Как може руснаците да ни смятат за "братя", а да ни нахлузят на врата комунистически режим - това ли им е братството?

Александър Йорданов

Паметникът на Съветската армия символизира агресивност и окупаторско самочувствие. Факт е, че тази армия не ни е "освобождавала". Това вече е научно доказано, фактите са го доказали. По време на Втората световна война Царство България и СССР поддържат нормални, приятелски, както е прието да се казва, дипломатически отношения. Съветският посланик си пие ракията в София, постоянно присъствие е по дипломатическите приеми, обикаля красива България с немски автомобил. И всичко е нормално докато на 5 септември 1944 г. 

СССР не напада вероломно България

 Напада ни така, както през 1939 г. е нападнал Полша, Литва, Латвия и Естония. Изобщо гадна история, антибългарска.
Веднага след окупацията, още на 9-ти септември, местните сътрудници на окупатора – българи, които заради кокала на властта са били готови да продадат страната ни на чуждата държава, започват масови убийства. Избиват хиляди достойни свои сънародници - общественици, политици, предприемачи, земеделски стопани, духовни дейци, управленски кадри, творци на културни ценности. Все хора, които с труда си са направили Царство България силна и авторитетна държава в края на 30-те години и най-важното, не са допуснали българи да загиват по фронтовете на най-страшната война. С други думи, спасили са живота на българския народ. А след убийствата следват т.нар. лагери. Там въдворявали"неудобните", "враговете". 

Всички българи се оказват „врагове”

 Така комунистите разделят българската нация. Това разделение продължава и до днес. Те и досега си харесват повече държавата на нашите окупатори – Русия, която пак върши военни безобразия като напада съседни държави, окупира техни територии. А ние, българите, искаме само едно – мирен, спокоен, сигурен, европейски живот. И това ни различава от комунистите.
Жертвите на комунистическия терор у нас отдавна са реабилитирани със закон. Самият комунистически режим със закон е обявен за престъпен. Но ако припомним това на някой днешен "социалист" той се дразни, подскача нервно, лошо му става, мисли, че го обиждаш. Ами той сам се е обидил като е станал някога комунист. Ние само можем да му съчувстваме.
Пиша всичко това, не защото си нямам работа, а защото си мисля, че е недопустимо да има у нас паметници на окупаторите. Недопустимо е да се символизира чрез паметник окупаторството на съветската армия. След като политическият режим, наложен у нас след нахлуването на съветската армия, е обявен за "престъпен", при това със закон, за какво "освобождение" може изобщо да става дума. 

Къде по света има "освобождение" обявено за "престъпно"?

 И Франция е освободена, и Белгия, и Холандия, и Германия, и Италия са „освободени”, но там няма закон, който да казва, че установеното след „освобождението” управление е "престъпно". И то наистина не е било престъпно. Който не вярва да отиде и да види. Такъв закон у нас обаче има. Каква е разликата.
Разликата е в това, че наистина комунистическият режим е престъпен докато демокрацията дошла след войната в споменатите държави не е престъпна. Но има ли държава на света, в която комунистически режим да не е бил престъпен? Всъщност, между демокрация и комунизъм нормалните хора по света са избрали демокрацията. Нима българският народ е ненормален, че е "избрал" комунизма? Не, нормален си е нашият народ, но е бил окупиран, наложено му е със сила това, което той не е искал, не е очаквал. И до днес си теглим последствията от тази окупация. И до днес окупаторът има свои "капии" у нас. Нима не е ясно, че бедността ни идва от тази окупация? Нима не сме забелязали, че всички народи в държави, където комунисти не са управлявали, са живели и живеят по-добре от нас?

Вярно е, че и в други европейски градове има паметници на съветски войници. Но сигурно сте забелязали нещо важно: там те стоят кротко, без оръжие или с автомати "при нозе". У нас окупаторът агресивно размахва над главите на жителите и гостите на столицата ни, автомат. А и с колко още оръжия е накичен този паметник? Той внушава агресивност, въоръжена сила, отправя послание за владеене на покорената територия. А това, спор няма, унизява достойнството и самочувствието на българите, на българските деца. Тревогата ми е за децата, които или трябва да свикнат с комунистическите лъжи за окупаторите или от малки трябва 

да намразят и окупаторите, и тяхната родина

 А, както лъжата, така и омразата не са добри учители в живота. И не съветвам децата да се учат да мразят.
Но какво пречи тогава т.нар. „Паметник на съветската армия” да бъде натоварен на товарни вагони и изпратен като наш дар в Москва. Там със сигурност ще има кой да му се зарадва. Колко величаво би стоял на Червения площад, например! До мавзолея на Ленин! А може би като го гледат всеки ден московчани ще си зададат и въпроса: защо сме им го дарили? И тогава ще научат, че не са освобождавали България. Ще научат за лошотиите, които тяхната комунистическа система е донесла на други народи. Ще разберат, че и те самите са били жертва на комунистическите лъжи.
Винаги съм недоумявал, как може руснаците да ни смятат за "братя", а да ни нахлузят на врата комунистически режим. Това ли им е братството? Американците след войната без да се братосват с когото и да било помогнаха на народите на Германия, на Франция, на Италия, на цяла Западна Европа, да си стъпят на краката. И през ум не им е минавало да им сменят "системата". Посъветвали са ги само да я развиват още по-демократично тази система. А у нас, обратното, уж "братя" пък ни наложиха тяхната тъпа икономическа и политическа система, от която сами си бяха патили. 
Не е ли време, след като СССР се разпадна, Русия да се извини от името на СССР на България за стореното зло преди 70 години. Явно в Москва не загряват, че трябва да направят това. Но нека не им се сърдим. Те по принцип бавно загряват. Това са забелязали още гениите на руската литература Гогол и Достоевски. Та затова си мисля, че трябва да ги подсетим: гара, вагон, паметник, Москва.

45 Коментар(и)

 • Мунчо

  Мунчо(19 May 2017 - 07:05)

  Отговор

  Ами, кои го пазят този паметник на окупаторите с нашите пари, със скъпи камери и денонощни патрули? ГЕРБ го пазят, ГЕРБ, вече трети мандат!!!! Това само в този сайт е забранена тема!

  • Свободна България

   Свободна България(19 May 2017 - 16:05)

   Точен коментар!

 • IvoG

  IvoG(18 May 2017 - 14:05)

  Отговор

  Сашко дебелия и стойко кретена от фактор. Като две капки вода сте... Само иво минджата липсва в таз гей дружинка.

  • Милен888

   Милен888(18 May 2017 - 21:05)

   Този мазен бахур АлЙо го изритаха отвсякъде и вече всички сериозни медии се дистанцират от него! Да си ходи в САЩ, като му харесва толкова. Ама какво ще прави? На тях полуграмотни лумпени с шуменско образование и без никаква специалност не им трябват!

 • Другата гледна точка

  Другата гледна точка(17 May 2017 - 21:05)

  Отговор

  Г-н Йорданов, гледах с интерес Вашето предаване по ТВ Европа всяка събота от 15.15 часа. Изключително професионално, с интересни събеседници и останало (почти) последното в медийната среда, даващо различна гледна точка. КОЙ и по каква причина спря това предаване? (Версията с изтекъл договор е чисто техническа)... Надявам се да драснете едно отговорче...вижте как наскачаха троловете да подбутнат надолу коментара ми.

  • Разяснение за десебила с рециклирания му въпрос

   Разяснение за десебила с рециклирания му въпрос(17 May 2017 - 22:05)

   Договорът на Ал. Йорданов не беше продължен, защото бе залитнал към ДСБ (начело с Радан), към което образувание тв Европа от създаването си пази хигиенно обусловена дистанция. Все пак по-късно и на него му се просветлиха нещата. Ми що не вземете г-н Ал. Йорданов във вашата десебарска телевизия БИТ, а???

  • Другата гледна точка

   Другата гледна точка(17 May 2017 - 22:05)

   Ооо благодаря много за разяснението, другарю! Сега става ясно защо България се срути на 109-то място по отношение на свободата на словото... Който "залитне" малко - и КРЪЦ - договора!

 • Блог на Александра Делова : ст. на Проф. Крум Балтаджиев:

  Блог на Александра Делова : ст. на Проф. Крум Балтаджиев: (17 May 2017 - 21:05)

  Отговор

  петък, 6 февруари 2015 г. ГОЛЯМАТА КРАЖБА НА ИСТОРИЯ ФАЛШИФИКАЦИИ И МАНИПУЛАЦИИ НА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ http://alexandradelova.blogspot.bg/2015/02/blog-post_91.html „Който контролира миналото, контролира бъдещето. Който контролира настоящето, контролира миналото.” Джордж Оруел, „1984” ...продължение на материала от http://alexandradelova.blogspot.com/2015/02/blog-post_78.html Проф. Крум Балтаджиев /откъси/ ФАЛШИФИКАЦИИ И МАНИПУЛАЦИИ НА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ "Отрежете на едно дърво корените и то ще изсъхне." „Обуначването на нацията започва с изопачаването и преиначаването на нейната история. Вземете на една нация историята и тя ще изчезне безследно, Обезличаването на народите чрез фалшифициране на историята беше дело на комунистите- интернационалисти, но то е дело и на глобалистите-космополити - разлика в подходите и методите няма! Риба се лови в мътна вода - колкото по-мьтна, толкова по-добре! Разделяй и владей!.... През всичките векове, българската история е била подлагана на нагли манипулации, безочливи фалшификации, кражби и директно унищожение (горене на книги, рушене на културни паметници и геноцид спрямо живите носители на историческата истина и традиция). В това отношение, най-големите вреди на българската история са нанесени от гърците, турците, евреите, руснаците и сърбите! Берлин, „Altes Museum”, „Изложба на тракийска култура”, 2008г., Експоната, според организаторите е с „прическа на древен „гръцки борец”. Интересното е, че този „гръцки борец” с брада, с гола глава и чембас /чумбас/ на върха на главата си. Знаете, че чембаса е "запазена марка" на старите българи. А също е бил използван и от брахманите - древните ведически жреци. При тях прическата /гола глава и чембас/ се е наричала sikha /сикха/.” Снимка от Интернет на sum. МЕХАНИЗЪМ НА ФАЛШИФИКАЦИИТЕ Когато се работи със старите автори (т.нар. "извори" ) трябва да се има предвид, че в повечето случаи чуждите хронисти са били враждебно настроени срещу българите и не са били особено обективни при отразяването на събитията. Независимо от това, тези текстове са по-достоверни от по-кьсните интерпретации и преводи, особено тези, писани през последните сто години . И наистина, още от края на XIX век историческата наука в България започва да бъде използвана като политически инструмент и идеологическо оръжие за прокарване на различни идеи, вредящи на България. В началото това беше панславизма, после еврейския комунизъм и марксизъм, а в наши дни този комунизъм се трансформира в безреден и обезличаващ космополитизъм и глобализъм!... Обективното отразяване на историята е труден процес, защото обикновено официалните историци са зависими от управляващите кръгове. В по-новата ни история, Паисий е първият историограф, направил тази решителна крачка. След него обаче в нашата историческа наука са намесват външни сили, които и полагат жалоните на най-големите фалшификации и манипулации на българската история. Берлин, „Altes Museum”, „Изложба на тракийска култура”, 2008г., Снимки от Интернет на sum. Експоната, според организаторите е беотийско изкуство и представлява „Конски атрибути”. Това, което ясно е изобразено, е всеизвестната в цял свят мандала „Цветето на Живота”! На втората снимка, вляво от „Цветето на Живота” се вижда лодка с гребла и риби около нея, а вдясно прекрасно се отличава символът за добро и хармония - свастиката. Различното обаче е, че между пречупения кръст има четири кръга с точка. По изумяваща е следващата снимка, защото ясно си личи, че на гривната също е изрисувана свастиката, но различното при нея е, че между пречупените линии е заложен българският символ КАНАТИЦА! Т.е. за какво „беотийско изкуство” можем да говорим.... (Името Гърция идва от названието на едно беотийско гръцко племе от град Граеа, което колонизира южна Италия през 8 век пр.Хр. Европейците използват имена, производни на Graecia, но персийците, турците и арабите използват името Yunans, т.е. йонийци (гръцки "Ίωνας" ). Кои обаче са били йонийците?!? Ето какво отговаря на това Херодот I-56 - "Йонийците са пеласги по произход." И още Страбон, География – кн. 7 – 7 глава: "А пеласги са се наричали най-ранният от всички народи, които са владеели Елада." Пеласгите се споменават за първи път в „Илиада“, където са представени като съюзници на Троя, изброени между тракийски племена, т.е. считани са за близки с траките. Херодот и Тукидид разказват, че през 5 век пр.н.е. все още има пеласгийско говорещи анклави сред елинското население. Херодот споделя мнението си, че елините са заели от пеласгите повечето от боговете си, и дава пример за почитането на итифалическия Хермес в култа на Самотракийските Кабири. И така, българската история, както днес е оформена след едно 100-годишно съществуване на нова България, е изградена в едрите си черти според представите и схващанията на чужденците. Най-главните й положения всъщност са предостатъчно явно оформени съобразно със съвременните политически интереси на чуждите народи..." . Ето какво пише по този въпрос големият наш изследовател-българист д-р Тачо Танев - "...На това отгоре, изграждането на делото на българската история се осъществява първоначално от чужденци, които прокарват в българската история своите небългарски концепции. А сетне мнозина българи заработват за изграждането на нашата история, но заучавайки А-Бе-то на съвременната историческа наука, те остават ученици на чужденците и следователно, техни епигони. Между тях се отделя до известна степен най-големият български историк проф. Васил Златарски..." (който обаче е руски възпитаник и "щемпела" си личи отвсякъде - бел. автора). За да се ориентира читателят кои точно сили стоят зад фалшификациите на българската история, ще дадем един частен пример. Когато д-р И. Д. Шишманов "доказва", че сборникът "Веда Словена"на Стефан Веркович е "фалшификат", веднага получава по-висока степен в масонската ложа, където членува. Сега вече на всички би трябвало да им стане ясно, защо имаме такава осакатена и накъсана история, пълна с бели полета и премълчани истини. /ЗАГАДКАТА "ВЕДА СЛОВЕНА" През 1874г. в Белград и през 1881г. в Санкт Петербург излизат двата тома на "Веда Словена" - "Български народни песни от предисторическата и предхристиянската епоха". Съставена от босненския сърбин Стефан Веркович, "Веда Словена" предизвиква фурор сред научния свят от Русия до Франция и влиза в историята като най-голямата фолклорна загадка, споровете около която продължават и днес. Сензацията е там, че тези и други публикувани от Веркович песни, "записани" в един забутан край на българска Македония, представят материал, който преобръща наопаки представите за предписмената история на Европа. Песните от сборника са записани от българина Иван Гологанов от село Търлис, Неврокопско в продължение на 12 години. Изложените в сборника умотворения са с необикновена тематика и съдържание - говорят за езически богове, свръхестествени същества, митологически герои, древни царе и господари, съдържат знания, спомени, формирани далеч преди ислямизацията на помаците, но и преди християнизацията на българския народ. Берлин, „Altes Museum”, „Изложба на тракийска култура”, 2008г., "Веди"-те, чието "индийско" название също не е случайно, не само съдържат предания за това как са възникнали ралото, сърпът, лодката, житото, виното, писмеността, но създават цяла легендарно-митологична концепция, в която фигурират индийският бог Вишну, тракийският певец Орфей, македонските царе Филип II и Александър Велики, Троянската война и т.н. При това, ако прочутият германски епос "Песен за Нибелунгите" съдържа "едва" 9776 стиха, то само двата тома на "Веда Словена" включват цели 23 809, като самият Веркович твърди, че има на разположение поне още десет пъти по толкова. В разразилите се спорове в европейската славистика възникват два лагера - "разобличители" и "апологети". "Веда Словена" успява да спечели подкрепата не само на мнозина авторитетни чуждестранни учени, но и на немалко български фолклористи от самата Македония, които познават в тънкости местното народно творчество и диалекти. Френското правителство на два пъти изпраща свои инспектори, които да проверяват достоверността на епоса там, където е "открит": в югозападните Родопи, сред т.нар. помаци - българоезична етнографска група, която изповядва исляма. Нека видим по какъв начин се фалшифицира историята и видовете фалшификации, които имаме 1. Укриване и унищожаване на факти и документи (изнасяне на ценни ръкописи в чужбина). 2. Манипулации и инсинуации (грешни внушения). 3. Крадене на история. 4. Премълчаване на важни събития и обстоятелства. 5. "Редактиране" на изворов материал. 6. Откровени и нагли фалшификации. 7. Репресии и физическо унищожаване на историци и хора от интелигенцията, отстояващи историческата истина. Всички тези методи са прилагани и се използват и сега за фалшифициране на българската история под една или друга форма. Берлин, „Altes Museum”, „Изложба на тракийска култура”, 2008г. Елементите от двете страни на „гръцкия” саркофаг, които наподобяват въже или две спираловидно усукани линии /напомнят на ДНК/, са абсолютно еднакви с елементите от златната огърлица /нагръдник/ от скитското злато, чиито снимки sum е представил по-горе!!! Елементите са изрязани и увеличени, за да се види още по-ясно, че са еднакви. Ще изброим и основните пунктове за фалшификация и след това ще дадем примери от съответниге трудове на "историци". ОСНОВНИ ПУНКТОВЕ ЗА ФАЛШИФИКАЦИЯ 1. Произход и Прародина на българите. 2. Етимологията на името "българин". 3. Понятийния апарат. 4. Езиковия проблем и писмеността. 5. Религия и приемане на християнството. 6. Разцепване на българския суперетнос на десетки изкуствени малки етноси. 7. Създаване на теории за "изчезналите" антични народи на Балканския полуостров и липсата на приемственост между тях и днешните българи. 8. Омаловажаване делото на изтъкнати историци възрожденци и такива в по-ново време. 9. Чрез манипулации и инсинуации създаване на лош имидж на българите и насаждане на чувство на вина и други такива. С произхода и прародината на българите ("прабългарите" ) е спекулирано безкрайно много. Общо взето до сега беше натрапена теорията, че "прабългарите" са били някакво малко тюркско племе от състава на т.нар. "хунски съюз" (т.е. някакви полудиви "номади монголоиди":), които, идвайки на Дунава, се претопили в "славянското море" и станали "бели хора"!?... Прародината беше препратена някъде неопределено в монголските степи, с презумпцията, че щом там сега живеят монголци и тюрки, значи и "прабългарите" са били такива! Тази теза беше разработена главно от руски учени с намерението да отблъсне дунавските българи от "тюркския" им произход, с оглед традиционната им непоносимост и неприязън към турците (въпреки, че "тюрки" и "турци" са две различни понятия) и те да се "припознаят" като "славяни"!... Същата схема беше приложена и спрямо волжките българи, на които беше залепен етикета "татари", за да се срамуват те от своите корени (въпреки, че нямат нищо общо с историческите татари) и да им закрепи чувство на вина, комбинирано с комплекс за малоценност! Български обреден хляб - с. Бял кладенец, Сливенско. И днес бабите ни правят празничните погачи със свастика - символ на Слънцето и плодородието. (фото А. Михайлов) / Това лято в България археолози откриха парчета от кана украсена с пречупен кръст в село Алтимир, близо до Враца на възраст [b]от V хилядолетие пр. Хр. Това е най-старата рисунка на свастика, открита до момента в Европа[/b]. Този „символ се среща и в културата Мохенджо-Даро, процъфтявала през VIII в. пр.Хр. по бреговете на река Инд. Свастиката е открита и върху глинени съдове, изработени през V в.пр.Хр. на територията на съвременен Ирак.” И досега в Индия се рисува свастика навсякъде: на вратите на храмовете, във всяко жилище, върху тъканите, в които се завиват свещените текстове, върху погребалните покрови.” Два български варианта на свастиката - дялани на камък, конски тамги (жигосван знак за собственост) или върху народни шевици от Родопите "Руската версия на българската история е изцяло изградена върху следното - От край време съществува една велика славянска общност, от която българите са се отделили още от времената на своята стара история. Тази относително малка група от южните славяни, нарекли се "българи", в новите времена следва да се възвърне и приобщи към великата славянска страна - Русия. Прабългарите били принадлежали към тюркско-алтайската езикова-племенна общност. Тяхната прародина се намирала в Западен Сибир, по долината на реката Иртиш...” По-нататък същите автори подчертават, че историята на България започва със славяните, които се появили още в ІІІ-то хилядолетие пр.н.е." Империята на българите край Кавказ - Стара Велика България - е представена като "Прабългарски съюз Старата голяма България", а за връзките с хуните и Хунската империя няма нито една дума. Тези българофоби представят българите като някакви номадски племена, ядящи конско месо и живеещи в палаткови лагери, състоящи се от юрти. За старите български владетели преди кан Кубрат не е казано нищо! Българите са представени като нискокултурни диваци и конекрадци, които с набезите си безпокояли Византийската империя. Изкуството на „дивите и необразовани ” българи . Съкровището от Перм - Волжка България, уникална колекция от раннобългарско изкуство /Управителката на Археологическият Музей в Перм, където се съхраняват една нищожна част от находките, Светлана Каменева, признава датировката от 7-9 век, както и безпорната принадлежност на предметите към културата на иранските народи. Според нея, част от предметите притежавали Зороастрииски и пред-зороастрииски характер разсъждавайки над сцените изобразени върху предметите. Тя сама заключава че няма сведения Ирански народи да са се преселвали във района на Волга и Кама (смехотворно), като това още повече засилвало "учудването й". Явно е че историци и археолози в Русия са просто заставяни да говорят така, а у някой етнически руски учени просто говори естественото им неприсъщо за науката обаче нископатриотично чувство, че може друг народ по земите на днешната Руска Федерация да има по величествена култура./ Истината за българското име е съхранена в старите хроники. В своите пътеписи за посещенията си във Волжка България, арабският пътешественик норм. Абу Хамид ал-Гарнати (1135г.), пише, че в град Болгар (столицата на Волжка България) той прочел книгата "История на България" ("Булгар Тарихи" ), на чиято първа страница се обяснявало значението на името "българин". То е следното - "БЪЛГАРИН" значи "МЪДЪР ЗНАЕЩ ЧОВЕК", "УЧЕН ЧОВЕК" ! Берлин, „Altes Museum”, „Изложба на тракийска култура”, 2008г., Това е точното значение на думата и всякакви други спекулации се неуместни и вредни. В допълнение на горното, името произхожда от верния корен ПАЛК и БЪЛГ- (от "бАлкари" и "бЪлгари" ), който корен като име на народ, означава "светлите", "силните", "сияйните", "синове на светлината" (т.е. носители на светлината и знанието). Нека не забравяме и факта, че редица български племена кутригури, уногури, утигури и др. носят наставката "гури", а думата "гуро" на санскрит значи "Учител", "Висш духовен наставник"!.. Най-големи спекулации са направени с въвеждането в нашата историография на фалшиви термини като "прабългари", "прото-българи", "хунобългари", "първобългари", "тюркобългари" и други такива, които е уместно да бъдат заменени с "древни българи" - термин възприет от специалистите на "Българска Орда 1938" като най-точен. В хрониките и изворите българите никога не са наричани "прабългари" или с някои от горните епигони. Освен българи, чуждите хронисти са ни определяли също като "скити", "мизи", "траки", "хуни", "уни", "пелазги", "бурджани", "готи", "булхи" (с вариант "буши" ) и др. Изкуството на „дивите и необразовани ” българи . Съкровището от Перм - Волжка България, уникална колекция от раннобългарско изкуство Освен това за идентификация на българите са използвани и племенните имена като - "оногури" (уногури), "утигури", "кутригури" ("кутии" или "гутии", "котраги", "уногундури", "купи-булгар", "дучи-булгар", "огхондор-булгар" (българ), "българи-хайландури", "чдар-болкар" (чадър-булгар), "кучи-булгар", "орхон-булгар", "барсили" (варсаци, берчул, берзити), "хазари", "буртаси" и др. Според авторката Фаина Гримберг, въвеждането на термина "прабългари" и подобните на него, е направено целенасочено, за да се разцепи българския суперетнос на множество други по изкуствен начин. Така Дунавските българи се отделят от Кавказките и Волжките българи. Тази схема се допълва от създаването на цяла серия изкуствени етноси като - "татари", "македонци", "мизийци", "тракийци", "шопи", "башкири", "помаци", "балкари", "чуваши", "каракачани", "власи", "южни славяни", "казаци", "гагаузи", "мишари", "хайна", "нукратлийци" ("сребърни българи", "покръстени" (в Сибир), "тептяри", "българи-тамтайци", "родопчани", "славяноговорещи елинизирани траки", "астраханци", "осетинци", "чеченци" и др. Всички те са български народностни групи, но внушението е, че са различни етноси! Акад. Димитър Ангелов, в капиталния си труд "Образуване на българската народност" се опитва да ни внуши, че всъщност дунавските българи са някаква механична смес от над 100 етноса, и че всеки който е минал през Балканския полуостров си е хвърлял семето и за това сме станали "куче-марка" (т.е. нещо като "помияри" )! На тази провокация и фалшификация на българската история, достойно и аргументирано беше отговорено от покойния Димитър Съсълов , който обори всичките твърдения на академика и го заклейми за вечни времена като фалшификатор на българската история! Към това мога само да добавя, че истинските помияри, които са газили по земята ни българска, най-често са си оставяли костите тука, а не семето и позорно са били ритани в задниците от българския ботуш!... Бойни доспехи на волжките българи /Една любопитна и важна подробност от военните походи на Чингис хан е битката при Самарската Луга, където погинал цветът на монголската мощ. Тамошните, Волжски българи, са първите, които нанасят поражение на Монголската Империя докато е жив Чингис хан. Тази битка от 1223г. е документирана, като първото и последно поражение на Чингис хан, докато е бил жив! От войската, именно на волжките българи, водени от Кан Абдула Челбир. След грандиозния провал на монголите в тази битка, те не посмели да нападат отново, поне докато Кан Абдула Челбир е бил жив. Гробницата – мавзолей на Кан Абдула Челбир, единственият владетел побеждавал и унизил Чингис хан, се намира в днешния археологически комплекс на град Болгар, по поречието на Волга. Този велик български владетел е останал незаслужено в страни от учебниците и историята, а малко хора знаят, че в ранните си години, той разширява Волжска България до Азовско море и води редица успешни битки./ Във връзка с етническите инсинуации е много важна ролята на медицинската антропология. След 1944 г. тази наука беше изцяло подчинена на комунистическата върхушка и всеки, който се опиташе да отстоява истината биваше изпращан или в затвора или му се отнемаше правото да упражнява професията си. Дори такива корифеи като акад. Методи Попов биваха принуждавани да сътрудничат и да прокарват комунистическите теории в науката. Неотдавна, един такъв "академик- историк" на въпроса ми как навремето (преди 1989г.) се е пишела българската история ми отговори - "Пишехме каквото ни наредят отгоре"!... Медицинската антропология е точна наука и за това фалшификаторите използваха различни прийоми за да променят данните при изследванията. Измислиха например, че траките и славяните били погребвани предимно чрез трупоизгаряне и затова липсвал костен материал, което не е вярно. Въведоха отречената методика на проф. Герасимов за възстановяване на черепа и главата (чертите на лицето), при която всеки череп може да се превърне в монголоид или в каквото си щете, с малко повече напластяване на пластелин на съответните места. / Само в разкопките около град Биляр, втората столица на Волжко-Камска България бяха намерени 623 рунически знака, които по-късно бяха разделени в няколко групи. Много от знаците са върху керамични съдове, което дава предположението за родови тамги на съотвените майсторски родове . Руните намерени в Волжска България до голяма степен съвпадат с тези от Северен Кавказ, Дунавска България и дори старата родина Балхара. Аз бих казала, че съвпадат също и с древните знаци на Линеар А и Линеар Б от Магурата, Градешница и неолитните гробници край Варна и Дуранкулак!!! Най-разпространеният знак-тамга в биляр, писмеността на Котраговите Българи, е този разчетен като буква Б, (в кръга горе) и това не е никак чудно. Всъщност в обърнат вид, той се среща дори по монети от ислямският период на страната. Според Волжко-българският историк Халиков, знакът е герб на първите български емири, а в Башкирия бяха открити печати със същият знак. Според руският археолог Белавин, разновидности на същият знак се срещат и на съкровището от Наги-Сент Миклош, а гербът на Аршакидите е абсолютно идентичен(!). / Чест похват на фалшификаторите е при превод на текстове да се спестяват някои пасажи или да се "редактират" изворите. Гърците, например, освен че са унищожавали български книги, са прилагали и друга тактика. Някои ценни български съчинения са били преписвани първо на гръцки език и след това оригиналите са били изгаряни. През средновековието, особено по време на византийското владичество, много български автори са пишели и творили на гръцки език. След съответната "редакция" гърците са представяли всички тези произведения като гръцки творби. Тук можем да споменем например хрониста Йоан Цеца и учения енциклопедист Йоан Продромос (Предтеча), които се представят за гърци, а те са по произход - българи. Българските преводачи от по-ново време (1944- 89г.) също са "редактирали" съответните текстове, в някои случаи драстично променящи смисъла на казаното. Езиковият проблем и писмеността също са предпочитан обект за фалшификация и спекулативни манипулации. За да се подправи същността на делото на светите братя Кирил и Методий (обявени от църквата за светци и покровители на Европа) бяха въведени термини като - "черковно-славянски език", "старо-славянски", "славяно-български", "славянски език", "славянска азбука", "книжовно-славянски език", и други такива, които да въвеждат изследователите в заблуждение. В същност във всички тези случаи става въпрос за "старобългарски език" и писменост, което е признато от повечето познавачи на проблема. Древните българи са разполагали с писменост още пр.Хр. и според някои изследователи, като например Димитър Съсълов и арх.Слави Дончев, те идват на Балканите с богата писмена традиция и няколко азбуки, които по-късно биват трансформирани в "глаголица" и "кирилица". Руйното писмо обаче също се запазва в рабошите-календари и тамгите чак до XIX век. Кирил и Методий и техните ученици не създават "славянска азбука", а "старобългарска" и като такава тя се налага в редица славянски народи и най-вече в Русия. Доказан факт е, че до края на XIX век Русия е била двуезична - използвали са се простонародния руски език и книжовния старобългарски. Ето откъде идва влиянието и сходствата между българския и руския език. То е от българския към руския, а не обратното. Същото важи и за останалите страни, които са били под влиянието на старобългарския език. Дълги години цяла плеяда учени се надпреварват да ни убеждават, че езика на древните българи бил изчезнал, защото "се претопил в славянското море". И къде е това "славянско море" след като установяваме, че антропологически славянски черти притежават едва 5% от съвременните българи . В допълнение на това имаме сериозни данни, че големи групи българи са населявали Балканския полуостров и Мала Азия още пр. Хр. Векове преди кан Аспарух, Мизия се е наричала България и това е отразено в географската карта на Св. Йероним (331-420г.), който е ползвал още по-стари данни от картите на Евсевий (270-338г.). "Анонимният Равенски Космограф" (375-376 г.) потвърждава, че на юг от р. Дунав (в Мизия, Тракия и Македония) от векове "само българи живеят" !!!... СТАРИТЕ КАРТИ На карта от 4 век от Св. Йероним (331-420), той е написал името на нашите земи в античността - Mesia hec & Vulgaria (Мизия, тук и България). Картата е "източно ориентирана" - "горе" е изток. Тя е съставена по още по-стари карти – на владиката Евсевий Цезарийски (270-338), наричан "баща на църковната история". Запазена е в препис от 12 в. Св. Йероним живее ЦЕЛИ 3 века преди Аспарух.... На карта на света от края на 6 век съставена от анонимния Равенски космограф е отбелязано името "bulgare". И следния текст: "В Тракия и Македония и Долна Мизия само българи живеят". ('Inter vero Thraciam vel Macedoniam et Mysiam inferiorem modo Bulgari habitant'. Ravennati Cosmographus) Козмографът посочва, че това сведение му е казано от Йордан - готски историк от 6 в. Картата е запазена в късен препис. Има доказателства също, че кан Аспарух е дошъл отсам Дунава с не по-малко от 800 хиляди души, за да освободи българите от византийско иго! Някои от тези доказателства (каменна плоча с надпис от Плиска) бяха унищожени от руски учени! Това даде възможност да се говори само за "езикови остатъци и език на първобългарите" и да се твърди, че в съвременния български език били останали едва десетина думи от този на древните българи. Истина е, че старобългарския език (езика на древните българи) се е променял през вековете, но не и дотолкова, че чак "да изчезне". Достатъчно е да отворим някои енциклопедии и речници от миналия век, етимологичния речник на Кузман Шапкарев, речникът за редки и остарели думи на БАН, да се поразходим из провинцията и в Македония за да разберем, че нищо не е изчезнало. Ако нещо е изчезнало то е съвестта и морала на някои български учени и "историци". Важен въпрос е ранното покръстване на българите в Христовата вяра, което е умело прикривано и заобикаляно от редица автори, за сметка на натрапеното вторично покръстване при цар Борис I (852-889г.) Това събитие съвсем неправилно се счита за „покръстване на българите езичници и варвари през 9 век от гърците“ и упорито се налага до ден днешен, въпреки, че християнизирането на българите започва 8 века по-рано от Христовите апостоли св. Павел Първовърховни (през 52 г. в Македония и Тракия) и св. Андрей Първозвани (в Добруджа, Мизия и Скития), а българската църква е апостолическа. Този въпрос е детайлно разработен от д-р Тачо Тачев , проф. д-р Ганчо Ценов (25) и д-р Илия Илиев, и може би трябва да бъде разгледан и коментиран отделно в светлината на православния канон. Унищожаването на старобългарските исторически книги е факт, който под давлението на гърците и папата започва още в IX век. По-късно през турското робство от България са изнесени над 3000 ценни ръкописа, голяма част от които сега се намират в Русия, Украйна, Молдова и Румъния, както и във Ватикана. По времето на гръцките фанариоти започва и едно систематично унищожение на български книги (главно исторически). Гърците не са единствените, които са действали по този начин. Руските евреи са другата напаст, която осакати историята ни. По заповед на болшевишкото Политбюро, във Волжка България бяха унищожени стотици хиляди български книги писани на арабица (исторически съчинения, трактати, научни книги и всякакви други). По-късно "другарите" от КДС и МВР по указания от Москва провеждат още няколко кампании по унищожаване и претопяване на стари редки и по-нови "неудобни" български и други книги. Българската история се унищожава не само тук, но и на други места. В руските и украински музеи правени в тоталитарно време има хиляди старобългарски находки и съкровища, които умишлено не се определят етнически, а носят безличния и обиден етикет - "кочевь/е" (номади, чергари), който въобще не отговаря на историческата истина.” В Китай, например, по сведения на френски археолог работил там, по заповед на китайските власти са унищожени изключително ценни бронзови съдове с надписи и предмети от династиите Джоу (ХІ в.- 221г. пр.Хр.) и Цин (221-207г. пр.Хр.). Това е било направено съвсем наскоро, тъй като тези находки са свързани с хуните и "противоречали на официалната китайска история". По същата причина, от години се бави и отварянето на огромната гробница на първия китайски император Цин Ши Хуан Ди, за когото се счита, че е от хунски произход (китайците го считали за "варварин)". По ирония на съдбата, той също е горил книги и философски съчинения, само че китайски. Цинь Ши Хуан, основател на династията Цин и първи император на обединен Китай. От Афганистан руските археолози разграбиха съкровищата на Кушанската империя, която беше създадена от българи, със столица Балкх и владетели от древния български род Дуло. Тези съкровища и до сега стоят в сандъци в подземията на Ермитажа и едва ли скоро ще излязат на бял свят. Пак в Афганистан, американските бомбардировки и "хуманитарни операции" доунищожиха от българското наследство онова, което не успяха руснаците и талибаните!... Златна апликация от Бактрийското съкровище,Сев.Авганистан І в.пр.Хр.(когато българите са били все още мнозинство в Бактрия. ЗАЩО ТРАКИТЕ "ИЗЧЕЗНАХА" ОТ УЧЕБНИЦИТЕ ПО ИСТОРИЯ? Този въпрос е много уместен, като се имат предвид най-новите открития на тракийски гробници, могили, храмове, градове и антични съкровища в това число и тракийска писменост, новите открития за Потопа в Черно море преди 7600 години и т.н. Преди да изчезнат от учебниците, траките "изчезнаха" от историята.Така се процедираше с неудобните от политическа гледна точка народи и те съгласно ленинско-марксистко-сталин- ските концепции "изчезваха" от историята. Тази руска теория за "изчезналите" народи беше разработена отдавна. Първо народите изчезваха теоретически (на книга), а след това и физически по сталинския принцип - "Има народ - има проблем, няма народ няма проблем". При с. Голям дервент, Елховско, бе направено сензационно откритие. Археолозите Деян Дичев и Даниела Агре разкриха уникален долмен - мегалитна гробница, датирана към IХ в. пр.Хр., върху която има фриз от врязани зооморфни и геометрични орнаменти. Върху входната плоча към гробната камера се откроява дълбоко врязано изображение на богато орнаметиран лабрис - двойна брадва, която в древността е символ на владетелската власт и могъщество, обясни Агре. Лабрисът по-късно става емблема на царската династия на одрисите, която създава най-мощното тракийско държавническо обединение през втората половина на I хил. пр.Хр., добави тя. Именно от думата лабрис произлиза в старогръцкия впоследствие и названието „лабиринт". Подобен релеф с царски символи се открива за първи път. Естествено сред "изчезналите" народи на първо място са тези с български произход или генетически свързани с българите скити, буртаси, хазари, половци (кумани), хуни, печенеги (баджанаци), анти и авари. Траките трябваше да "изчезнат", защото това влизаше в противоречие на изгражданата геополитическа ос - Москва-Белград-Атина. За да се засилят позициите на Атина, трябваше да бъде скрита истината за древната история на България и тракийската култура, която беше на по-високо стъпало от гръцката. Трябваше също да бъдат заличени и древните връзки между траки и българи, по този начин се отваряше дупка в българската история и даваше основание да се твърди, че днешните българи нямат нищо общо с античното население на Балканския полуостров - една опашата лъжа!” Розетата от Плиска Забележителната находка от Плиска е датирана VII-ми- IX-ти век и ако трябва да се вярва на учените твърдящи, че старите българи са просто азиатци по произход, то не би трябвало да има никаква връзка между руните изписани върху розетката и най-старата писменост на Юго-Източна Европа (5000-3500г.пр.Хр.) В действителност обаче всеки знак от старобългарския артефакт има еквивалент сред Линеарен А и Линеарен Б.Тук имаме не едно-две, а четиринадесет съответствия, което показва, че не може да става дума за случайност. Ето и още една публикация, в подкрепа на изложеното в статията на Проф. Крум Балтаджиев: България е на Балканите преди Гърция! В-к Труд , Четвъртък, 13 октомври 2011 Гърция изостана от България с 2000г. „Две хиляди години преди появата на боговете на Олимп, преди Атина, Спарта и Троя да бъдат построени, преди раждането на Омир, Сократ и Аристотел в земите на днешна България, Румъния и Молдова, около делтата на р. Дунав се е зародила културата на съвременна Европа. Tова стана ясно миналия месец, когато в сградата на Института за изучаване на историята на древния свят, към Университета на Ню Йорк, бе открита археологическата изложба “Изгубеният свят на стара Европа”. Той е процъфтявал в Дунавската равнина от 5000 до 3500г. пр. Хр. Освен антични скулптури, тотеми, керамика и предмети от бита, открити в земите около Дунав, изложбата представи част от най-старото златно съкровище в света, намерено във Варненския некропол. Жената, заела се да докаже на света, че не в земите на антична Гърция е покълнала европейската цивилизация, а на териториите на съвременна България, е Шелби Уайт. Г-жа Уайт е член на борда на директорите на музей “Метрополитън” и на управителния съвет на фондацията “Леон Леви”. Г-жа Уайт се занимава и с изследователска работа. Покойният й съпруг Леон Леви беше един от най-успешните инвеститори в историята на Уолстрийт. Сп. “Форбс” го описва като “инвестиционен гений”, който е дарил огромна част от богатството си за археологически разкопки и изследвания на древния свят. С милиардерката Шелби Уайт разговаря Симеон ГАСПАРОВ - специално за "Труд" от ЧИКАГО: - Г-жо Уайт, каква е целта на изложбата, посветена на изгубения свят на стара Европа? - Чрез нея се опитваме да запълним една празнота в изучаването на историята на древния свят, където след древна Месопотамия се преминаваше веднага към изучаването на древна Гърция и се пропускаше да се спомене за цивилизацията на стара Европа. А тя е процъфтявала по земите на река Дунав хилядолетия преди древногръцката цивилизация. Пергамон музей, Орфей свири на лира пред тракийски воини, червенофигурен кратер от 450-440 г. пр. Хр., - Досега се смяташе, че в древна Гърция се е зародила европейската цивилизация. С изложбата, която представяте в Ню Йорк, се опитвате да докажете нещо доста интересно - че това се е случило на територията на днешна България и Румъния. Какви очаквате да бъдат реакциите на специалистите? - Надявам се, че ще успеем да го докажем. Интересното е, че споменавате Гърция, защото след като завърши представянето на изложбата в Ню Йорк, ние ще я покажем отново... в Атина. Там ще питам гърците: “Къде бяхте, та се забавихте толкова дълго време?" Цикладската цивилизация (на Цикладските о-ви в Егейско море) е завършила първия етап от развитието си ЕДВА преди 3000г. А по това време на север, край Дунав, вече е съществувала тази прекрасна цивилизация!” - процъфтявала от 5000 до 3500г. пр. Хр. в земите на Дунавската равнина, край Черно море, и на полуостровите: Балкански и Малоазийски, в Дакия, Сегашна Румъния и Скития (сегашна Русия, до Киев)... Публикувано от Alexandra Delova в 15:24

 • et.galen1

  et.galen1(17 May 2017 - 21:05)

  Отговор

  Хора,които не могат да създадат нещо градивно ,плюят по някого и изопачават фактите от историята..Вслучая г-н Йорданов за да припомни за себе си намира за нужно да плюе срещу Русия и преиначава историята от ВСВ.Защо некаже за роднината си и ястебинчетата от същия период.Няма нищо по долно от това да мълчиш за едно и да плюеш за друго за да се класираш за финансово внимание.

  • не лъжи,трол

   не лъжи,трол(17 May 2017 - 22:05)

   Колко пъти да ти се обяснява,бе болшевишки тъпан тлъстата лъжа за "ястребинчетата" и връзката с г-н Йорданов! Аман от тролски чутури с рабфаковски познания!

 • et.galen1

  et.galen1(17 May 2017 - 21:05)

  Отговор

  Хора,които не могат да създадат нещо градивно ,плюят по някого и изопачават фактите от историята..Вслучая г-н Йорданов за да припомни за себе си намира за нужно да плюе срещу Русия и преиначава историята от ВСВ.Защо некаже за роднината си и ястебинчетата от същия период.Няма нищо по долно от това да мълчиш за едно и да плюеш за друго за да се класираш за финансово внимание.

 • et.galen1

  et.galen1(17 May 2017 - 21:05)

  Отговор

  Хора,които не могат да създадат нещо градивно ,плюят по някого и изопачават фактите от историята..Вслучая г-н Йорданов за да припомни за себе си намира за нужно да плюе срещу Русия и преиначава историята от ВСВ.Защо некаже за роднината си и ястебинчетата от същия период.Няма нищо по долно от това да мълчиш за едно и да плюеш за друго за да се класираш за финансово внимание.

 • Другата гледна точка

  Другата гледна точка(17 May 2017 - 20:05)

  Отговор

  Г-н Йорданов, гледах с интерес Вашето предаване по ТВ Европа всяка събота от 15.15 часа. Изключително професионално, с интересни събеседници и останало (почти) последното в медийната среда, даващо различна гледна точка. КОЙ и по каква причина спря това предаване? (Версията с изтекъл договор е чисто техническа)...

 • Патил

  Патил(17 May 2017 - 19:05)

  Отговор

  Г-н Ал. Йорданов, наближава 24 май. За мен е най-хубавият български празник (създавам около 400 - 500 страници годишно на тази азбука). При руснаците в Москва обаче двама българи бяхме извикани в партком, унизени и натирени в ъгъла като псета, без право на мнение. Вината - изработихме агит-табло за 24 май и два дена преди празника го поставихме във фоайето на института. За изживяна подобна арогантност говори и Маги Халваджиян. Отношението на руснаците към празника е ясно - напълно присвояване на празника чрез обличането му в религиозна форма - канонизиране, литийни шествия, масовост и др. За тях азбуката е поръчана от руски княз и синовете на Leon от Солун изпълняват поръчката. Хайде, така смелият президент срещу Ердоган да свика Комисията по национална сигурност, защото става дума за национална традиция и урок по история. На мен лично, горчилката от случая още ми тежи...

 • Аз съм

  Аз съм(17 May 2017 - 19:05)

  Отговор

  Да поучим Сашо. Не комунизъм бе, Сашо. Болшевизъм! Болшевизъм е истинското име. Комунистическата утопия не е съществувала никъде по света. Виж, болшевишка революция и износ на болшевизъм да. Болшевизъм- символ на насилие, убийства, терор.

 • ЗА “ОСВОБОДИТЕЛИТЕ”

  ЗА “ОСВОБОДИТЕЛИТЕ”(17 May 2017 - 19:05)

  Отговор

  Със специално решения на МС на НРБ представителите на Съветското командване дори са били освободени от задължението да представят отчетни документи за извършените от тях разходи на българска земя. На практика всеки ден от правителството се гласуват огромни суми (300 – 600 млн лв) за издръжката на Червената армия, за която до края на 1945 биват похарчени 23 млрд лв, а до края на 1947 г. – 60 млрд лв. Когато средствата в държавния бюджет се изчерпват, за издръжката на червеноармейците отиват и сумите, събрани от населението по т.н. Заем за свободата. Изнемогвайки под това непосилно време, към края на 1945 МС се осмелява да помоли В. Молотов да бъде преустановено “това безумие, защото хазната ни няма повече средства”. Москва обаче не само не се трогва, но продължава да иска още и още, повече и все повече, с аргумента, че България като “победен съюзник на Хитлер” би трябвало да е дори благодарна, че дава “само толкова”. Цифрови данни за сравнение: 1. Количество на парите в обръщение: 1945 – 70 млрд лв; 1946 – 80 млрд лв; 1947 – 76 млрд лв. 2. Банкови влогове на населението: 1945 – 12 млрд лв; 1946 – 14 млрд лв; 1947 – 34 млрд лв. 3. Средна месечна работна заплата през 1947 г. – 10 000 лв. Скъпичко са ни излезли “освободителите”, а?!

 • Историк

  Историк(17 May 2017 - 19:05)

  Отговор

  Цар Борис е трябвало да послуша съвета на учителя Дънов и да обяви неутралитет като Португалия. Германците са имали и други пътища да стигнат до Гърция в параноята си да не им се отвори втори фронт. Най-вероятно биха се въздържали да нападат България - довчерашни съюзници, силна армия - за какво им е да си слагат таралеж в гащите. Нищо не пречеше България да снабдява когото и да било със суровини както направиха португалците. При неутралитет и Червената армия най-вероятно нямаше да нахлуе в страната.

  • 112

   112(17 May 2017 - 20:05)

   Германия стоварва 500 000 армия на Дунав и ни отправя де-факто ултиматум, Борис не е имал никакъв избор. Странното е че русофобите се сърдят на Русия, а дават мило и драго за Германия която ни забърка в тая месомелачка и прати България в съветския лагер.

 • Вън предателите!

  Вън предателите!(17 May 2017 - 18:05)

  Отговор

  И сега е същото ! Жадни за власт и мръсни рубли политици с ниски челца продават България на руснаците! Всички властови предложения на т.н. "патриоти" са червиви , предлагат само рублофили и етнически руснаци и рускини! Да каже Валэра Симеонав защо предложи рускинята без компетентност Светланочка Йорданова за зам.минисър на здравеопазването с ресор наркотични вещества ???? И колко кървави лайняви рублички получи за това предателство ? И за нея ще има протести Валэра! Но най- тежката отговорност е на Борисов, защо подписва това предателско предложение? Валэра! Малко ти остава във влъстта, защото народът с камъни ще те прогони! Вън предателите от властта!

 • дядо Тодор

  дядо Тодор(17 May 2017 - 18:05)

  Отговор

  Отново г-н Йорданов ни дава прекрасен раздел за учебниците по история за прогимназията!

 • Dido

  Dido(17 May 2017 - 17:05)

  Отговор

  Тази статия трябва многократно да бъде препечатана от всички български вестници и да бъде прочетена по Радио София и националните телевизии в най-слушаното и гледаното време , за да достигне до всички български граждани. Смятам , че ще отвори очите на много заблудени.

 • Ал.Йорданов по принцип е прав,но...

  Ал.Йорданов по принцип е прав,но...(17 May 2017 - 17:05)

  Отговор

  Как руснаците да се извинят? Нали техните хора управляват сега България? Красьо доносника на ДС,фотографчето-дребосък от Ямбол,техните ортаци хора "патриотите",ортаците им от милицията,Рабфаковците,бившите партийни секретари,доносниците от ДС.Наивно е да се мисли,че руснаците ще се извинят,както е наивно да се мисли,че демокрацията е дошла в България.От 73 години едни и същи управляват-все руски хора.Стигнаха до Конст.съд,парламента,правителството,бизнеса...Сега даже живеят по-добре отпреди "промяната",защото станаха капиталисти и "промяната" им дойде дюшеш,тъкмо за тях.Агент Санкин си изпълни задачата-той пък е един от най-силните руски хора барабар с дръндърския "философ",#кой и кой ли не.

 • aahasfer

  aahasfer(17 May 2017 - 17:05)

  Отговор

  Надали в празната кратуна на *чекист*-а витае нещо друго,освен смрадливи червеногъзи идеи.Ей,червено отрепко,малко ти е да бъдеш обесен на топките!

 • Чекист

  Чекист(17 May 2017 - 16:05)

  Отговор

  Шопар...тава...мас... Сега по темата. Истина е, че СССР обявява война на България с която до преди това е имал дипломатически отношения. Само , че на заобления автор му убягват няколко съществени моменти -България прави опит/Багрянов/ да сключи примирие с англичаните/разбирай и янките/ през пролетта и лятото на 44та. В проекта на мирния договор съществува и разписан проект за закон за съд на виновниците за участието на България в Тристранния пакт. По късно този проект ще бъде доработен в закон който ще бъде внесен от Н Петков и Г Димитров-Гемето/бащата на мозер/ и ще бъде гласуван в Нс-Т нар Народен съд. Той е клауза от мирния ни договор и искан най-вече от Англия и Щатите. Англичаните отказват сепаративно примирие с нас тъй като има договореност с останалите съюзници да не се правят отделно примирия. Тоест по силата на този договор Червената армия няма как да мине през нас освен чрез война. Това е формалната причина През август обаче България пропуска отстъпващите немски части от Източния фронт да преминат с оръжие през България прегрупирайки се по късно в Югославия, Унгария... Това се нарича логистична подкрепа и е сериозна помощ за германските части. Да оставим настрана , че по късно при Драва тези подразделения ще "заровят" в земята хиляди българи и че преминавайки през Югославия правят мазало там, а Югославия е съюзник и на руснаци и англичани И впрочем как да минат руснаците и откъде защото в Румъния също се дебатира, че руснаците ги окупирали незаконно-там направо е смях. Румънски части се бият на територията на СССР, а после били окупирани. Ние държим два корпуса като окупационни-в Гърция и Югославия. Тоест ние сме си участник във войната на страната на Хитлер отвсякъде. Така ни таксуват и на Парижката мирна конференция. Най малкото което можехме да направим бе този паметник за това, че България е единственият участник в Хитлеристката коалиция която не загуби и педя от територията си. Погледнете архивите от конференцията. Гърция, подкрепена от англичани и французи иска 10000кв км-Родопите. И ако това не се случва, то е защото Червената армия е в центъра на Европа. Нещо повече, дори запазваме анексираната от нас/с благословията на Хитлер/ Южна Добруджа. На практика плащаме и съвсем малка част от присъдените ни репарации на гърците. Сърбите ни ги опрощават-руснаците на практика също Така , че Сашо...туловище, вагон и Шумен

  • О,Наглост .....твойто име е русия

   О,Наглост .....твойто име е русия(17 May 2017 - 18:05)

   Рано или късно всички московски чучела из българската земя ще бъдат изравнени със земята!Лошата новина за чИкистите е,че изпуснаха шанса да си ги приберат цивилизовано в музея.Въпросът вече се върти около оцеляването на самите чИкисти,дали обаче не е прекалено късно и за самите тях?

  • чекист

   чекист(17 May 2017 - 20:05)

   Аз разбирам, че е много трудно с речетатив от неколкостотин думи в които преобладават , "топки", закани и други ругатни да направиш смислен коментар. В коментара си като цяло съм се опитал да обясня защо Русия формално обявява война на България и влиза с войската си. И от двете страни не е даден нито един изстрел, а съвсем разбираемо е преминаването на руските подразделения в преследване на войските на Вермахта. Какво предлага авторът или опонентите коментатори. Може би правилно е солдатите да бяха спрели на Западната си граница и да оставят Европа сама да се оправя с Хитлер? Е видяхме я Европата . Ще припомня само как англичани и американски се отнесоха с Германия и съюзниците и. Дрезден бе сринат ненужно като бе избито половината от населението му от въздуха. София, Букурещ пострадаха също жестоко. За Хирушима и Нагазаки какво да говорим...садизъм в отмъението за Пърл Храбър ... Така постъпиха англоезичните през ВСВ с победените, така постъпват и днес с несъгласните да им предоставят природния си ресурс. Точно природния руски ресурс , който те почти бяха прилапали при Елцин не им дава мира след като Путин им го отне направо от ръцете им. Това е истината и тази военна истерия е едниствено да правят пир по време на чума стотина фамили в света занимаващи се с енергоносители и правещи оръжие . Според Икономист Щатите са похарчили на 7 трилиона във Близкоизточните войни и превъоръжаване. Тоест някой е взел тези трилиони и не мисля че е някой от нас, и не мисля че това е американския народ. Народът е платил тези пари и има да плаща близо 20 трилиона дълг. Опитайте се да си представите този дълг и обслужването му без война-аз не мога. Сега за паметниците. Ще ви учудя, но като софиянец, при това 3то поколение от едната страна съвсем не мисля че ПСА се връзва в този мащаб в тази част на града. Руснаците имат величествени монументи, но не и в старата част на градовете си. Живял съм в Петербург и това е градът преживял страшна и безпрецедентна блокада. Тяхното "Марсово поле" например е мемориал който те кара да настръхнеш, но същевременно е семпъл, обран и не парадиращ с мащаб. Просто присъства с интелекта на създателите си и с историята на Русия и града. ПСА е наше дело и наше решение. Натягали сме се за пари и сигурност, но сме струпали грамада която по никакъв начин не се връзва с тази част на града въпреки , че има неща на известни наши творци. Тоест ако имаше допитване в което можех да участвам щях да бъда против-още повече , че в София /Лоценец/ има не лош паметник-при това костница на починали от рани и друго войници. Не споделям мнението и на противниците на американския мемориал на загиналите летци. Не те имат вина за бомбардировките-и мъртвия войник не е враг ...Всеки човек заслужава могила. Да тръгнем обаче да бутаме паметници-било на янките, било на рашките нито е цивилизовано, нито е полезно. Едно е да не ги бяхме строили, съвсем друго е да се гаврим цапайки ги или събаряйки ги. Не те са ни проблемът, а това че се обезлюдяваме все повече и повече в прогресивен порядък. Проблем е , че живеем зле и сме с катастрофален демогравски етносъстав . Четвърта година в България се раждат вече повече циганчета. Не става въпрос за процент, а за брой. Това са реалните проблеми , а не измислените с паметниците. Просто ги пускат в пространството тези изкуствени масали и ни смразват нарочно да не скочим за истинските проблеми и им развалим рахатлъка. По добре авторът да напише статия как като спикер обзаведе НС с мерцедеси и БМВта и да посочи поне един парламент на страна под 20млн в Европа с подобен автопарка. Защо и за колко го направи. За сведение Мерцедес въпреки безспорните си лидерски качества като автомобил има една от най-скъпите подръжки и това може да се прочете във всички класации

  • Третият Рим -Капут

   Третият Рим -Капут(17 May 2017 - 22:05)

   А възможно ли е дърдорещата ушанка с ник "чекист" да обясни възгледите си относно плановете на Сталин през 1939г. за завладяване на Прибалтика,Полша,Финландия,Молдова,България и т.н.(и каквото още му "позволят" )??? Или не е удобно? Търсене на повод се нарича товаришч НЕбългарин!И заблуждавай себе си и неграмотните!

  • Чекист

   Чекист(18 May 2017 - 00:05)

   Какво общо има Прибалтика например със статията на Йорданов, но щом отваряш тази тема да поговорим и за тези държавици. Те отначало са автономни градове развили се като гарнизони следвайки главно шведските навлизания в Руската империя. След разбиването на Карл 5ти Петър 1ви не само, че не посяга на автономията на тези градове, но и ги оземлява допълнително с още територия барабар с населението към нея. И то е така защото очаква от тях/и те го правят/ съвременно/за времето/ стопанство. Тоест тези балтийски държавици от пантивека са си в територията на империята като отделни области. Финландия прави изключение. Тя до 20те години няма ден суверенитет-около 400години под властта на шведите и след това около 200под властта на Русия. В началото на 20те години на миналия век Германия за да сключи мир с Русия/Бресткия мирен договор/ иска за себе си Прибалтика. Разбират се тези държави да останат независими и суверенни. Тоест Ленин подписва този договор за да спаси младата съветска държава което се приема нееднозначно дори в самите републики. И няма как да е другояче след като прибалтийците участват организирано в Октомврийската революция. Кремъл впрочем е охраняван от латвийци. Заедно с евреите прибалтийците са с голям дял в ЦК-несъизмерим с броя на населението им. Така от 24та година до 35та когато Сталин поставя като условие тези републики да се върнат в състава на СССР за да подпише договора за ненападение с германците. Тоест прибалтийските държавици са самостоятелни през многовековното си съществуване само 15 години. Толкова по въпроса-Сталин е взел това което от векове е принадлежало на Руската империя. Например Вилньос и областта около него е белоруска територия, но подарена на Литва за да може да направи държава Впрочем срещу Ленин е извършено покушението/което фактически го вкарва в гроба/ именно заради Бресткия мир по силата на който СССР губи сериозни територии. Е Сталин си ги върна-можем ли да го съдим?

  • АнтичИкист

   АнтичИкист(18 May 2017 - 08:05)

   Не се прави на ударен,чекистки тарикат!Въпросът за Прибалтика и др.е тясно свързан с разбиранията на всички руски самодържци за заобокалящите ги територии.Тези територии по принцип им принадлежат,както и целият свят( видно от герба на СССР)България не е изключение. А може би ще намериш и достатъчно основателна причина за поглъщането на България (по примера на Прибалтика и Крим)от хищната сибирска Сатрапия?Не се учудвам!

 • Густо майна Филибето

  Густо майна Филибето(17 May 2017 - 16:05)

  Отговор

  Браво Сашо, отново им удари пармака в дивия на комунистите! Не ни забравяй и пловдивчани ,да си взимат и "Альоша" и името на булеварда под него! Патом пашли нахуй в Сибире ,иобаний врот суки бляд!

  • безроден представител

   безроден представител(17 May 2017 - 17:05)

   Сашо винаги пише умни неща,но няма кой да го чуе.Простите хора са окупирали всичко в държавата.В България управлява легализираната,държавно санкционираната простотия.Нарочно избират по-прости хора,дори колкото са по-прости-повече слушат.Читавите избягаха или държавата ги остракира.Добре,че не са закрили още Терминал 2.

 • WannaCry

  WannaCry(17 May 2017 - 16:05)

  Отговор

  ...БСП+ Волгин-WannaCry...

 • 112

  112(17 May 2017 - 15:05)

  Отговор

  Само като видиш какви идиотщини пише тоя тулуп имал достъп до властта и ти става ясно защо България е толкова зле.

  • До "112"

   До "112"(17 May 2017 - 15:05)

   Бихте ли посочили конкретно "какви идиотщини пише". Благодаря Ви предварително.

  • Никола Николов

   Никола Николов(17 May 2017 - 16:05)

   Идиотии пишеш ти, шаро! Да се чуди човек - как е възможно псе, като теб, да пише ??!! Айде - ЧИБА!!! Марш в колибата!!! Там може само да скимтиш, но не и да лаеш!!!

 • (17 May 2017 - 15:05)

  Отговор

  Браво, Сашо! ....... Обаче ...Т.нар. „Паметник на съветската армия”... Община ..... Кмет .... мнозинство..."десни"... от SIC ..... фандък ... видеонаблюдение ... митинг-шествие...Нинкова...и Воленката... Червени знамена със сърпичуци ... НАШИ ....ВСИЧКИ СА В КЮПА .... ВервАйте!

 • 112

  112(17 May 2017 - 15:05)

  Отговор

  Интересно, американците след като освободиха Белгия, Холандия, Италия, Германия и Япония, нещо не забелязваме да си тръгват от тия държави. Изглежда руския освободител е доста по-ларж, не прави бази на твоя територия и даже си тръгва по някое време.

  • (17 May 2017 - 15:05)

   Той си тръгва, ама толкова многобройни слуги и лакеи оставя след себе си, че не му трябват бази.

 • hes

  hes(17 May 2017 - 15:05)

  Отговор

  Майцепродавци и поцелуйковци канят руснаците пак да ни "освобождават"! Точат лиги за нови Вартоломееви нощи, нови "народни съдилища". Добре, че влязохме в НАТО и ЕС, иначе разветите руски знамена по Черноморието щяха да имат по-друг смисъл.

  • 112

   112(17 May 2017 - 15:05)

   А платените предатели от Америка за България, Ханс Зайдел, Конрад Аденауер и пр. западни разузнавания какви са, ам? Наказанието на предателите по цял свят е едно и нито НАТО нито ЕС ще ви спаси от въжето.

  • @112

   @112(17 May 2017 - 18:05)

   Мечтай си,нещастно болшевишко псе! А къде ще се скриеш след погребението на Сибирската джамахирия???

 • хахаха

  хахаха(17 May 2017 - 15:05)

  Отговор

  Аз мисля, че е време русия да бъде изплющана с едно дело в размер на 2-3 трилиона евро по този повод. Но в полето на обвиняметие трябва да добавим и БКП, както и производните и сродните и организации и наследниците и. Като започнем от ДС, минем през назначените бизнесмени и приключим с добре устроените им наследници на запад.

  • +

   +(17 May 2017 - 15:05)

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • както оня с пицата ли ?

   както оня с пицата ли ?(17 May 2017 - 19:05)

   Да ги изплющим както ни казваше оня пъпчивия евтин пицар !! Така ги изплющихме че си платихме и реакторите ще ги бутнем в музея и ще назначим и музейни работници да ни говорят за простотията ни българска......

  • супер си, ха ха ха

   супер си, ха ха ха(18 May 2017 - 15:05)

   Абсолютно точно! А за "както оня с пицата ли", ще му кажа, че рашънските железарии са само за музей, но към тях ще добавим и спиртосаните руски мекерета като него, които ги поръчаха. Помним как руската партийка бсп ги поръча и риташе с крачка в парламента, да не ги платим веднага, та да трупат лихви за рашите, докато ни изядат и ушите, както правиха половин век, че и отгоре. Гниди престъпни!

Оставете коментарОбнови