсем не милея искрено за проблемите на Кърджали, приказките им са долнопробен политиески популизъм, а най-голямото доказателство за това е позицията на червената партия и нейните лидери за Крим. Призовават Борисов да милее за България, а те непрекъснато демонстрират по-голяма любов към Русия – това ли е истинската им родина? До сега БСП ясно и категорично отказва да осъди анексирането на Крим и отделянето му от Украйна. Самата Нинова е казвала, че щом кримчани желаят да се чувстват руснаци – нека бъде така. В тази посока е позицията и на излъчения от БСП проруски президент Румен Радев. Според него, щом над Крим се вее руско знаме, значи районът е руски. В същият контекст бе и вчерашният скандален пост във фейсбук на червения депутат Таско Еменков. Докато Корни се „бореше” за Кърджали, той обяви, САЩ, Франция, ФРГ, ЕС за идиоти, защото изборите в Крим показали, че 90% от хората гласували за Путин за президент, с което демонстрирали, че областта е руска. Червените лицемери забравят услужливо, че и руският флаг и фалшивият референдум в Крим станаха факт, след окупация на района от зелените човечета на Путин, под дулата на автоматите, страха и насилието. Под страх преминаха там и изборите за руски президент тази неделя.

На 18 март 2014 г. за първи път след Втората световна война чрез сила и оръжие бяха нарушени самоволно международно признати държавни граници. Именно кремълският тероризъм, осъществен над територии на Украйна, стана повод на Руската федерация да бъдат наложени тежки международни санкции, а Кремъл да изпадне в световна изолация. Срещу същите тези санкции, БСП и Румен Радев непрекъснато скачат, доказвайки, че са преди всичко

троянските коне на Путин в България

Руският „пример” в Крим е заразителен и опасен – щом диктаторът Путин може да си го позволи, защо диктаторът Ердоган да не може да поиска Кърджали в реални граници? Основание за това му дават БСП, Нинова, президентът и цялата плеяда видни русофили и русороби, с безумните си оправдания на руските апетити, за заграбване на чужди територии. Как тогава Корнелия ще се пъчи, че е защитник на националните териториални интереси, а поощрява руските експерименти за прекрояване на държавни граници? С такива продажни защитници на Русия и режима в Кремъл България става изключително уязвима пред наглите амбиции на съседи.

В Кърджали вчера лидерът на социалистите демонстрира битка с някакъв въображаем проблем, но нито думичка не спомена за истинския демон, душещ района повече от 28 години – ДПС. Корпорацията на Доган е по-опасна за Източните Родопи от фантазиите на Ердоган, защото е реална. Кърджалйска област се управлява като феодално владение на софийските Сараи. Корупцията там е  превърната в норма за съществуване, а политическият страх от хората на Доган - в средство за оцеляване. По тези истински теми обаче Нинова мълчи като поразена от амнезия, а и как да скача срещу турското крило на БКП, най-верният съюзник на „Позитано” в годините на прехода. Нали и утре, като бутнат Борисов пак с тях ще правят  управленска коалиция и

ще делят порциите от властта

В графата „популизъм” трябва да бъде поставено и искането на лидера на БСП за уреждане на тракийския въпрос – става дума за имоти и облигации на тракийските бежанци. Проблемът брадясва вече почти век, а другарката от Крушвица е добре да изкара и опреснителен курс по история, за да разбере, че БКП, царска и болшевишка Русия имат много тежки грехове за обезбългарянето на Одринско и Беломорието, и за откъсването на тези територии от българското етническо землище. Отговорност по проблема носят и днешните другари от БСП. Като тяхна присъдружна организация на всички избори и инициативи е  политически клуб „Тракия”, наследник уж на славната Тракийска организация. Цялото ръководство на клуба е окупирано от видни членове на БСП, начело с др. Красимир Премянов. Редно е Нинова да попитата първо тях какво направиха в годините на прехода за тракийската кауза, освен, че ревностно прибират парите от имоти в цялата страна.

Опозиционността на др. Нинова съвсем не й се получава. Всеки неин опит за политически ефект се оказва фарс, защото слугинажът на чужда родина няма как да бъде припознат за родолюбие.