Българи в Македония почитат паметта на Мара Бунева

Българският културен клуб - Скопие (БККС) отбелязва днес 85 години от гибелта на Мара Николова Бунева – българска революционерка, член на Вътрешната македонска революционна организация.

По този повод организира редица събития, свързани с фаталната дата 13 януари 1913 година. За участие в тях са поканени българския президента Росен Плевнелиев, Георге Иванов - президент на Република Македония,  Бойко Борисов - министър-председател на Република България, Никола Гуевски - министър-председател на Република Македония, политици, народни представители и евродепутати, съобщават от ВМРО.

В памет на Мара Бунева днес в църквата „Св. Димитър“, Скопие, Р. Македония, ще се проведе панихида за българската революционерка, организирана от Българския културен клуб - Скопие. Като част от програмата в ранния следобед на лобното место на Мара Бунева и на кея на река Вардар ще бъдат положени венци и цветя.

Организаторите се надяват,  че проявата ще бъде една от първите стъпки за практическо реализиране на Резолюцията на Европейския парламент, относно прогреса на Република Македония, където настоятелно се препоръчват съвместни чествания на исторически събития, представляващи част от общата история със съседните страни.