Тайните служби на най-малко пет западни страни са подслушвали президента на САЩ

Огнян Даскарев

На 13 април т.г. левият „Гардиън" публикува любопитна статия, основана на свои източници, от която става ясно, че западните служби за сигурност са наблюдавали от близо Тръмп, тогава кандидат за президент. /вж ТУК/

В статията, публикувана, за да злепостави Тръмп, се казва изрично, че службите съвместно са помагали на Обама да използва властта си,  за да шпионира Тръмп. Естествено, „Гардиън" твърди, че шпионите са действали, защото считали, че хората на кандидата за президент имали подозрителни връзки с руснаците. Това започнало в края на 2015 и продължило до лятото на 2016, когато „европейските страни споделили електронни данни, известни като sigint". /Sigint означава signal intelligence, сбор от звукова/сигнална/електронна  разузнавателна информация за наблюдавани обекти/.

Кои  страни са събирали  звукова информация за Тръмп и хората му? Отговор: страните,  членове на договора 

„Пет очи"

 /Five Eyes/.  Тези страни – САЩ, Великобритания, Австралия, Нова Зеландия и Канада са обвързани с договор за споделяне на разунавателни данни. Но тези страни, според „Гардиън" сътрудничели с други, които не са членове на „Пет очи" – Германия, Холандия, Полша, Естония, Франция.

GCHQ /Британските тайни служби/, според „Гардиън" играят главна роля в шпионирането на Тръмп. „Гардиън" твърди, че британците още в края на 2015  разбрали за съмнителни контакти на хората на Тръмп с руснаците и незабавно уведомили  американците.
На 4 март т.г. президентът Тръмп сензационно обяви  в Туитър, че Обама е подслушвал телефоните му в Trump Tower  преди изборите.  Последва буря от опровержения, клетви  и подигравки. Но, анализаторът от Fox News, Andrew Napolitano, бивш съдия, заяви, че това е вярно и че именно британските тайни служби са помогнали на Обама да подслушва Тръмп. Анализаторът беше осмян и наруган и в резултат Fox News политкоректно го уволни.
Сега, не би ли трябвало Napolitano да бъде възстановен на работа, а  ругателите му да се извинят? Не трябва ли най-сетне съмняващите се да разберат, че 

Обама действително е подслушвал Тръмп преди изборите

От статията на „Гардиън" е видно, че следенето на Тръмп и хората му от западните служби приключва през лятото на 2016. И тогава, в края на юли 2016, ФБР поема шпионската щафета и продължава да следи Тръмп.  Точно това каза шефът на ФБР пред Конгреса през март т.г. Разследването на Тръмп и хората му  от ФБР за непозволени връзки с Кремъл,  за което плащат американските данъкоплатци  продължава и до днес.

„Гардиън" естествено не казва най-важното – до днес, въпреки около 8 месеца следене от  службите на „Пет очи" /от края на 2015 до средата на 2016/ и още пълни осем месеца следене на Тръмп и хората му от ФБР /от края на юли 2016 до днес/, т.е. след 16 месеца разследване/следене/подслушване/шпиониране на Тръмп и хората му,  до сега НЯМА никакви 

доказателства за незаконни контакти с Кремъл

 Като се има предвид огромната машина на тайните служби на „Пет очи", както и на ФБР, съвсем сигурно е, че няма и да има доказателства. Само ще се изхарчат съвсем излишно милиони долари на американските данъкоплатци.

И така: тайните служби на основните западни страни са шпионирали Тръмп и хората му преди той да стане президент, очевидно по искане на Обама и Х. Клинтън, което разбира се е гигантски скандал.  Именно те са най-логичните получатели на sigint, злепоставяща Тръмп, както  те са се надявали.  

Това естествено е незаконно, т.е. Обама и Х. Клинтън подлежат на съдебно преследване. Моралната отговорност носят и левичарските медии от ЕС и САЩ,  врагове на Тръмп, защото са публикували незаконно събрана информация. Но тези медии са така дълбоко затънали  в калта и затова  нямат морал, т.е. не могат да носят морална отговорност.   
Когато е била събирана sigint,  всички, вкл. тайните служби бяха убедени, че Х. Клинтън ще стане президент. Тогава защо безогледно са харчили парите на данъкоплатците си, за да шпионират Тръмп?

Лесният отговор: направили са го, за да се подмажат на бъдещия американски президент Хилари Клинтън!  Милионите, които са изхарчили напразно едва ли ще платят горчивото им разочарование на 2 ноември 2016.

Но данъкоплатците, които им плащат дебелите заплати,  ако обичат свободата, никога не трябва да им простят.

7 Коментар(и)

 • balgarin

  balgarin(21 April 2017 - 18:04)

  Отговор

  БРАВО НА Г-н Дъскарев че РЕДОВНО ни ИНФОРМИРА как разни леви НЕЧИСТИ сили са СПИОНИРАЛИ Г-н Доналт Тръмп те се ОПИТАХА да УБИЯТ ВЕЛИКИЯТ РОНАЛД РЕЙГЪН та камоли басма ще цепат на Г-н Тръмп , мене ми се ще Г-н Дъскарев да ни ИНФОРМИРА как Г-н Доналт Тръмп ще си ИЗПЪЛНИ ОБЕЩАНИЯТА КОЙТО ДАДЕ НА АМЕРЕКАНСКАТА НАЦИЯ . например Г-н Тръмп СТОПИРА МНОГОТО УЖАСНИ РАЗХОДИ В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО но са му извъртяли ГОЛЯМ НОМЕР и са го блокирали и нищо не се е получило , същото става и с тази МЕТАЛНА-БЕТОННА СТЕНА МЕЖДУ USA и MEXICO спряхалие или не както и милиардите долари за ОБНОВЯВАНЕТО И ЗАСТРОЯВАНЕТО НА USA . той да се КОНЦЕНТРИРА да върне финансовото БЛАГОСЪСТОЯНИЕ на хората , и външната политика на USA да е като на ВЕЛИКИЯТ РОНАЛД РЕЙГЪН щом руснаците имат атомно оръжие ще ги ДОКАРАМЕ ДО ПОЛОЖЕНИЕ ДА СИ ИЗЕДАТ АТОМНИТЕ РАКЕТИ . изборите Г-н Тръмп ги е СПЕЧЕЛИЛ ОТДАВНА и сега е вече ПРЕЗИДЕНТ да МИСЛИ САМО ЗА НАПРЕД , очите на човешкото тяло са отпред а това ЗНАЧИ ДА ГЛЕДА САМО НАПРЕД щото има шанс да БЪДЕ ВТОРИЯТ РОНЪЛД РЕЙГЪН , иначе ще си ПРОСПИ времето да се зъби и пише глупости по социалните форуми глупости с това ще го запомнят ако не се ВЗЕМЕ НАВРЕМЕ .

  • Сончето, понижено в длъжност от "ударник на тримесЕчието" само в "първенец на Ленинския съботник

   Сончето, понижено в длъжност от "ударник на тримесЕчието" само в "първенец на Ленинския съботник(22 April 2017 - 12:04)

   Виж сега, Българче, има една мургавелка, Сюзън Райс се казва, другарка на бившия президент Обама и негова съветничка по националната сигурност. Да не се бърка с Кондолиса Райс. Та тази предана негова умница нарежда на службите, без да е оторизирана да го прави, да следят Тръмп. Два пъти е искано разрешение от съда това следене да се осъществи законно - през юни 2016 - е било отказано от съда, и през октомври - месец преди изборите - вече е разрешено от съда. За да разбереш къде е скандалът, само ще поясня, че по същото време руските хакери вече са разбили изборния щаб и централата на демократическата партия, както се твърди, под носа на ФБР и всичкото 16 велики агенции по сигурността на САЩ, находящи се по това време под мъдрото и вещо ръководство на вожда на американския народ - Обама.

 • Уточнител

  Уточнител(21 April 2017 - 17:04)

  Отговор

  Стига глупости! Тръмп действително е десен, но е пълен лаик в политиката. Той смятаШЕ, че държавата се управлява, като една фирма... (както мислеше у нац и царя!). Наистина е имало контакти с руснаците, но най-вече заради напора на руските тайни служби...Това те го вършат от около 90 години в САЩ (справка: Архивът на Митрохин, достъпната му част, естествено). Разбира се, левичарската сган от двете страни на океана ненавижда Тръм именно заради политическите му възгледи, вкл и антиполиткоректостта му. Ако прочетете гореспоменатия Архив (частично издаден и у нас), ще забележите, че същият вестник - Гардиан, е бил един от главните канали за осъществяване на т. нар. "активни мероприятия" на съветските тайни служби (КГБ и ГРУ), вкл и това, което сега наричаме "фалшиви новини"...Иначе, ако сте забелязали, Тръмп вече не е същия баламурник, който влезе в Белия дом. Системата вече го озапти и вразуми. Няма да е чуднво, ако той стане най-големия враг на Путинская Раша

  • Уточнител

   Уточнител(21 April 2017 - 18:04)

   Извинявам се за печ. грешки: ....както мислеше у нац и царя... ...Няма да е чудно, ако той стане...

  • Уточнител

   Уточнител(21 April 2017 - 18:04)

   Извинявам се за печ. грешки: ....както мислеше у нац и царя... ...Няма да е чудно, ако той стане...

 • Samuilov

  Samuilov(21 April 2017 - 14:04)

  Отговор

  Дъскарев от "Тръмп обществото" ли е?

  • Посейдон

   Посейдон(21 April 2017 - 15:04)

   От ДС общество и "Лигата на успелите бивши комсомолци в САЩ"

Оставете коментарОбнови