Докато съмнителни патрЕоти блокират границата, ДПС купува ромските махали

Методи Андреев

Методи Андреев

Няма по-голям цинизъм от провъзгласяването на Доган за новия Левски

Методи Андреев, кандидат депутат от "Нова Република"

Големият проблем на тези избори е двойният стандарт, който повечето български партии прилагат. Ние не виждаме гредата в собственото си око, а търсим сламката  в чуждото. Всички са се вторачили към външния вот и по-точно идващия от Турция изборен туризъм.

Нека да бъдем справедливи към това явление, то е продукт и патентовано от Ахмед Демир Доган и цялата му силова ченгесарска структура, наречена ДПС. 27 години те се ползваха от този изборен туризъм, а с гласове от Турция увеличаваха депутатите и властта си. Доган наложи през годините политически монопол върху това население, но той бе създаден именно заради това – турците и мюсюлманите да бъдат държани в зависимост, гласовете им да не отиват за демократичните формация, а да се ползват за интересите на мафията.

Така създадохме един политически Франкенщайн,

с изключителната подкрепа на БКП-БСП, ДПС и мълчанието на другите партии. Хората станаха крепостни на Сараите. Години наред обаче по границата и срещу изборния туризъм нямаше протестни акции, каквито сега демонстрират така наречените патрЕоти, чийто генезис идва от тайните комунистически служби и Русия. Изборният туризъм наистина дразни гражданите, независимо за чия сметка е. Но законите са по-важни, а за да се реши този проблем, той трябва да бъде законодателно изчистен и гарантиран. Лесно е да отрежат гласовете от  Турция, но такъв подход ще засегне и другите българи по света. 

От  партизанските акции на границата няма полза държавата, губи и демокрацията. Случващото се днес на Капитан Андреево и Лесово е потвърждение на максимата, че последното убежище на комунизма е национализмът. Именно Доган разврати политическия модел и внуши, че турците могат да гласуват само за турски формация. Но сега се появи алтернативата ДОСТ. Ясно е, че тя застраши мафията ДПС  и безметежното й съществуване. Цялата хибридна ченгесарска мощ на олигархично-мафиотския модел в България е насочена към запазване монопола на Доган. За това са и истериите, и "патриотичните" изпълнения по границата, които повече напомнят на колонада. Едно е сигурно – те са абсолютно безсмислени и незаконни. Докато тези патрЕоти спират автобусите идващи от Турция, ДПС и емисарите им са плъзнали масово в ромските махали на страната, където пазарят и купуват вот.  Естествено и медии, и държавна власт гледат в друга посока. Получавам от няколко дни много тревожни сигнали от Пловдивска област, но подобна е ситуацията и в други райони на страната.

Това купуване на ромските махали застрашава националната сигурност. Корумпира се и се дестабилизира най-неустойчивата прослойка от населението – ромската. ДПС насади в тези махали комерсиалния ислям.

Доган ги ислямизира

през годините на прехода, а Пазарджик е най-тревожното доказателство за това. И сега, вместо патрЕотите да пазят махалите и честния вот в цялата страна, се правят на юнаци на границата. Ако искаха може да изпратят и наблюдатели в секциите за гласуване в Турция, но мълчат и по тази тема, а после ще реват, че имало фалшификации. 

Днес е повече от всякога е ясно, че ДПС имат проблем с автентичните си гласоподаватели и търсят гласове от лица, които нямат нищо общо с тях. Това е тема, по която разни професори националисти и други  играчи от Сарайско- билиотекарска групировка трябва да се замислят, но те предпочитат да мълчат, защото знаят цената.

Изборите за парламент ще отминат, но най-големият грях на  патрЕотите, обвити с руски знаме няма да може да се измие  от времето - те провъзгласиха и Доган за новия Левски. Този цинизъм не може да бъде простен.