Допусканите дисиденти

Из книгата на Илия Троянов “Кучешки времена. Революцията менте” Вчера Faktor.bg публикува документални спомени и материали за създадения преди 24 г. Клуба за подкрепа на гласността и перестройка в София. Днес ви предлагаме спомени на политическия затворник и антикомунист Стефан Вълков, който анализира формацията на интелектуалците, обединени около д-р Желев.

Откраднаха от Горан Благоев сензацията за изчезването на "История славянобългарская"

Комисията по досиетата прилага двойни стандарти спрямо изследователи и крие интересни дела По ирония на съдбата с кражба на информация се стига и до разкритието, как е открадната от Атон историята на Пасий. Авторът и водещ на предаването „Вяра и общество” по  БНТ Горна Благоев протестира срещу двойни стандарти на работа в Комисията по досиета, граничещи с цензуриране на изследователската дейност , ограничаване на достъпа до информация и даване предимство в ползването на дела на други заинтересовани страни.

Румяна Желева: „Снаха на мафията” и ДС в европейската политика

Любимката на Борисов участва във фирма създадена от тайните комунистически служби Партия ГЕРБ е номинирала бившия външен министър и злополучен кандидат за еврокомисар Румяна Желева за втори мандат като заместник-председател на ЕНП, съобщи БНР. Кандидатурата ще бъде гласувана по време на предстоящия утре и вдругиден в Букурещ 21-ви конгрес на партията.

На срещите с Костов Добрев спаси Жан

Виденов явно е необходим отново на политическата шахматна дъска на България и затова се опитват да пренапишат историята  Д-р.Мирослав Дърмов,  Лексингтън, Кентъки, САЩ, 14 октомври 2012 г. 

Преди 25 години шест майки се превръщат в оръжие срещу Живков и комунизма

Буржоазният Русе е предвестник на българското дисидентство, но днес никой не иска да си спомни за жените искащи въздух за децата си

Съпругата на парламентарен шеф и председателят на БЧК пеели на ДС

За тайните служби на комунизма са донасяли и предишният, и сегашният председател на БТПП, както и повечето членове на днешния Управителен съвет