Разликата между нас и Запада е в „освободителя” – те благоденстват, ние мизерствахме

Александър Йорданов

Дни преди т.нар. „парад на победата” в Москва остава неизвестно ще отиде ли поне един чуждестранен лидер да уважи мероприятието. Преди 2 години, през 2015, до Путин се бяха курдисали „великите” световни лидери Леонид Тибилов и Раул Хаджимбу. До тях и наша Мара – Ирина Бокова. Нямам спомен дали там не бе и македонският президент със звучното българско име Георги Иванов. През 2016 година Путин и покани не отправи. Как ще бъде тая година никой не знае. Мълчание.

Ето, нашият сваляч на сакции не казва ще го бъде ли на парада на 9 май в Москва или няма да го бъде. А че има мераклии у нас да го видят там, спор няма. Мерак има, ама няма да го видят там. Защо? Защото

„перестройка идёт” – от Радев и Нинова до Сидеров

 А и защото ние, европейците, не гледаме с добри очи тези, които се курдисват до Путин на парад. Особено лош ни стана погледът след като „господарят на Кремъл” я подкара, както Хитлер я бе подкарал някога. Може би само ченункимът ще отиде в Москва на 9 май. Но май и той няма да отиде.

Ние, българите, не сме военнолюбци като руснаците. Не ни търсете на места, където показно дрънкат оръжие. Миролюбив народ сме. А и знаем, че когато на 9 май 1945 г.

в Москва честват „победа”, у нас е мрак

 Хората не успяват да погребат по християнски избитите без съд и присъда. Това е времето на руската, на съветската, окупация на България. Времето когато под руски контрол и образец нашите комунисти монтират и у нас тоталитарен режим. Той просъществува близо половин век и отне правата, свободата , земята, имота, бизнеса на българските граждани. Направи опит да подмени дори българската история. Като дърти цигани комунистите лъжеха тогава, колко е зле на Запад, как той – Западът, прогнива, загива. А сетне се разбра, че те все западно са купували, все западните парички са обичали, все от Запада технологии са пооткрадвали. Светът не познава

такова двуличие, такъв цинизъм

Слава Богу, днес ние, европейците, знаем своята история. Знаем, че болшевишка Русия и нацистка Германия са подпалвачи на Втората световна война. Знаем, че по-късно тези съюзници-разбойници застават един срещу друг. Но с какво едните са по-добри от другите след като философията им е една и съща: еднопартийна тоталитарна власт и потъпкване на свободата и демокрацията? Факт е, че нацистите бяха оставили да работи частната собственост, а комунистите дори и нея ликвидираха. Факт е, че нацистите репресираха евреите, а нашите комунисти репресираха българите.

В началото на май 1945 година Западна Европа бе освободена от нацизма. Свършват я тази работа американските и английските войски. И където те са влезли там народите се оправиха бързо и до днес си живеят добре. 72 години – мир и благоденствие. Между първите оправили се бяха дори победените – Германия и Италия. И то как само се оправиха! По същото време и Източна Европа бе „освободена”, но ...от съветската армия. Народите в Източна Европа и до днес не могат да се оправят от това „освобождение”. Затова все гоним и все не можем да настигнем този пусти Запад.

А той няма никакво друго предимство пред нас освен това, че в него не е стъпвала съветската армия, не са допускани комунисти на власт и вярата в Бога, а не в червени партийни вождове, е давала и дава сила на хората да творят добро. Тази нормалност на човешкото съществуване западните хора наричат свобода и демокрация. Друго предимство този Запад няма. Нито подземните, нито надземните му богатства, са по-големи от нашите. Но нямали сме късмет – останали сме

в „руската зона на влияние”,

карали сме я наопаки, на заден ход, против нормалността. И до днес си патим от това руско влияние. Но ще попитате: как си патим? Много ясно как: просто живеем по-бедно, по-некачествено, от хората на Запад.

Разликата следователно е в „освободителя”. В системата на „освободителя”. Слава Богу, че в един момент руснаците яко го закъсаха, разпадна им се държавата, та тогава и ние, криво ляво, криво дясно, хванахме правия път. Не сме се забързали много по него, но тепаме, колкото можем. Та затова и президентът наш, няма как, иска или не, ще тепа и той по него. И затова няма да го видим в Москва на 9 май.

20 Коментар(и)

 • венсеремос

  венсеремос(12 May 2017 - 17:05)

  Отговор

  един подробен прочит на историята показва необоримите факти: 1. Московското княжество си присвоява името на Киевска Рус по времето на Петър 1 и става Русия, за да вземе историята на друга държава; 2. Руският цар Николай е наречен освободител...защата десетина години преди руско-турската война от 1878 е отмени крепостничеството в Россия! Руският селянин е живеел много по-бедно и с по-малко права от всеки християнин в Османската империя? 3. Русия иска да освобождава братските християнски народи на юг от Дунава, но защо не се поинтересувате къде са поляците по това време ... Полша гние под руския ботуш и "великият ген. Гурко е смазал възстанието на поляците, като и изтребил над 60 000 души. - та поляците не са ли християнски народ? 4. След съединението 1886г. Русия призовава турският султан да изпълни дълга си и да влезе с войски в Източна Румелия, за да може Россия да влезе в Царство България - факт! 5. Как се нарича войната от 1886 със Сърбия? - войната на капитаните - защото руснаците изтеглят всичките си генерали на ръководни постове в българската армия и от 1876 до 1886г. няма още българин произведен с чин генерал. 6. Кой детронира царя обединител - Ал. Банеберг (въпреки че последният е роднина на руския имератор, но нещо не го слуша)? 7. Кой изпраща наемни убийци на Стамболов, който след кървавото дело избягват в матушка Россия; 8. Някой по-горе спомена, че Хитлер е избил 6 мил. евреи; колко руснаци и украинци е избил Сталин (но нали се сещата , че роследният не е избил милионите роби сам...); 1 мил. или 60 мил. ? все си е непростимо зверство! 9. Кой забрани в наше време да се изучава великият Достоевски в руските училища и защо? - може би защото пише за необятната руска душа, от която няма по-пропаднала, свирепоаи прогнила..., защо ли? 10. Имали един съсед на Россия, поне един измежду Украйна, Полша, Балтийските републики, Финландия и т.н., който да обеча съседството си с Россия и някога да не е бил завладяван? 11. Къде учат децата на руските богаташи? Къде купуват имоти? Къде са децата на нашия БГ елит и тези на БСП? Какви коли карат русофилите, какви телефони ползват, какви дрехи купуват, а къде ходят на почивки? ха-ха, хайде отговорете съвестно на тези въпроси и после обечайте пак "матушка Россия", ооо ,заблудени и непросветени души... не искам да засягам никого, а изказвам мнение:)

 • Зрящ

  Зрящ(09 May 2017 - 22:05)

  Отговор

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.dropbox.com%2Fs%2Fclwd0lrxdzqi21u%2FSavetska%2520Istoria.mp4%3Fdl%3D0&h=ATOkB5QY4ueFpLAPcrQm6Vv2Q6EifOFWREM1sGA7xsFHz1rXGkPVxdCu46kI53uOX1-YL0vCIU0lxDCY0NMyUkDgUS5b4pWTLaEwnTT65wmg_e4ct9Pjw1c7WN1-HJ8K_mI5 Който има очи да гледа

 • Дребосъкът от ленинград

  Дребосъкът от ленинград (08 May 2017 - 11:05)

  Отговор

  пЪрдон, от петербург е наакан от горе до долу. Около него тичат с топове (тоалетна хартия) най-различни руски примати от двата пола и бришат ли бришат. Смръднята обаче се разпространява и замириса даже и в путинската крепост софия-бг. Всички леваци и левачки с увиснали носове се "насочват" къмто еврогейската европа прясно подмити. Те това знаят - предлагат и подлагат територията бг все едно им е бащиния. За това положение виновни са само бг тапаците, които вече 27 години след звънеца от 1989 г. още не могат да се събудят. Спете спокойно.

 • Петьо

  Петьо(07 May 2017 - 22:05)

  Отговор

  След като корабът, превозващ овни, "Ашот-7" прати на дъното на Черно море разузнавателния кораб на Руските ВМС "Лиман", днес появата на един американски ескадрен миноносец в Гданския залив накара руските адмирали да отменят военно-морския парад в Санкт-Петербург.

 • Едни правят паради, други коментират парадите, останалите блеят

  Едни правят паради, други коментират парадите, останалите блеят(07 May 2017 - 21:05)

  Отговор

  Г-н Ал. Йорданов май не е на "ти" с историята. Хитлер бил "репресирал" евреите. Хитлер е репресирал комунистите, социалистите, социалдемократите, а евреите е унищожавал - сметката е 6 милиона - мъже, жени, старци, пеленачета, деца и юноши - без значение от техните политически, идеологически и пр. симпатии и дейност. Евреите се унищожават от Хитлер систематично. За литератор и бивш председател на Народното събрание подобни езикови пропуски издават некомпетентност или недобросъвестност, а вероятно и двете.

  • Харалампи

   Харалампи(08 May 2017 - 00:05)

   Историята казва,че Хитлер е избран и с гласовете на комунистите.Така е наредил коминтерна/Сталин/.Вярно е,че както Сталин и Хитлер е гонил социал демократите.

  • Gr

   Gr(08 May 2017 - 16:05)

   От нелепата легенда за 6 000 000 избити евреи в лагерите, се отказаха дори самите евреи. Факт- паметната плоча от лагера Аушвиц беше заменена с по- скромна, показваща цифрата 800 000. А колко народ е избил бащицата Сталин? Само в Украйна, от гладомор са загинали около 5 000 000, а в любимия ти СССР по официални данни са прибл. 20 000 000. Солженицин твърди че са 60 000 000, но да допуснем, че и той като евреите преувеличава малко. Не разбирам това прехласване по Русия. Такива като теб замърсиха родината ни с грозните си руски паметници и с хилядите арогантни руснаци по Черноморието.

  • КАКВИ 6 МИЛИОНА БЕ

   КАКВИ 6 МИЛИОНА БЕ(24 May 2017 - 19:05)

   рубладжи? По данните на Червения кръст са под 400,000 броя (пак е ужасно, защото иде дума за живи хора). Ама да го сравним с 42,000,000 на тов. Джугашвили или 14,000,000 на тов. Бланк-Улянов? За тов. мао Цзе Дунг да не говорим? Я, рубладжи, първо прочети нещо извън "Агитация и пропаганда" и "дума", после ни ощастливявай с эпичните си прозрения!!!

 • Минаващ

  Минаващ(07 May 2017 - 20:05)

  Отговор

  Неслучайно Георги Марков, отвратен от руската историческа гавра с нас, е казал : "Много уважавам турците за това, че като са ни поробили не са ни накарали да им строим паметници за благодарност." ( P S: и да ги наричаме освободители :)

 • гънко7уитуммкъ

  гънко7уитуммкъ(07 May 2017 - 20:05)

  Отговор

  Обективната истина показва, че руският народ НЯМА НИТО ЕДИН ПОВОД ЗА ГОРДОСТ в нашето съвремие. Ето защо му се налага да се връща толкова назад във времето – 09.05.1945. Освен ако всъщност нещастният руски народ не се гордее с безкрайните си мизерии и правенето на зло, буквално навсякъде по света (и у нас) . Оттук и всеки, който помага и слугува на руската имперска доктрина по света (и у нас) е мизерник, зъл и лош човек, безродник и Антихрист. За България днес най-голямата заплаха идва от Русия. Руските имперски амбиции никога не са преставали да бъдат най-голямата пречка пред това да живеем ДОБРЕ, СВОБОДНО И НЕЗАВИСИМО. Иначе Черно море ще се превърне във вътрешно руско езеро, какъвто процес вече е започнал с масовите заселвания на руснаци по българското Черноморие и със 50-процентната ни икономическа зависимост (а може би и повече!) от Русия, която системно и целенасочено продължава да ни декапитализира и да краде от България и от Еврофондовете предназначени за нас, влошавайки нашия жизнен стандарт. Всеки, който не осъзнава и не се бори против горното статукво е българомразец и българоубиец (духовно и физически) . Понеже тази гледна точка днес не е представена в Народното ни събрание (по една или друга причина), сега вече е крайно наложително да покажем на дело, на улицата, че “ТУК НЕ Е МОСКВА” и, че пътят за нашето добруване и благоденствие минава не през Кремъл, а през Европа. Задължени сме да направим това пред светлата ни Възрожденска историческа памет, заради дедите ни, заради нас самите и най-вече заради нашите деца, в името на БЪЛГАРСКОТО НИ БЪДЕЩЕ В ОБЕДИНЕНА И МИРНА ЕВРОПА.

  • бренеке 12 кал.

   бренеке 12 кал.(24 May 2017 - 20:05)

   Добре сте го написал, ама само с драскане по форумите не става! Г-н Драгомир Драганов преди 4 дни ви показа на практика как трябва да се действа с рАЗИЯтските павиани и техните газолизциы от Задунайский Милиционеристан. Поморийци също - още автуст 2015. PS И аз съм си приготвил към 1,000 бренекета, само чакам сгодния момент!

 • руско

  руско(07 May 2017 - 19:05)

  Отговор

  Ей, това българския ПУТриот е необяснимо животно! Реагират като бик на червено, колчем някой настъпи родината им... Русия де, да не мислите, че обичат България!

 • Психо десен

  Психо десен(07 May 2017 - 18:05)

  Отговор

  Демокрацията иде с Радан,Менгеле,Перук,Чехли,Цвъ,Боко Харем и Кака СиСи мбухаха АлЙо ти си луд!

 • петрова нива

  петрова нива(07 May 2017 - 18:05)

  Отговор

  Искрене, хвани се и за нещо друго ,ако искаш/стига да го има/! Стига сте се вторачвали в миналото! Де такива критични да бяхте към червените чукундури , а не само към тези, които създадоха условията за членството ни в НАТО и ЕС-за четири години толкоз.Искаше ни се много работи да бяха станали-лустрацията,вън ДС от всички структури, да не беше попаднала приватизазията в червените ръчички, но кой щеше да остави Костов да постеле пътя им към желания неистово от тях "гнил капитализъм"и да проведе болезнените реформи по пътя към ЕС и след това да обере гнева на хората и вече 16 г.откакто не е във властта, да служи за насаждане на омраза и вменяване на вини за всичко, чрез мощната им пропаганда.някога истината ще се разбере -цената на компромиса е ясна ЕС и НАТО и дано никога вече руски сатрап не играе върху гробовете на истинските български патриоти и страдалци на България.Чрез Георги Милушев-УБО научаваме как са живяли цървулковците, които днес тъпчат всичко, което надигне глас за справедливост.Ще дойде видовден и за тях!

 • петрова нива

  петрова нива(07 May 2017 - 18:05)

  Отговор

  Искрене, хвани се и за нещо друго ,ако искаш/стига да го има/! Стига сте се вторачвали в миналото! Де такива критични да бяхте към червените чукундури , а не само към тези, които създадоха условията за членството ни в НАТО и ЕС-за четири години толкоз.Искаше ни се много работи да бяха станали-лустрацията,вън ДС от всички структури, да не беше попаднала приватизазията в червените ръчички, но кой щеше да остави Костов да постеле пътя им към желания неистово от тях "гнил капитализъм"и да проведе болезнените реформи по пътя към ЕС и след това да обере гнева на хората и вече 16 г.откакто не е във властта, да служи за насаждане на омраза и вменяване на вини за всичко, чрез мощната им пропаганда.някога истината ще се разбере -цената на компромиса е ясна ЕС и НАТО и дано никога вече руски сатрап не играе върху гробовете на истинските български патриоти и страдалци на България.Чрез Георги Милушев-УБО научаваме как са живяли цървулковците, които днес тъпчат всичко, което надигне глас за справедливост.Ще дойде видовден и за тях!

 • Койчо

  Койчо(07 May 2017 - 18:05)

  Отговор

  Точни думи, г-н Йорданов! Неудобни са за предателите на България - чевените Боклуци! Проклети да са завинаги!

 • Искрен

  Искрен(07 May 2017 - 18:05)

  Отговор

  Хващам се за кобура,когато такива мастити "демократи" като Александър Йорданов и Евгений Михайлов ми заговорят за демокрация и ни четат лекция на тази тема.И тук резонният въпрос е:"Защо мълчахте господа Корифеи на демокрацията по времето на Иван Костов,защо съсипахте България и сринахте надеждите на хората с вашето действие и бездействие?"Я се измитайте и вървете да си търсите друг народ и други балами,които да ви вярват!

  • съмнение

   съмнение(07 May 2017 - 19:05)

   Вероятно се хващаш за кобурГа си. Щото Костов направи инфлация 0т 3000%, Виденов я спря. Костов пусна руските самолети над България, КобурГът (доведен от Виденовите хора) ги спря. Костов искаше да пробута личния си агент Бригадир за представител в НАТО, а честният и достоен КобурГ го изтегли. Та добре те разбирам, ДС-другарю.

  • бай Сандю

   бай Сандю(07 May 2017 - 21:05)

   Много си ясен, щом като се хващаш за кобура ако някой каже, или не дай Боже, се опита да стори нещо против хатъра на Русия. Чудя се само, защо хора като теб никога не емигрират в любимата си матушка. Или може би омразата към България при вас е по-голяма от искрената ви любов към Путьо и Русия?

 • Дедо

  Дедо(07 May 2017 - 18:05)

  Отговор

  Да, палачинката се обръща. За всички е видно, е Путлер губи тази трета световна война, така и нашите русороби вече започнаха да се спотайват и да си мерят приказките и действията. Сега е наш ред да помним поведението им, защото утре пак ще се пишат първи демократи, натовци и европеййци.

Оставете коментарОбнови