Кратък курс по истинската история на КПСС ( Комунистическата Пропаганда Срещу Свободата ни)

Във връзка с рядката възможност българските зрители да чуят нещо различно от обичайната пропаганда в полза на съветския колониализм, който дори не бива наричан по този автентичен начин у нас, читател обобщи в коментарната част някои от елемените на голямата историческа лъжа за „освобождението на България“ от страна на СССР.

Напомнянето на тези факти със сигурност ще е от полза на всеки, който желае да знае истинската история, задръстена от десетилетните пропагандни глупости, упорито повтаряни и днес по отношение на близкото ни минало. (ivo.bg)

Г-н Инджев,сега имате пълна възможност да се преборите с комунистническата пропаганда,наливала своята отрова сред българския народ.Дано в това предаване успеете да съкрушите новокомунистическите лъжи и демагогия. Но нескромно казано,подгответе се сериозно,не че не знаете това,но ще имате подкрепата на всички нормални българи. Ето някои препоръки.

1. Изтъкнете факта,че България преди Втората Световна война не е водила антисъветска политика.Както и по времето на войната, както и по време на ГСВ(германо-съветската) Прожектирали са се съветски филми,издавали са се съветски книги,грандиозна е била подготовката за честването на 100 годишнината от рождението на Пушкин,имали сме търговски,културни,религиозни и др. договори със СССР.

Бел. Ivo.bg: Именно по тази причина публикувам в книгата си „Течна дружба“ „преразказ“ на рекламата в един от „фашистките“ български вестници на съветски военен пропаганден филм. Въпросната реклама, най-голямата по обем в броя, освен че кани читателите да се насладят на филма, на практика е голямо пропагандно каре на съветския строй. Още като дете съм се чудил на разказите на възрастните, които разказваха, че са гледали по 20 пъти „Чапаев“ и че е имало по кината седмици на съветското кино ( по онова време това е било, в духа на указанията на Ленин за значимостта на това изкуство за „масите“, връх на „сладоледа“ в промивенето на мозъците. Как ли той е бил сервиран така обило и без цензура в т.н. фашистка България?

2. Второ,съветските посланици в Царство България,особено Александър Лавришчев и съветника Стапан Кирсанов не са определяли България за „нацистка“ държава и са участвали в традиционните държавни, граждански и религиозни празници по повод освобождението от Турция и др. поводи.

3.След започването на ВСВойна,до „Съветско-Българската война“,властите в България обявяват 4 неутралитета към ВСВ ,включая три към Германо-Съветската война.

4. Съгласно „Дневника“ на личния секретар на Сталин,Поскрибишев,който беше издаден в Русия,българския посланик в СССР Иван Стаменов е бил приеман лично от Сталин,Молотов,Берия,Жданов и др. поне ТРИ пъти в ЛИЧНИЯ КАБИНЕТ на Сталин в Кремъл. Дневникът е издаден под названието „Книга вписъйвания посещения лиц у тов. Сталина“.

5. Българските власти осигуряват транспортирането( за наша сметка) на съветските граждани ,които към момента на избухването на Германо-Съветската война са се намирали на територията на Германия. Те са превозени с два влакови ешелона от Ниш до Одрин,където са били предадени на съветските дипломатически власти,които от своя страна са изказали благодарност от страна на съветското правителство. Отделно от това,лично Сталин и Молотов са извикали по този повод Иван Стаменов и са му връчили благодарствено писмо към Бълг. правителство( проф,Филов) и към Двореца(Н.В. Цар Борис-Трети). И чрез депеша,посланика изпраща тези благодарности до София. Те са засечени от гереманските разузнавателни служби,но няма официлана реакция от германските власти по този повод.

Бел.ivo.bg: Тук трябва винаги да се припомня, че до избухването на войната, когато Хитлер изпреварва нападението на Сталин ( както безспорно доказва в книггите си Виктов Суворов), между СССР и Германия цари идеологически подкована братска дружба. По силата на договора за ненападение от август 1939 г., с който Сталин отприщва навитата до краен предел германска военна пружина срещу останалата част от Европа, СССР снабдява хитлеристите с огромни количества суровини и стоки- последните ешелони с полезни изкопаеми са били на път, когато започва германското нападение. Да не говорим за общите военни учения между армиите на Хитлер и Сталин на съветска територия, която гостоприемно е била предоставена на нацистите в нарушение на Версайския договор. Съответно , след пакта от август 1939 г., пропагандаторите сменят антифашистката плоча рязко и започват да обясняват по заводи и колхози, че в Германия също управлява партия на работниците- българските другари от онзи период също „забравят“ , че са „антифашисти“ и стават пак такива едва, след като на истинската им родина й става ясно, че Хитлер (временно) е изиграл своя побратим Сталин.

6. Издръжката на Съветското посолство и Съв.консулство във Варна през тези три години е станало за сметка на българската държава(народ).Нито един съветски дипломат,нито един член на техните семейства,нито един сътрудник,нито един служител от техническия персонал в посолството и консулството не са пострадали. Не е имало никакви ограничения в служебния и извънслужебния режим и живот на съветските официални представители в България.

7. Съветския ръководител Сталин,никога не е определял България за „нацистка“ държава. Това важи и за Молотов,Соболев,Берия и др.

8. Ако България е била „нацистко-фашистка държава“ Съветите нямаше да изпращат секретаря на НКИД и на В.М.Молотов, Аркадий Соболев в България на 25-ти ноември 1940г.,за да моли Българските власти да подпишат договор за приятелство,който да осигури достъл на Съветския ,военен „Черноморски флот“ в Българските пристанища Варна и Бургас.Той е бил приет лично от Българския Държавен глава Н.В. Цар Борис,министър-председателя проф. Богдан Филов и министъра на Външните работи,съгласно нормалния протокол.

9.Ако България е била „нацистка“ държава по време на Германо-Съветската война,в която България е съюзник на Германия,Съветския Съюз нямаше да моли четири пъти ( чрез декларации) българските власти от началото на 1944г. да позволят откриването на 4 съветски „търговски“ представителства в страната, в която са разположени всякакви германски служби и ограничен военен контингент.Значи Съветите нито са се страхували от българските „фашистки“ власти,нито от германските „фашистки“ власти в България. Следователно,политиката на Съветите е имала съвсем други цели,а не „освобождение“ на Царство България…

10. Налице е разсекретен документ,в който е дадено указание към стратегическата авиация на „Черноморския флот“ на СССР за бомбардирането на Костанца,Варна,Стамбул,Салоники,Александрия и др.Документът е от пролетта на 194ог.,сиреч,далеч преди нападението на Германия срещу Съветския Съюз.

11. Самото завладяване на територията на Царство България от страна на войските на Трети Укр. фронт и военния флот, носят чертите на агресия и окупация. Няма никакви следи за освобождение и др. подобни,която догма бе наложена от съветската и българската комунистическа пропаганда.

Бел. Ivo.bg: В 2 разсекретени от германските архиви писма между Хитлер и Сталин се вижда, че Джушвили се е пазарил за условията, при които да се присъдини към победоносната германия във войната. Точка втора от условията на Сталин е да получи България на тепсия. Така че България е била нарочена за окупация далеч преди каквато и да било развръзка във войната. А какво ли още крият останалите 4 писма между двамата диктатори, които продължават да са засекретени в Русия?

12.Паметникът (и паметниците на РККА) в България са построени единствено по повод на Съветско-Българската война и окупацията на последната.Това личи от надписите върху тях. Никаква връзка няма с горянското движение.

Бел. Ivo.bg: Конкретно в София връзка има. Планове за паметника е имало, но са били променени в сегашния грандомански вид след като българското сталинче Вълко Червенков, лично почувствал се оскърбен от неуспеха да разгоромят напълно горяните през лятото на 1952 г. бил вбесен от съпротивана на горянската чета на Никола Тарпанов в Сливенския Балкан.

13. Окупацията на България няма никаква връзка с тоталното настъпление на Червената армия срещу Германските войски,дори с Белградската операция на Червената армия.

Бел. Ivo.bg: Нещо повече, западните съюзници никога не са делегирали „права“ на СССР да окупира България. От разсекретен доклад на британскрвиятото посолство в Цариград се вижда изненадата и раздразнението на съозниците от вероломния акт на Сталин. Това вероятно е първата, макар и потисната тогава пред публиката, искра от студената война.Българското разузнаване също е смятало до последния миг, че червената армия ще използва българската територия като коридор за преследване на германците в Югославия и това е било основно съображение неутралното правителство да нареди на българската армия да не оказва съпротива ( като през 1916 г., когато Русия напада България, но получава жесток и успешен военнен отпор-руснаците са имали този спомен, не са били никак сигурни какво ще им се случи и този път и са настъпили доста навъсени на българска територия). Вместо това обаче на 5 септември, за „благодарност“, Сталин скъсва поддържаните през цялата война дипломатически отношения със София и обявява без никаква логична причина война на България, след което войските му охраняват систематичното избиване на хиляди мними и реални противници на комунизма. За капак българската „фашистка“ войска марширува с бой под съветските знамена в Югославия и Унгария, дава десетки хиляди жертви, но въпреки това получава статут на победена държава с мълчаливото съгласие на Москва. За сравнение: родината на фашизма Италия, „осиновена“ от американците, получава статут на победителката онази мирна на същата онази мирна конференция в Париж в края на 1947 г., когато официално е прекратена съветската окупация на България. На Сталин му е нужна бедна, унизена и зависима от него България, съветизирана вече брутално след 3 години окупация.

14.От тактическа и стратегическа военна и политическа гледна точка,обявяването на война срещу България от страна на Съюза са безсмислено и ненужно. Съветския Генерален Щаб не е имал никакви планове за военни действия на бълграска територия срещу геманските войски(23хил.) до края на август 1944г. Просто,под натиска на Георги Димитров,Сталин заповядва тази подготовка за военно, насилническо нахлуване в България. Това пък е определено от факта,че диверсионните комунистически групи в страната не са имали никакъв шанс да завземат властта.

13. Съвсем погрешно е да се смята и твърдението на много хора,дори антикомунисти,че на 9-ти септ. 1944г е извършен „комунистически преврат“,още повече военен. Нищо подобно,преврата е извършен под ръководството на Съветския Съюз и неговите разузнавателни органи,с помощта на тяхната агентура в България. Самите партизани и БКП-БРП нямат никакво участие в завземането на властта и формирането на ОФ-правителството.

Бел. Ivo.bg: Точно така. Беглецът от СССР, шефът на съветското разузнаване на Запад Валтер Кривицки, свидетелства в книгата „Аз бях агент на Сталин“ (след което умира „загадъчно“ в един хотел в Ню Йорк), че овладяването на България от съветската пета колона е блио подготвяно от дълго време. По негови данни, със знанието на българския премиер Алекссандър Стамболийски ( пустото русофилство, което изяжда главата и на банкера Атанас Буров, опитал се да умилостиви Сталин като привлича за военен министър съветския агент Иван Маринов в кабинета на Муравиев- подробно съм писал в „Течна дружба), в България са били инфилтрирани съветски агенти с две приоритетни задачи: проникване в армията и средствата за пропаганда. Резултатът ни е известен.

Цялата „политика“ на Съветския Съюз по отношение на България е подчинена на целта на съветските болшевики да завладеят България,да я болшевизират и съветизират ,и тотално да я подчичнят на своите цели.Което и става.За тези цели се ползва най-голямата терористична организация в историята на човечеството,Коминтерна и българските комунистически функционери,които са емигрирали в Съветския Съюз и са работили съвсем открито срещу своята страна-България.Имало е дори много случаи на българи,които са служили като офицери и генерали от Червената армия и НКВД.Това са неопровержими факти,непознати в историята. Цяла „партия“ да служи за целите на друга държава срещу своята страна. При това,по пътя на терора,метежите,шпионажа,убийствата и пр.