Правителството може да се пише европейско, но "народната демокрация" казва друго – руска е България

 Александър Йорданов

Не е лошо човек от време навреме да се връща в родния си град. Та, ето ме и мен в родната Варна. Обичам моя роден град. По-различен е въздухът в него, слънцето искрИ отразено в морското огледало.

.Истината е, че съм роден в град Сталин. Така загубените комунисти бяха преименували моя роден град. Но човек не може да избере къде да се роди. Затова пък след като се е родил може много да направи, за да промени действителността. Така в един момент Варна стана "синя Варна" – град, който задаваше демократичния дневен ред на България. Град на демократичната промяна. Европейски град, истински запад на брега на Черно море! И ето ме и мен сега в този мой европейски град.

Вървя по централната улица и отвсякъде ме посрещат надписи: скидка, одежда из кожи и меха,кожанные куртки, ресторан, руски билярден клуб "Пирамида", русскоговорящий адвокат, русскоговорящий психолог, магазин "Берьозка",безчет фирми за "недвижимости" и дори сайт "Русская Варна". Отнякъде се носи познатата ми от пионерското детство: "Катюша". Влизам в ресторант – на съседните маси руска реч. В супермакета – касиерката с руски акцент. На пазара – лесно разпознаваеми тьотки се дивят на изобилието. Таксиджията ми обяснява, че турците ще превземат България. Питам го за руснаците. Млъква "деликатно". Продавачката в кварталния магазин ми казва: "Не мога да ги трая вече тия руснаци:

хем прости, хем претенциозни

 И нахали." И аз мълча деликатно.

Сдружение „Общество за приятелство с народите на Русия, Украйна, Беларус и ОНД“ – Варна обясняват, че в града постоянно живеят близо 15 000 руски граждани. Не вярвам на ушите си. Искам да ги попитам: да не би това да са турски граждани? Виждам как се смеят и "отговарят": ами, ами, "наши са, руски" и ми обясняват, че самото сдружение има за цел "развитие и осъществяване на дейности по отношение на българо-руската дружба, като това включва и съвместно отбелязване на дати и годишнини". Според Сдружението това е "народна демокрация". Правителството на България може да се пише европейско, но "народната демокрация" казва друго – руска е България.

Самото понятие "народна демокрация" е измислено в Москва и резултата от прякото му прилагане виждаме днес в окупацията и анексирането на Крим, както и в "народните републики" – Донецка и Луганска. А дали и за Варна и Бургас не ни кроят същото. Я как само звучи:

Варненска народна република,

Бургаска народна република? Освен официалните военноморски сили, които с общо 3 хеликоптера трябва да вардят моя роден град, има и няколко паравоенни проруски сили – явно с обратната задача: да превземат окончателно моя роден град. Става дума за сформираното преди една година през април във Варна "Обединение за България" и създаденият към него Комитет за "национално спасение". От какво или от кого ще ни спасяват? На 9-ти септември 1944 г. нарекоха окупацията освобождение. Сега се канят май да я нарекат спасение. Обединението се контролир чрез руския проект "Балканский фронт Болгария" с лидер Евгений Викторович Новиков. Водещи организации в него са Български воински съюз „Васил Левски“ и "БНО "Шипка". Каква им е истинската цел никой не знае, държавните органи нехаят, но едно е ясно: възникне ли "проблем" между нашата НАТО и Русия тия "спасители" са на страната на Русия и не само Варна, но и цялото Черноморие е техен руски анклав – територия

извън контрола на българската държава,

"народна демокрация".

Варна се връща към времето, когато се наричаше Сталин. Вярно е, че не чух някой да споменава това име. Но изразът " нас само Путин ще ни оправи" долитна от съседна маса в популярния "Хепи" ресторант срещу някогашния "Севастопол". "Севастопол" се нарича след 1944 година, а преди това си е бил "Морско око", защото наистина е гледал към входа на морската градина, към морето. Сега младежта пълни американското "Хепи" и очаква Путин да я оправи. Като нищо ще я оправи. В Украйна 10 000 вече не са между живите само за три години.Колко му е и тия мераклии за Путин да сложат черни забрадки на майките си.

Пиша всичко това, за да кажа следното: В България има  все по-силна руска намеса във вътрешните работи на страната. Тя е видима. Президентът мълчи за нея и дори и козирува. Тази намеса засега е паравоенна… Но утре може да стане и военна. Българското черноморие вече е рускоезично. Само на книга е българско. Турци по него няма. Има руснаци. Приятен ден.

67 Коментар(и)

 • Boris

  Boris(04 May 2017 - 01:05)

  Отговор

  Псувни,мръсни обръщения,закани към съответният автор,отровени от невежество текстове-веднага те отпраща към платената орда от служителите на проруска пропаганда.Безспорно това са интелектуално лумпенизирани същества,дресирани да заколят и майка си,ако каже нещо срещу копанката, от която ги храни Русия. Как да ги наречеш българи?! Толкова за "душевният образ" на проруският трол. Иначе,истината за Варна е тъжна.Арогантното присъствие на руснака,се забелязва даже и при наличието на 2ма, 3ма души. Най-тъжното е,че това го докараха властите, от 1989 до днес.

 • Д.Благоев.

  Д.Благоев.(03 May 2017 - 16:05)

  Отговор

  РУСИФИЛИСТИЦИТЕ ЩЕ БЪДАТ СЪДЕНИ ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!

 • Д.Благоев.

  Д.Благоев.(03 May 2017 - 16:05)

  Отговор

  РУСИФИЛИСТИЦИТЕ ЩЕ БЪДАТ СЪДЕНИ ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!

 • нова варна

  нова варна(02 May 2017 - 19:05)

  Отговор

  абе пидирунгел шопски ,кво си кривиш устата? Варна не е успяла заради сафийските келемета дето я спъват и пречат всякакси!!

 • Николай

  Николай(01 May 2017 - 23:05)

  Отговор

  Бахти глупостите в тази статия, Приличаме на платено съобщение от ул. "Козяк"... -Само дето има една подробност, че тук града се управлява от хората на Бойко Борисов. От както Борисов е на власт, ТИМ растат. Взеха няколко пристанища, взеха ЕРП-то, станаха абсолютният монополист в бизнеса с пътищата...- Защо ли? А ми просто е! - Който иска да строи пътища в страната трябва да си купи чакъла от ТИМ. Точно 10на дни назад от датата, на която пиша на Варненското летище кротко са си говорили Марин Митев и кой? - А ми Плевню- мусю льо екс президо! Каква ли работа има Плевнелиев с Марин Митев тук в града ми? А помните ли 2013год. когато имаше протести във Варна и всички крещяха долу ТИМ? - Тогава излезе онова хюмне Цецо Цветанов по телевизията, който обясняваше как много добре работили с ТИМ и те са честни бизнесмени! За това не знам да ли руснаците управляват тук или Борисов и компания? Нека не забравяме, че нискотарифните компании едва сега започнаха да кацат на Варненското летище след намесата от ЕС. За това стига с глупостите за руснаците... - Въпросът за града е София и селяндурите които я управляват! Варна внася всака година около 2,5 млрд. лева в бюджета на страната, а онези хюмнета ни врищат 100 млн. за общинският бюджет! В същото време бюджета на София е 1,32 млрд. лева!

  • факторе, факторе и т.н.

   факторе, факторе и т.н.(02 May 2017 - 10:05)

   Нали знаете поговорката "какъвто народът, такова и управлението му". Тогава какво искаме и какво очакваме да се случи? Факторе, факторе - кой каза демографски!

 • добрютро

  добрютро(01 May 2017 - 17:05)

  Отговор

  Добрутро, Саше. Изтресня ли от тежкия СЕДЕРАСКИ махмурлук на агент Санкин!

 • Сталин

  Сталин(01 May 2017 - 15:05)

  Отговор

  Всеки Александър си има име, улица, адрес...

 • Фронто

  Фронто(01 May 2017 - 15:05)

  Отговор

  Г-н Йорданов, със 'Сталин' връщате един спомен. Годината е 1980( не 50_а!). Около едни " корекции" на цените пускам картичка от Варна с марка от старата цена. Прибирам се и ми показват плик на който има официален печат: доплащането е 6 ст., но на печата пише *Град Сталин*. Небрежност? Дори така да е, недупостимо е. Но едва ли е небрежност,ако беше така защо нямаше печати * Царство България*? Немалко са тези които живеят с онези си мечтания- да не подценяваме.

 • balgarin

  balgarin(01 May 2017 - 11:05)

  Отговор

  чета майна статията на Г-н Йорданов какво е написал и просто не си ВЯРВАМ на ушите че това е ИСТИНА СПОР НЯМА „ но зощо Г-н Йорданов ни НАБИВА ЧУВСТВО ЗА ВИНА като чели аз съм ЗАСЕЛИЛ блядовете в НЕГОВАТА ВАРНА . той ЛИЧНО Г-н Йорданов да БЛАГОДАРИ НА БОГ че не са му ПОЙСКАЛИ РУСКА ВИЗА ДА ИМА В ПАСПОРТА И ТОГАВА ДА МОЖЕ ДА ПЪТУВА ЗА НЕГОВАТА ВАРНА „ но и това МОЖЕ да СТАНЕ и Г-н Йорданов цял ден да се РАЗКАТАВА по руското посолство в СОФИЯ за руско - варненска виза . както СЪВРЕМЕННАТА медецина лекува ПОСЛЕДСТВИЯТА от болеста а не ПРИЧИНИТЕ за болеста , то същото Г-н Йорданов ни пише за ПОСЛЕДСТВИЯТА от дружбата с блядовете а не ПРИЧИТИТЕ за ПОСЛЕДСТВИЯТА ВЪВ ВАРНА И ОТАМ ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ . понеже Г-н Йорданов го е ХВАНАЛА АМНЕЗИЯ ще му НАПОМНЯ ЧЕ И ТОЙ БЕШЕ ПИШМАН - ЕЛИТЕН БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК дето ДОКАРАХА БЪЛГАРИЯ ПОД КРИВАТА КРУША „ сега Г-н Йрданов се е ХВАНАЛ за главата и се ВАЙКА и ОХКА и се ПРАВИ че ни лук е ял ни нищо . АКТЬОР ОТ ВИША МАЙСТОРСКА КЛАСА НА ВИСОКО НИВО ДЕТО Е АЛ ПАЧИНО или РОБЪРТ ДЕНИРО или още по ВИСОКО НИВО ДЕТО Е ЧАРЛИ ЧАПЛИН „ мойте УВАЖЕНИЯ към Г-н Йорданов но и мойта кучка SARA знае че черноморието ни е ПРЕСЕЛЕНО с блядове ти чак СЕГА СИ РАЗБРАЛ да се правиш на луд за пенсия е не СМЕШНО а много тъжно . напишете Г-н Йорданов за ПРИЧИНИТЕ довели до тез катастрофални ПОСЛЕДСТВИЯ е те това е ЖУРНАЛИСТИКА - МАЙСТОРЛЪК а не да хабиш мастилото „ 1989 -2001 га беше SDS-то и ние като тъпанари ви избирахме НИЩО НЕНАПРАВИХТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ .

  • българчеxe235

   българчеxe235(01 May 2017 - 11:05)

   Евала, колега! Твоят коментар изтрепа рибата. След него, няма смисъл да се коментира! На неуспелите да променят България - Костов и Борисов, им са виновни ДС, БСП, международното положение/Русия, де/, и неправилно коментиращите. Ами, като са ПОЛУЧАВАЛИ властта, нали са обещавали да се борят срещу БСП, ДС и Русия! И какво излезе, че са били неспособни да се преборят с тези, за които се знае, че са застанали да се борят. Не ви ли напомнят с нещо Кубрат Пулев след боя от Кличко - били му виновни ръкавиците, условията, Кличко не се бил подложил на тест.....А истината е, че той излезе срещу него само за участието. И на него и особено на треньорите му, им е било пределно ясно, че не може да очакват победа! Та, така и с нашите "демократи" - от СДС и от ГЕРБ! Няма как да успееш да направиш нещо, след като служебно си назначен, само да имитираш участие! Може би е само българска наглост, след това да се правиш на учуден, изненадан и......възмутен!

 • Alex

  Alex(01 May 2017 - 07:05)

  Отговор

  Руснаците няма нужда да правят в България това, което направиха в Крим. Защо да го правят след като си имат правителство тук. От много време не е имало българско правителство което не им е угаждало. Докато това е така, те няма нужда да рискуват втори Крим.

 • Мда ...

  Мда ...(01 May 2017 - 06:05)

  Отговор

  Реакцията на морално разложените и психично болни руски агенти в коментарите само потвърждава колко прав е автора на статията.

 • Генадий

  Генадий(01 May 2017 - 00:05)

  Отговор

  Йорданов, иди да те шибат турчолята и мангалите!

  • антикостовак

   антикостовак(01 May 2017 - 00:05)

   До тази и останалите руски гниди - ей, нашибани сте яко в мозъка от руската пропаганда! Така се получава, като си мнооооого тъп.

  • .!.

   .!.(01 May 2017 - 06:05)

   И името и простотията ти са руски.

 • агент ГРУ

  агент ГРУ(30 April 2017 - 23:04)

  Отговор

  Лайното Александров събра варненските мухи.....

 • Аз и ти

  Аз и ти(30 April 2017 - 22:04)

  Отговор

  Тази "недохранена фиданка" това олицетворение на "почтенноста и последователността" на вечно гладния търбух най добре е да го дадем на Турците но и там на всяка крачка ще слуша руска реч. Така е с големите народи. Като не ти харесва лягаш си в гьола и мълчиш.

  • Поли

   Поли(01 May 2017 - 13:05)

   Какъв голям народ, какви "пет лева" и какви "гръцки нощници"! Това е една пияна сган, тъпа, с два нареза в мозъка, смляна до последно и изгубила всяко чувство за почтеност и уважителност. Това е едно живо оръдие на руските хищници, управляващи го от векове със страх от бича и концлагерите! Народ, ха, ха! Но като гледам наоколо, не сме много по-различни и ние.

 • Каменов

  Каменов(30 April 2017 - 21:04)

  Отговор

  10 000 мъртви в Източна Украйна най-вече благодарение на преврата , извършен срещузаконноизбраният президент на страната, г-н Йорданов да не забравяме това. 10 000 мъртви, само затова че говорят на руски откакто предците им са се заселили по онези земи (а това са поне две-три столетия).Преврат, извършен от американската агентура и паравоенните формирования на ЦРУ,подготвяни поне няколко десетилетия. Преврат извършен от наркомани , безделници , неонацисти и потомци на нацисти (какъвто и вие се явявате г-н Йорданов)и подпомогнат от отгледаната от "Отворено Общество" ,дъвчеща бисквитки , безмозъчна, подскачаща по площадите биомаса на Европа (в това число и от България , да не забравяме) , бъдете сигурен че аз НЯМА да забравя ...

  • Дърваров

   Дърваров(30 April 2017 - 22:04)

   Каменов, плачеш за Дърваров. Както си тръгнал, няма начин да не се срещнете!

  • Каменов

   Каменов(03 May 2017 - 21:05)

   Аааа , цепим колега - и набиваме яко !!! Приемаме и желаещи !!!

 • Спрете произвола !

  Спрете произвола !(30 April 2017 - 21:04)

  Отговор

  Утре по обед, 1 май, така наречените Нощни вълци искат да се вихрят из центъра на София в парка, където е МОЧА. Вместо да се пънете тук отидете там и им покажете че не могат да си развяват коня в центъра столицата на България. Иначе от много дрънкане полза никаква.

 • Сгита приказки

  Сгита приказки(30 April 2017 - 21:04)

  Отговор

  Утре по обед, 1 май, така наречените Нощни вълци искат да се вихрят из центъра на София в парка, където е МОЧА. Вместо да се пънете тук отидете там и им покажете че не могат да си развяват коня в центъра столицата на България. Иначе от много дрънкане полза ниаква.

 • Българина

  Българина(30 April 2017 - 20:04)

  Отговор

  Чакай, чакай, Сашко, Къде беше ти, когато Командира хариза Лукойл на рашъните?.. http://www.capital.bg/vestnikut/privatizaciia/1999/10/16/252621_lukoil_kupi_neftohim_za_81_mln_dolara_v_broi/ /не ми се рови за други препратки1/

  • Мишо

   Мишо(30 April 2017 - 21:04)

   Лукойл може да бъде заврян в миша дупка само за няколко месеца, като им се отнеме монопола над данъчните складове, сложат се измерителни уреди на Нефтохима и пристанище Росенец или се измета.т, като в Румъния. Но дали го искат от ГЕРБ? Нима ни трябват техни 16 мандата, та да разберем, че не го искат! В момента, в който дори си го помислят. за Боко ще се появят документи за кражби в Унгария, убийства в България, рекет, производство и контрабанда на цигари, анфетамини и т.н. Да не говорим, че може и при игра на тенис, силна топка да го удари фатално в сляпото око. По-добре да не му се случва, че толкова тролове, милиционери, митничарчета и пожарникари ще излязат да просят!

 • джони

  джони(30 April 2017 - 20:04)

  Отговор

  Да,вярно е руско наводнение,а летом за тези собственици от ваканционните имоти цяло кято ще прииждат с чартъри " роднини" и "приятели " на почивка ,уж че нищо не плащат ,а реално си плащат нощувките още в Русия,но у нашего хазна денги не дают,10% де!Да не са "луди"!Също е много страна семействата с деца какво работят,нещо като тук и там,казват,но това потъва в тайнственост!

 • Патриот

  Патриот(30 April 2017 - 20:04)

  Отговор

  Преди 10 ноември по време на управлението на комунистическата сган някои градове и всички най–големи улици в градовете и селата носеха имената на масови убийци и национални предатели /Сталин, Ленин, Г. Димитров, В.Коларов и други/. Срам и позор за тази предателска партия БКП/БСП.

  • полупатриот

   полупатриот(30 April 2017 - 20:04)

   А какво казваш за партия, която вече ще търпи трети мандат градове и села, кръстени на комунистически и руски престъпници и убийци - Димитровград, Благоевград, Велинград, Антон, Граф Игнатиево и паметници като МОЧА, Альоша, на маршал Толбухин, на маршал Жуков на Тодор Живков? По твоята логика трябва да извикаме: "Слава, вечна слава, на пожарникаро-старшинската сган!"

 • Споко

  Споко(30 April 2017 - 19:04)

  Отговор

  Спокойно бе, г-н Йорданов! Така е, както си го описал, мого обективно и майсторски. Но е временно така. Само до края на служебното правителство. Преди него не беше така, но ти не знаеш, защото рядко си идваш. Простено да ти е! В двата предишни мандата не беше така. И при кмета Йорданов, и при Портних, по времето на ГЕРБ, не беше така. По време на Служебното правителство се появиха някакви тимаджии и надойдоха тези талази от руснаци. След една седмица, новото-старо правителство на Борисов ще ги върне в Русия, а тимаджийте ще бъдат задържани и предадени на прокуратурата за безбройните им престъпления. Ако Борисов се забави, партньорите му - обединените патриоти, ще го накарат, защото за тях руснаци и тимаджии, са нй-голямата заплаха за България и националната и сигурност. Радвай се, че поне си припомни Катюша! Споко и бъди здрав!

  • :)

   :)(30 April 2017 - 19:04)

   Брилянтно чувство за хумор.

 • Юлиан Александров

  Юлиан Александров(30 April 2017 - 17:04)

  Отговор

  Прав сте, г-н Йорданов, че във Варна е пълно с братушки. Много ги напускаха и те като мухи на мед ни налетяха с цялата простотия и нахалство, което носят със себе си. Най-неприятното е създаването на паравоенните формирования с пари от русия. Там се промиват мозъци на хора, които и без това са със занижени изисквания към това да знаят, а повече гледат да наблягат на тъпота и мускулна маса. Но не е страшно като цяло. Вие може би знаете какво става в Кипър или по морето в Гърция. В Кипър през 2013 г се потресох от това, колко руснаци има там на почивка, а и постоянно живеещи. Информацията ми е за гр Пофос - малък курортен градец, ама с радио на руски език, с хотели, пълни с рашънци, магазини за "шуби, мехи" надписи на руски по магазините, менюта на руски в ресторантите. Така беше и в Солун през 2008 г. Там нямах проблем с езика, на руски всички говореха, а и рускоговорещ персонал в ресторантите. Пълна скръб, не можех да повярвам. Но мисля, че това е бизнес, насочен към тези хора, които въртят обороти по курортите. Аналогията с Украйна , ДНР И ЛНР е неприятна и предупреждава да се внимава, но все ми се иска да вярвам, че не биха посмели да направят такива поразии, все пак сме държава от НАТО, а наскоро видяхме, че между технологиите и пропагандата зее пропаст.

  • barcelonski

   barcelonski(30 April 2017 - 17:04)

   Колега, прав си за Елладистанците - те са еднакво прости и полу-грамотни както в Кипристан, така и на континента. Като добавиш и, че са суеверни православни картината се изпълва със селски пасторални тонове от овцефермата на Герги ...... Руските мутри вече имат 1 успешен безкръвен преврат в България и 1 успешна кибератака (кибер преврат). Надеждата ти, че няма да посмеят и нещо друго е погрешна. Прочети повече за Преврата в Черна гора. (добронамерено)

 • barcelonski

  barcelonski(30 April 2017 - 17:04)

  Отговор

  Прав е Сашо !! Това се казва Руско Раболепие !!! Когато ме питат нещо на руски им отговарям, че не говоря руски (владея го) и заговарям демостративно на английски. И така разговора си продължава на английски. Руснаците са прости и упорито нахални, но най-тревожнотото е че не признават никакви граници - нито физически граници на държавите, нито моралните граници на диагнозата => руснак. (пропъждащо)

 • Вмирисаното дърто лайно АлЙо пак е срал с уста...

  Вмирисаното дърто лайно АлЙо пак е срал с уста...(30 April 2017 - 17:04)

  Отговор

  Защо правите реклама на този душевно нечистоплътен човек. Видяхме му поста и какво? Да се обръща внимание на такива същества, богато подплатени от някое НПО да ръсят глупости, е равносилно на това да им правите реклама. Пише глупости във фейсбук, отдолу му пригласят един психично неуравновесен украинец и някакъв измислен псевдобизнесмен .. Отминете го. Заслужава безразличие! Него Господ ще го съди! Така както вярвам, че е осъдил вече дядо му - осъден убиец на деца!

  • barcelonski => FUCK-тор

   barcelonski => FUCK-тор(30 April 2017 - 17:04)

   (пенетриращо) .... - Дирник малоумен ..... Пак Ви наруши спокойствието Сашо Йорданов ....... съботната дрямка в Алфа ТВ. .... Ташка в'а е наритала да мучите и да ругаете, вместо да люпите семки в клубовете на Русофилистиците от Атака.

 • Сашо, свиньо продажна и за теб ще дойде Коледа

  Сашо, свиньо продажна и за теб ще дойде Коледа(30 April 2017 - 17:04)

  Отговор

  А защо този лъжлив и дебел (сигурно от недохранване и недоимък) използвач се занимава с Русия и нейните политици, а не намери сили и желания да погледнете в родната ни действителност. Ние нали сме "цъфнали и вързали" та тръгнахме да оправяме света. Не гледай в Русия злобен лилипут, тя е вечна и голяма. Тя ще се оправи.

  • вин

   вин(30 April 2017 - 18:04)

   Мършо вмирисана, можеш да пишеш, а не можеш да четеш!!! Къде е писал г-н Йорданов за руски политици?Споделя какво го впечатлява в града му, и това ли не е разрешено в руския кенеф Мангалостан?А колко вечна е държава на 400 години бе каиш, това ли ти е вечноста?

 • Д.Благоев.

  Д.Благоев.(30 April 2017 - 16:04)

  Отговор

  раззия-враг номер едно на БЪЛГАРИЯ!

 • помнещ

  помнещ(30 April 2017 - 16:04)

  Отговор

  И аз съм роден в град Сталин (1948-а) и от тогава си живея в града днес а и преди Варна. Потвърждавам че това което е написал Сашо Йорданов е самата истина. Но какво да се прави днес официално града се води 350 000 но в действителност е поне 500 000 - 600 000, сульо и пульо се заселиха в града в това число и не знам колко руски говеда какво да очакваме от това. А че това е руска стратегия е ясно тя не се е променила от времето на Екатерина а Грузия и особено Украйна ни я разкриха в пълния и блясък. Синя Варна казва Сашо, каква синя, северизточно селско - руска е вече. А колкото до президента - резидент, който от хасковското село се е озовал в социалистическото военно училище, руското морковче, което е получил да бъде президент му се вижда като манна небесна как да каже истината за руснаците пък камо ли да предприеме мерки. Ама матриалът е такъв ако бяха поляци, литовци естонци или латвийци така ли щеше да е.

  • До варненеца

   До варненеца(30 April 2017 - 16:04)

   Какъв варненец си, като не обелваш и дума за ТИМ! Какъв варненец си като не обелваш и дума за ГЕРБ и Портних! Дали в двата мандата на ГЕРБ те спряха руснаците или феодализма на ТИМ/ГРУ! Като как така ОС даде акции на Гергов, пък сега ще си ги взима обратно?! Нещо много къса памет имаш за по-близки събития!

 • помнещ

  помнещ(30 April 2017 - 16:04)

  Отговор

  И аз съм роден в град Сталин (1948-а) и от тогава си живея в града днес а и преди Варна. Потвърждавам че това което е написал Сашо Йорданов е самата истина. Но какво да се прави днес официално града се води 350 000 но в действителност е поне 500 000 - 600 000, сульо и пульо се заселиха в града в това число и не знам колко руски говеда какво да очакваме от това. А че това е руска стратегия е ясно тя не се е променила от времето на Екатерина а Грузия и особено Украйна ни я разкриха в пълния и блясък. Синя Варна казва Сашо, каква синя, северизточно селско - руска е вече. А колкото до президента - резидент, който от хасковското село се е озовал в социалистическото военно училище, руското морковче, което е получил да бъде президент му се вижда като манна небесна как да каже истината за руснаците пък камо ли да предприеме мерки. Ама матриалът е такъв ако бяха поляци, литовци естонци или латвийци така ли щеше да е.

 • помнещ

  помнещ(30 April 2017 - 16:04)

  Отговор

  И аз съм роден в град Сталин (1948-а) и от тогава си живея в града днес а и преди Варна. Потвърждавам че това което е написал Сашо Йорданов е самата истина. Но какво да се прави днес официално града се води 350 000 но в действителност е поне 500 000 - 600 000, сульо и пульо се заселиха в града в това число и не знам колко руски говеда какво да очакваме от това. А че това е руска стратегия е ясно тя не се е променила от времето на Екатерина а Грузия и особено Украйна ни я разкриха в пълния и блясък. Синя Варна казва Сашо, каква синя, северизточно селско - руска е вече. А колкото до президента - резидент, който от хасковското село се е озовал в социалистическото военно училище, руското морковче, което е получил да бъде президент му се вижда като манна небесна как да каже истината за руснаците пък камо ли да предприеме мерки. Ама матриалът е такъв ако бяха поляци, литовци естонци или латвийци така ли щеше да е.

 • Lüß

  Lüß(30 April 2017 - 15:04)

  Отговор

  Девиза ; С кръв се взима с кръв се дава е валиден и ще бъде валиден до като в България има жив комунист

 • ranger

  ranger(30 April 2017 - 15:04)

  Отговор

  Съгласен съм и за "мутрата" и за "агента"! Но, както върви, и не само в този сайт, няма нужда бъдещите руски окупатори и техните слуги от "Шипка" и компания, да ни избиват. Ние сами ще свършим тази работа, със самоизбиването, преди още "зелените човечета на Путин" да дойдат!!!Браво тъпаци, браво!!! Представям си, как резидентурите на ФСБ и ГРУ, четейки вашите форумни "обединителни слова" ТУК, доволно се смеят и викат: "Молодцы, ТАК ДЕРЖАТь !!!

 • леон

  леон(30 April 2017 - 15:04)

  Отговор

  Другарят ББ така добре омайва тоя народ, че задмина и бай Тошо по лицемерие. Мълчи по въпроса за руснаците, мълчи за Цацата, мълчи за КТБ...изобщо мълчание докато отминат 3-те дни, нали всяко чудо е за 3 дни? А ние пък си мълчим за високите сметки, за ниските доходи, за скотския живот...ей така си мълчим робски . Даже и македонците ни засрамиха. Горе си крадат, ние си мълчим и така до свършека на Б-я.

 • Mercenary

  Mercenary(30 April 2017 - 14:04)

  Отговор

  Прав сте, за съжаление много сте прав г-н Йорданов. Освен многото руснаци, в гр. Варна има и много русофили. Едни от тях са днешните висши и старши морски офицери, особено онези, които са завършили различни военни академии в бившия Съветски съюз. Това са вълци в агнешки кожи. Някои от тях са били доказани доносници на ДС. Те до един трябва да бъдат изгонени от военноморския флот, защото с поведението си развращават политически младото поколение.

 • антикомунист

  антикомунист(30 April 2017 - 14:04)

  Отговор

  Сашко Сашко,защо ревеш шебеко?Нали ти и цялата пасмина от конформисти в така нареченото сдс бяхте големи радетели за съдружие с комунистите от герб,ето ти резултата глупако,още нищо не сте видели.Ще загубим безвъзвратно България заради боклуците от герб,бсп,дпс и псевдопатриотите.

  • +++

   +++(30 April 2017 - 14:04)

   +++++++++

 • добруджанец

  добруджанец(30 April 2017 - 13:04)

  Отговор

  Kaк няма да се върне! Кой облекчи със закон даването на българско гражданство на руснаците - ГЕРБ! Кой не смее да спомене групировката на ГРУ - ТИМ, командваща и собственик на Варна - управляващите два мандата ГЕРБ! Кой си мълчи, за липсата на виновни, пратили 4.5 милиона от КТБ в Русия - ГЕРБ! Какво е това безумие да настъпваме трети път мотиката! Само революция ще ни спаси!

 • Станко Будев

  Станко Будев(30 April 2017 - 13:04)

  Отговор

  Не е на добро това. Не си ли мислите, че един ден могат да поискат автономия...!!???

 • дума

  дума(30 April 2017 - 13:04)

  Отговор

  Е ха честито! Днеска руска реч ,утре руска сеч!

  • !

   !(30 April 2017 - 13:04)

   Не говори така! Ако трябва ще се бием за свободата на Отечеството! С враговете - окупатори трябва да се воюва, те не разбират от добрини! Стига сме търпяли руските поробители!!!

  • до "!"

   до "!"(30 April 2017 - 14:04)

   и как ще се бориш с руските окупатори, като по мирен път гласуваш за руските мутри от ГЕРБ, прост роб на прости милиционери и комунисти . Образовай се първо, ограмоти се политически и тогава ми се прави на борец за свобода, защото тъпотата ти в момента върши точно обратното.

  • !

   !(30 April 2017 - 14:04)

   До "до!" Не ми се прави на грамотен политически, костовшки комуняк! Твоят кумир агент санкин ни препродаде на руските мутри! Сега бртушките имат собственост и се ограждат в анклави!! Българи не допускат! Ако не ги изгоним от държавата си не сме народ! А ти се осъзнай докато е време!

  • до !

   до !(30 April 2017 - 15:04)

   Как ще ги изгоним като гласуваш за руската мутра Борисов? Май и не усещаш колко си заслепен и с промит мозък от децата на БКП. Отвратен съм от такива тъпи робчета като теб, които на всичкото отгоре наглеят без да виждат колко са глупави и заблудени. Стига обвинява другите, твоята мутра управлява последните 10 години, какво направи по въпроса, освен да засили зависимостта ни от Русия.

  • (30 April 2017 - 15:04)

   ! Ти нормален ли си бе, дежурен национал-социалистически фатмако? Недей бяга от прекия въпрос, който ти зададе до "!"(30 April 2017 - 14:04), а му дай отговор! Веднага, без да ти спускат опорките!

  • !

   !(30 April 2017 - 15:04)

   Ти нормален ли си, костовак?! Какви са тия командирски заповеди, бе фатмак?! От сектата сте върли комуняки и изперкали поклонници на агента санкина!! С вас нормален разговор не може да се води, увредени сте!

  • до

   до (30 April 2017 - 19:04)

   И какъв въпрос ми е задал "!" ? Никакъв. Като развалена грамофонна плоча пише една и съща глупост. Да каже последните 10 години КОЙ управлява, а не да обвинява преди 100 години какво е станало.

  • (30 April 2017 - 19:04)

   Другарю, що така лошо си изтърваш нервите? Гледай си там дежурството и дай отговор на въпроса на "до !(30 April 2017 - 15:04)"!

  • до

   до(30 April 2017 - 19:04)

   Ясно, ти си робот. Кажи коя мутра е последните 10 години на власт.

  • до

   до (30 April 2017 - 19:04)

   Иначе си изтървам нервите, защото вече ми писна Глупостта да наглее ежедневно и да се налага. Писна ми от лъжата, писна и от безнаказаните мутри, които ни ограбват ежедневно, а тъпаци и лицемери като този "!" да ги хвалят по форумите. Казвай, КОЙ последните 10 години е на власт.

  • (30 April 2017 - 19:04)

   Въпросът ми бе до "!", а не до "до". Важно уточнение, приятел! :)

 • !

  !(30 April 2017 - 12:04)

  Отговор

  Държвата да се да защити от руските агресори! Назначеният президент да подава оставка! Лудата Крава - и тя! Съд за предателите на България!

 • !

  !(30 April 2017 - 12:04)

  Отговор

  Гарантирано от ГЕРБаджийската комунистическа сган!

  • !

   !(30 April 2017 - 12:04)

   Гарантира го агента на гру, комунистическият приватизатор др. костоф!

 • висок

  висок(30 April 2017 - 12:04)

  Отговор

  Браво Сашо, всичко е точно. До 2-3 г сме Крим-2, няма мърдане.

Оставете коментарОбнови