Комунисти разпъват монах на кръст, вкарат го в правата вяра на Ленин

Народната власт избива над 120 духовници, стотици са подложени на гонения и терор На 9-ти септември единствено Вселенската Съборна Църква на Христа ще отдаде почит към избитите духовници с тържествена литургия на Св. Йоан Златоуст

Кабинетът “Беров” – първата тройна коалиция на политическата мафия

Не исках Любен да е премиер, защото Желев е интригант и нечист човек, казва съпругата Стоянка ”Егати държавата, щом аз съм й вицепремиер” – най-точната оценка за правителството Изгрява звездата на “Мултигруп”, повечето министри днес са милионери

"Боянските ливади" отприщиха бесовете на мафиотския преход

Идеите за десни реформи и морал в политиката бяха подменени с корупция, незаконно забогатяване, възход на мутрите и групировките, гангстерски войни, срастване на власт и престъпност Виктор Павлов Едва ли днес някой се сеща за датата 30 август 1992 г., но именно преди 20 г. на този ден в политическата терминология на България се роди фразата „Боянски ливади”.

69 години Кобургите крият истината за смъртта на Борис III

Симеон и семейството му са единствените българи, които знаят каква е мистерията около смъртта на предпоследния български цар. На 28 август 1943 г. в 16, 22 минути цар Борис умира в двореца си в София. Оттогава до днес няма българин, който да не се е опитвал да търси висш шпионаж в тази царска, но иначе твърде обикновена смърт. Има ли тайна?

Партизански фолклор превръща терористите от Жабокрек в герои

68 години червената лъжа се повтаря, историята се фалшифицира, а лидерът на ПЕС Сергей Станишев се прекланя пред престъпление срещу човечеството Милкана Дангова 24 август 1944 г. продължа да бъде една от най-спорните дати в най-новата ни история, обвита в много червена мистика, героика и патетика.

БСП и ДПС рекордьори в Кърджали с агенти на ДС

Движението за права и свободи и Българската социалистическа партия са с почти изравнени показател по брой на агентите на бившата Държавна сигурност, включени в листите за общински съветници на местните избори през октомври 2011 г. в област Кърджали от парламентарно представените партии.