Синдромът „лъжливото овчарче“ - Елена, Корни&ко

За едно великолепно решение на столичния червен вожд др. Паргов

Светослав Пинтев
  
Народните представители Елена Йончева и Георги Свиленски са сред личностите, които БСП обсъжда да издигне за кандидат-кмет на София на предстоящите местни избори догодина, както съобщи лидерът на столичната организация на социалистите Калоян Паргов. 
Великолепно решение на другаря. Как да се изразя…. Съветските другари биха извикали "Молодец Калоян“, "Молодец Паргов!” Няма руснаците само Валери Симеонов да хвалят с тези думи, че е казал истината за патриарха им. Време е да се намесят и съветските другари, след като се разправят със западните империалисти, позволяващи си да оспорват 

свещеното право на КГБ  да убива навсякъде по света

Софийският червен вожд Калоян Паргов очевидно има кристално  ясна стратегия за личността на избраника на Столетницата в столицата. 
"Търсим софийския Румен Радев, т.е. стратегия от тип на президентската", разправя столичното червено величие. Много и от сърце се смях на този полет на мисълта на най-личния софийски социалист. На това му казвам аз стратегия. И тактика си я бива, строго прагматична, ако съм отгатнал правилно блестящия му замисъл.   
За Георги Свиленски е ясно,  той е първият мъж на Десислава Радева, обявена тържествено за първа дама, след като бързо-бързо се взе с Румен Радев преди изборите. Така и двамата кацнаха тържествено в президентството, все едно със съветски Миг, ако не с „Грипен“ .
 Надяват се явно в столичното БСП от нея Свиленски да е прихванал навремето лидерски качества и хъс. Явно 

вярват, че настоящият президент така се е издигнал

 Няма друго разумно обяснение за това решение. 
Президентите и кметовете, разбира се, не са овошки, да можеш да им ашладисаш по-благороден джинс, ама е логично. Думата „джинс“, апропо, означава потекло, произход. Родее се с джендър, но не е натоварена с негативните му значения, обогатени така ловко от БСП.. „Като си вземаш жена, гледай да е от джинс“, казва мъдрият български народ.. И правилно казва. А не, че те съветва да си вземеш джендър.   
 Предполага се, че Деси е научила Радев на някои хватки и на позитивно мислене, което да го изведе до върха, още докато му е била само пиарка във ВВС. Не само пиарка де. Няма само Моника Станишева да пиарства, че даже да стигне до там да си крие метаданните от пиара за Гинка Върбакова, както я набедиха „мръсниците“ от един вестник. 
 Апропо, един виц, който ми беше известен като за Бил и Хилъри Клинтън, вече е пригоден от народния певец за Радеви. Пасва им даже повече.

 Взели те тайно една  колата на НСО

Знаели, че нямат да ги пуснат сами след последното преследване на първата дама и свитата й от полицията, а и по принцип. Държавните гардове мразят държавните глави да не са под контрол.  
Деси научил Румен как става, та потеглили само двамата из България. Да видят как живеят българите, какво мислят за достойния отговор, даден от президента  на патриарх Кирил, за способностите му в коремното превъртане…
 Хубаво си прекарвалиРумен-горе, Румен-долу, . Румен тук, Румен там, покаже нещо на лоста, тя демонстрира една от любимите си блузки, трапеза с този и онзи виден местен другар, вечер тостове за СССР…Като едно време  И пак на път, за да видят теглилата народни. По едно време-аха

  да останат без бензин  
  
Наложило се да спрат в една малка бензиностанция. Деси, която шофирала, слязла да налее гориво, пременена с тъмни очила и бяла кърпа на главата, нали са инкогнито. Не е удобно президентът да пълни лично резервоара. Още повече, че бензиностанцията можело да е на Марешки, забравили да погледнат.  Не била негова, както се оказало. Пъргавият бензиджия, който бил и собственик на двете колонки там,  изпреварил Деси, хукнал към едната и гордо извадил пищова за гориво. После обаче  изгледал първата дама като ударен от гръм, промълвил замечтано името й, двамата възторжено се прегърнали, после се разцелували, не ти е работа. Президентът щял да си изгризе нашивките, добре, че вече не ходи с униформа. Разговорили се дамата и бензинджията едно четвърт час, докато не дошъл друг клиент.  Свършила сърдечната част, качила се Деси и запалила колата. „Кой беше тоя, цървул?“, не се сдържал Румен. „Кирчо ли, много добро момче, той ми е студентското гадже“, успокоила го тя. Самодоволна  усмивка украсила тутаксии президентското лице. „Ехххе…, ако се беше взела с него, нямаше сега са си първа дама, а щеше и ти да наливаш бензин“, обобщил Радев.  После започнал да се смее от сърце. Деси го изгледала изненадано, усмихнала се леко и отговорила кратко: „Нещо си се объркал, Румене. Ако се бях взела с него –

сега той щеше да е президент

Такива работи. 
Патриарх Кирил Всерусиийки е дебнел Румен да е без Деси, за да му се накарва, като се замисля. Иначе тя щеше бързо да му обясни къде зимуват патриарсите.
Шегата си е шега, вицовете са си вицове, ама това с Елена Йончева и на виц вече не прилича.  Тук трябва да отчетем ролята на „Синдрома на лъжливото овчарче“, който владее партията.   
Предполага се, че бившата журналистка трябва да спечели софиянци с обвиненията, които хвърля наляво и надясно, като обвинява властта в корупция –централната, местната, каквато се сетиш власт. Това е добра идея, защото корупция определено има в грандиозни количества и българите от сърце я ненавиждат. Обикновено не е там, където казва Елена, но и това щеше да свърши работа за целите на предприятието…. Има само един проблем.  Българите на са прости, виждат ясно, че Йончева  се стреми не да открие и изобличи корупцията, а да помогне на БСП и Корнелия Нинова да яхнат коня, за да я оглавят. Не онзи красив вран жребец, който Корни обича да пришпорва по събори, а самата кобила България. 
Елена дори може да е права за оградата по границата, суджуците и Деляновите роднини в община Хасково, но просто вече никой не й вярва. Друго щеше да е, ако беше такъв борец срещу корупцията и по времето на Станишев. Всички чудесно знаят защо го прави. И са ужасени да не дойде 

БСП гран корупцията

 Ето този синдром наричат „Лъжливото овчарче“.
Няма и как да работиш за Корнелия, че   и да ти вярват. Такова животно просто нЕма. Друг е въпросът, че за самата БСП важи същото, с още по-голяма сила. Фигурата на Нинова е само логичен финал на тази политика.  
 Какво остава да работиш хем за партията, хем Корни да е лидер и да напира да става премиер с такова видимо нетърпение, че да е готова на всичко. А Йончева лично изнамира това всичко.
Даже мислех да не споменавам нюанса „бивше гадже на Сергей Станишев“, но и той не е маловажен щрих за тази евентуална кандидатура.  Може пък и играта да е по-дълбока,  Нинова да иска да отмъсти така на Сергей заради джендърските проблеми с ПЕС. Дори на нея е ясно, че в София БСП ще бъде разгромена…
Партията под властта на Корнелия е еманация на синдрома „Лъжливото овчарче“. Едва ли трябва да обяснявам защо. 
Йончева също има своя принос в това отношение. 
Един ден прекрасен гледам заглавие в женско списание: 

  „Елена Йончева и непосилната лекота на битието“

И вътре снимки на един апартамент, трябва да беше половин декар, ама такъв, че и саудитските принцове няма да го откажат. Това вЕрно си е непосилна лекота на бититето, да ме прощава Милан Кундера, сътворил философска книга с такова заглавие. Там се развива една идея на Ницше, тук идеята, която е еманация на идеите в БСП, да построим комунизЪма за нас си.
Да живееш, където живее Йончева , а да громиш дупките в оградата по границата, това е като Путин да се оплаква, че империалистите му нарушават човешките права. 
Другарите могат само да съжаляват, че на такива напоследък не им хващат вяра. „Романтиката е сега в машините“, пише поетът. В джиповете, „Мерцедесите“ и „Майбасите“ най-вероятно„

Мъчно ми е само за Таско

 Той не заслужава ли да е кандидат за кмет на София  от червените? Този самороден гений вчера защити въпросния Путин като един Матросов, каза, че по света се колебаели дали да подкрепят Лондон за твърдата реакция към Москва. Щях да падна от стола. Каза го само часове,  след като Вашингтон, Париж, Берлин, кой ли още не, заявиха категорично, че застават зад обвиненията на Великобритания към режима в Русия, убедени от представените доказателства.  
  Сал един Таско, самотен, но горд,  заяви:  „Между другото, все още има двоумение даже в най-близките съюзници на Великобритания дали не е прибързано обвинението, че Русия е замесена и искат повече доказателства за това".  Като яростно се нахвърли на външния ни министър, че се изказала в тази посока. Сал един Таско го може това. А те дори да не го наредят в компанията на Йончева и Свиленски. Срамота, другари.