БКП и БСП ни доведоха до фалшивата демокрация, срещу която сега лидерът на социалистите скача

Пламен Асенов, специално за Faktor.bg

Официално трябва да признаем, граждани, че в политически план целокупният български народ се оказа изключително тъп.

Не знам как иначе да нарека стадото, което непрекъснато мучи за храна и се подлага за покровителствено потупване отзад на онзи, който непрекъснато точи ножа и коли наред, за да лапа нашите мръвки пред нашите очи.

Подобно безмозъчно поведение държи само божият добитък неразумен. И ние.  

Имам предвид, разбира се, начинът, по който вече 27 години всенародно подтичваме подир собствените си комунисти и мучим електорално в тяхна подкрепа, колчем дойдат избори. Дотам сме затъпели, че те дори вече не ни лъжат, няма нужда от това – просто слагат ново магаре отпред и ние веднага започваме сами да се убеждаваме, че ах, каква промяна велика има сред духовните ни пастири и от утре те вече наистина всеотдайно ще се погрижат за нас като за писани яйца…..

Споделям това си усещане, защото още съм потресен от впечатлението за авторитетния начин, по който другарката Нинова застана пред българското общество и мисловната дълбочина, чрез която обясни на бърза ръка какво сме загубили и

 какво сме спечелили от контакта с гадната демокрация

 Въпросът и без това беше напращял в мен. Като слушам хората какви ги дрънкат по предизборните прояви и чета какво пишат по форумите, като гледам резултатите за предизборните нагласи, сведени до знанието ни от смелите български социолози, тъкмо се тюхках докъде точно ни е докарала демокрацията и правех списъци на онова най-съкровено, което ни е отнела.

Обаче, в интерес на истината, явно абсолютно погрешно съм смятал, че демокрацията ни докара до пълна липса на здрав разум, тотална загуба на базисни морални ориентири и отчайващо неразвито гражданско самосъзнание – три фактора, чиято липса превръща обществото ни всъщност в миризлив запъртък на демокрацията.

Но другарката Нинова ме светна как въпросната гадна госпожа Демокрация ни е отнела всъщност не тези, а други три важни неща, които сме имали при комунизма – доброто образование, безплатното здравеопазване и пълната сигурност.

Да, при комунизма имаше училища. Имаше ги и в най-малкото селце – но не за да учат там децата наистина, а за да се залъгват, че учат. Целта, естествено, бе да си стоят там, на село, никога да не разберат какво е истинско знание и завинаги да останат до шия в собствения си сос от простотия и  предразсъдъци.

За радост на управляващите комунисти, разбира се, които имаха нужда от работен и кланичен добитък, уверен в светлото бъдеще.

Истинска история от моя живот. Когато в 7 клас започнахме да учим западен език, бях в училище, където се учеше немски. Ама аз предпочитам английски! Не може. Защо? Защото в нашето училище учим само немски. Добре, де, ще отида за часа по език в съседното училище, където пък учат само и задължително английски. Не може! Защо, бе – нали някои мои приятели го правят? Ами защото не си учил в английска детската градина, затова. Моля? Молиш, не молиш, това е.

Разбира се, в гимназията после се оказа, че нямам право да уча английски, защото съм учил немски в прогимназията.  А в университета пък нямах право да уча английски, защото съм учил немски в гимназията.

Ето защо, граждани, си останах недообразован както по немски, така и по английски.

Друг пример. В Софийския университет имах едва три семестъра общо антична и западноевропейска литература. За сметка на това бях длъжен да уча повече от три семестъра политикономия, история на БКП и разни други простотии, докато връстниците ми на Запад се занимаваха с Джойс и Борхес. 

Та образованието, дето го имахме ли, казвате, загубихме в демократичната мъгла, другарко Нинова? Де кърпел, де!

Или да поговорим за здравеопазване? Нали помните лозунга:

 „Съветският болен - най-здравият болен в света”?

 Е, заради социалистическата йерархия, българският болен не биваше да изпреварва съветския, но пък беше вторият най-здрав болен в света…..

Да, половината хора, най-вече истински болните, се ужасяваха да отидат на лекар или в болница, заради цялата наистина вредна за здравето социалистическа мизерия там. За сметка на това пък другата половина, състояща се предимно от здрави хитреци, ходеше с охота при своите приятели или роднини – доктори. Те им даваха дългосрочни болнични, за да изклинчат от досадната работа. Или ги пращаха на санаториум, където за „държавна сметка” да си починат хубавичко, че са се преработили в завода…..

На „държавна сметка” ли? Че тя тогавашната комунистическа държава да не береше парите, които щедро и безсмислено харчеше, в градината със зелето и марулите, бе, другарко Нинова? Да не би тия пари да падаха от небето право в хазната на компанията Живков и Ко, та здравеопазването ни затова да беше „напълно безплатно”.

И тогавашните, но още повече сегашните идиоти, които вярват – или поне разправят, че вярват - в безплатното здравеопазване по времето на комунизма, явно никога не са бити от живота по главата, докато схванат разликата между истина и измислица.

Най-смешно ми стана обаче като чух от Нинова, че заради демокрацията, дето ни налегна, сме си изгубили пълната сигурност.  

Добре, единият стълб на тази сигурност беше армията – онази „родна казарма”, която и досега мнозина оплакват. Впрочем, и тази мъжествена школа по реален социализъм беше „напълно безплатна” от гледна точка на комунистическата върхушка, но колко в действителност струваше на България и българите, никой вече не може да пресметне.

Няколко прости казармени факта, пак от личния ми живот. С някои типове от бандата родоотстъпници, с които имах удоволствието да служа, веднъж направихме сметка, че за превземането на цялото ни поделение с над 1000 войници и много техника, стигат между 4 и 5 души – при това с нормално военно обучение, не от специалните части. А аз бях в едно от тъй наречените „бойни поделения”, призвани да посрещнат първия удар от вечния враг – НАТО, по-специално – откъм Турция.

Знаете ли какво съвсем сериозно ни обясняваха нашите началници за този първи удар – че

 не трябва да умираме през първите 24 часа,

  след това вече можем спокойно да умрем, защото братушките ще дойдат пак да спасят България.

Идиоти! Сякаш ако съм мъртъв, ще ми пука за тяхната България!

Е, за България не знам, но Чехословакия спасиха. Командирът на моя батальон, Цветан Тотомиров, като млад лейтенант беше ходил там през 68-ма и се гордееше с това. Но виж, по време на гадната демокрация, същият този тип, когото още тогава намирах за изключително тъп човек и завършен лъжец, дорасна до чин генерал и стана началник-щаб на все още храбрата, макар напълно разкапана българска армия…..

Наистина за народа загуба велика беше това, Нинова!

Що се отнася до сигурността, осигурена по ченгеджийска линия, тя беше още по-фалшива от военната.  

Първо, има официални партийни и държавни документи на комунистическия режим, в които се казва, че българската ДС е подразделение на руското КГБ. Това положение бе унаследено, запазено  и пренесено от поколение в поколение български ченгета. То и досега продължава да тегне като воденичен камък на шията на обществото ни, като прави възможно дори водещи български политици да поставят руските интереси пред българските. И нагло да твърдят, че именно това е най-висшата форма на българския патриотизъм.  
Абе, възможно е - нали онези, които трябва да пазят българския интерес, продължават и при демокрацията да са част от онези, които го предават…..

Втората ми ченгеджийска бележка по отношение сигурността, която имахме, но загубихме, гласи, че октоподът ДС даваше истинска сигурност само на партийните си началници, на себе си и на собствените си гнусни изчадия.

Всички те, колективно и съгласувано, въртяха контрабанда с оръжие, наркотици и каквото друго мръсно се сети човек, осигуряваха спокойно място за пребиваване на терористи като Агджа и Карлос Чакала, репресираха собствения си народ, за

  да няма кой да задава въпроси и да търси отговори

 Това беше комунистическата сигурност, която изгубихме!

Онова, което намерихме в демокрацията обаче, е толкова гадно не заради демокрацията като такава, а заради имитацията на демокрация, към която предшествениците на Нинова и самата Нинова, ни теглят от началото на тъй наречения преход. И явно ще ни теглят до победоносния му за тях край.

Освен ако не спрем да мучим всеки път на предизборните им порти – но това е трудна работа, означава за няколко деня, тайно и полека, от изключително тъп, да станем изключително умен народ.

Освен ако Нинова не нареди.

Ама даже и дядо Вазов не би могъл да повярва в подобно прераждане! 

30 Коментар(и)

 • (гост) от далече

  (гост) от далече(25 March 2017 - 18:03)

  Отговор

  ОТИВАМЕ при гъбаря слав , а надвечер квото дойде хехехе със слав, ариведерчи ти ми каза тихо ариведерчи(2) сбогом моя любоФфффффффф

 • Радев

  Радев(23 March 2017 - 19:03)

  Отговор

  Всъщност, у нас няма такъв субект, който да се нарече "народ". Има поне две Българии, не говорим за малцинствата. Едната е европейска, открита за просвещение и прогрес, тази България критично намалява, напуска територията, изоставя на кучетата историята, езика, културата. Другата България не е народ, а племе, ориенталско, тъмно, завистливо, подозрително и недопечено. Това племе не е способно да мисли в понятията на съвременната държава като институции, закони, макроикономика. Това племе е лишено от духовност, в бита му няма следа от трансцендентност. Това племе боготвори Руската империя и затова мрази прогреса и просвещението на Запада, или обратното. Едно време е имало динамично равновесие - първата България е напускала селата, отивала е в града да се учи и да живее напрегнато и разсеяно; другата си е оставала в селото с неговия цикличен магически бит. Това равновесие беше взривено със съветската окупация, и особено след като руският империализъм се захвана сериозно с изкореняването на народа ни - с тази задача идва Живков след Унгарската революция. Реквиемът за селската България написа Радичков; градската България днес напуска, избутвана и омерзена от прииждащите деградирали недоселяни и недограждани. Руският имперски проект завършва с пълен успех.

 • Радев

  Радев(23 March 2017 - 19:03)

  Отговор

  Всъщност, у нас няма такъв субект, който да се нарече "народ". Има поне две Българии, не говорим за малцинствата. Едната е европейска, открита за просвещение и прогрес, тази България критично намалява, напуска територията, изоставя на кучетата историята, езика, културата. Другата България не е народ, а племе, ориенталско, тъмно, завистливо, подозрително и недопечено. Това племе не е способно да мисли в понятията на съвременната държава като институции, закони, макроикономика. Това племе е лишено от духовност, в бита му няма следа от трансцендентност. Това племе боготвори Руската империя и затова мрази прогреса и просвещението на Запада, или обратното. Едно време е имало динамично равновесие - първата България е напускала селата, отивала е в града да се учи и да живее напрегнато и разсеяно; другата си е оставала в селото с неговия цикличен магически бит. Това равновесие беше взривено със съветската окупация, и особено след като руският империализъм се захвана сериозно с изкореняването на народа ни - с тази задача идва Живков след Унгарската революция. Реквиемът за селската България написа Радичков; градската България днес напуска, избутвана и омерзена от прииждащите деградирали недоселяни и недограждани. Руският имперски проект завършва с пълен успех.

 • Радой Ралин

  Радой Ралин(23 March 2017 - 12:03)

  Отговор

  Свободата блян недостижим На втория ден става режим

 • brightstar

  brightstar(23 March 2017 - 07:03)

  Отговор

  Образованието беше пълно промиване на мозъка с простотии за овчарчета, партизанчета и оново извращение - Павлик Морозов (известен с това, че предава баща си ). Здравеопазването беше ПЪЛНА мизерия. Сигурността - сигурност на един затвор. Всички зад телените огради, хранят ги с помия и не ги пускат никъде.

 • Само Нова Република ще спаси България

  Само Нова Република ще спаси България(22 March 2017 - 23:03)

  Отговор

  Тая простакеса Нинова не може да се оплаква от така наречената демокрация в България. Всичко което се отне или даде през тия 27 години стана изключително с "помощта" на БСП и ДС!

 • 80 годишен

  80 годишен(21 March 2017 - 18:03)

  Отговор

  Господин Асенов, поздравление за чудесния анализ. От коментарите по-горе се потвърждава до каква степен този народ е зомбиран и лишен от каквото и да логическо мислене. Госпожо или госпожице Спасена, ако продължавате с такова елементарно мислене ви уверявам, че никога няма да бъдете спасени от комунистическите окови. Имате ли представа как се влизаше във ВУЗ? За да бъдете приети ви проучваха до 9 коляно дали във рода ви няма "врагове на народа. Независимо, че завърших с пълно отличие трябваше 4 години да работя като хамалин и едва на петата година ме приеха. Изучавайте съвременната история, но не и тази фалшифицирана от комунистите. Мислете преди да посегнете към бюлетината!?!?! В противен случай очаквайте Жан Виденовата зима!?!?!

  • До 80 годишния

   До 80 годишния(22 March 2017 - 09:03)

   Да станеш на 80 години и да не ти е дошъл акълът в главата, това е диагноза. Алоу, ми те и Боко и Цвъко имат виШо бе, приятел! Завършили са ПУЦОВЕ за виШо! И не могат да вържат две думи на кръст. И не правят никакви реформи, и не събират руските данъци, и не строят и не пускат интерконектори, и не предоговарят цените на руския газ, и продават БТК, Виваком и Булгартабак на Русия, и дават парите за магистралите на фирми на Делян Пеевски и Валентин Златев, които ги пращат в Русия....Но, знам, че не си никакъв 80 годишен, а си дежурният офицер в компютърната зала на руското посолство! В понеделник пак се обади!

  • До умствено недъгавия пърдански гъзосмук „До 80 годишния“

   До умствено недъгавия пърдански гъзосмук „До 80 годишния“(22 March 2017 - 12:03)

   А ти откъде знаеш, златен, че има дежурни офицери и че има компютърна зала в руското посолство? Нещо май много си осведомен, а? Или, викаш, ти си спец по събиране на информацийка? Те по медиите само снимки от тая зала пускат, а отвреме-навреме и по някое селфи, така ли? Е, ама бива ли така да се разконспирираш? Кажи къде да те си обадим в понеделник, че ако трябва, да ти търсим работа, няма да стоиш гладен, я – толкова умен и красив?

 • ??

  ??(21 March 2017 - 16:03)

  Отговор

  БАБО МЕЦО И СЕГА СМЕ ГЛАДНИ, ОТ 1999 СМЕ МНОГО ГЛАДНИ. БАБО МЕЦО, КЪДЕ СИ.. КАКТО СЪМ ГЛАДЕН ША ТА СРУСКАМ НАБЪРЗО

 • Камен

  Камен(21 March 2017 - 15:03)

  Отговор

  Този Пламен изглежда изобщо не е ходил на училище по онова време, щом може да пише такива измишльотини. Не му давали в гимназията да учи английски защото не го бил учил в прогимназията. Същата глупост и за университета. Боже, боже, прибери си верисиите!!!

  • леля Ог

   леля Ог(21 March 2017 - 17:03)

   Камене, не знам колко си годишен, но от поста ти предполагам, че не си живял дълго време в социалистическия рай. По това време английски можеха да учат само децата от превилегированата каста на висшия комунистически ешелон. Затова и английската гимназия беше само една - в София. Не знам дали въобще някъде в провинцията можеше да се учи английски. В малкото градче, където премина детството ми, никога не е имало изучаване на този омразен вражески език.

 • Мутристан

  Мутристан(21 March 2017 - 14:03)

  Отговор

  Така е , тъпа мутра като Борисов позволяваме да ни лъже вече близо десет години и да ни краде и управлява по комунисткчески . Безразличието ни превърна тази територия в мутренска, където управляват мутренските кланове на БСП, ГЕРБ и ДПС.

 • Истената в Решетникова България на Бай Ганю Банкянски

  Истената в Решетникова България на Бай Ганю Банкянски(21 March 2017 - 14:03)

  Отговор

  Автор: ПИК Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с Движение "Русофили" (СНИМКИ) 12:07 | 21.03.2017 ..................... Маските падат! ГЕРБ=БСП! За европейска България с №4 за НОВА РЕПУБЛИКА!

 • )=

  )=(21 March 2017 - 14:03)

  Отговор

  Медиите имитират борба между ГЕРБ и БСП, а те заедно ограбват България! И през управлението на ГЕРБ Р.Овч., Гагаузов и П.Димитров бяха в бордовете на държавните енергийни дружества!Заедно назначиха Мая Костинбродска за Омбудсман, заедно бранят централизацията на Прокуратурата- крепост на червената мафия! Какво говорят цифрите? Само 5% от произведената в АЕЦ се консумира в България! Останалите 95% се изнасят от частни фирми на БСП и ГЕРБ! АЕЦ печели 1млн., износителите печелят 500млн. Данните бяха оповестени на ТВ дебата за енергетика, а присъстващите Жельо Бойчев от БСП и Теменужка Петкова от ГЕРБ не ги опровергаха!

 • седларов

  седларов(21 March 2017 - 14:03)

  Отговор

  Демокрацията ни отне :1).Чакането за автомобил 15 ГОДИНИ! 2). Открит лист за да отидеш до Свиленград,(примерно) ! 3).Реденето по опашки за луканки,портокали и лимони! 4).Унизителното разпределяне на карти за прословутата почивка на море! И т.н. и т.н. и т.н.!!!

  • DO SEDLAROV

   DO SEDLAROV(23 March 2017 - 09:03)

   ZA LUKANKI NE SI PRAV, NE SME SE REDILI NA OPASHKI A SI GI VZEMAHME BEZ PARI OT RODOPA . OT PRIYATELI.

 • седларов

  седларов(21 March 2017 - 14:03)

  Отговор

  Демокрацията ни отне :1).Чакането за автомобил 15 ГОДИНИ! 2). Открит лист за да отидеш до Свиленград,(примерно) ! 3).Реденето по опашки за луканки,портокали и лимони! 4).Унизителното разпределяне на карти за прословутата почивка на море! И т.н. и т.н. и т.н.!!!

 • №4

  №4(21 March 2017 - 14:03)

  Отговор

  Какъв е фундаментът на съвременната демокрация? Сърцевината? Равното ПРАВО да бъдеш избиран, и равната ВЪЗМОЖНОСТ да избираш! Започнала с „Магна харта” преди 800г. , преминала през кръв и премеждия, няма да свърши и с изборите за 44-то НС. Каква е моментната картинка у нас? Не са РАВНИ правата да бъдеш избиран- дори и за включените кандидати в листите! Освен, че има и праг,преференциите не важат за водачите на листите! Така в Избирателния Кодекс е съхранен чл.1 от Живковата Конституция за ръководната роля на Партията/ и нейния Вожд/. Не сме равни на ПРАКТИКА по ВЪЗМОЖНОСТ да гласуваме-зависими сме от местоположението си ,моментното си състояние и времето на гласуване. Затова в нормалните държави се гласува по пощата/има ги навсякъде по света и у нас/ и можеш да гласуваш цял месец преди датата на изборите! У нас заобикаляйки Конституцията ,ПО ЗАКОН са лишени от глас НА ПРАКТИКА около 2млн. избиратели! Дори и да идеализираме нещата с липса на фалшиви протоколи и купени гласове, у нас е разрушен фундаментът на демокрацията-равното ПРАВО да бъдеш избиран, и равната ВЪЗМОЖНОСТ да избираш! В различните държави и демокрацията и различна: „Всеки народ си заслужава управниците!” И у нас ще бъде така ако ни ПОЗВОЛЯТ да си ги „заслужим” . Засега ни ги назначават! С повече шум и лакърдии, но на практика ПОЧТИ като при Тато! За европейска България с №4! За НОВА РЕПУБЛИКА!

  • Евлия Челеби

   Евлия Челеби(21 March 2017 - 18:03)

   Алоу, „№4“, ти си прав, че „Всеки народ си заслужава управниците!”. Ние още не сме заслужили да ни управляват такива интелектуални титани и политически гении като известния чак в Боливия Пърдан Дълбокян, защитника на румънските агнета, нямащ равен на себе си в политическите пируети, освен, може би, древния хиндустански гуру-лаборант – биволаря Махатма Ганди Дръгалефски, ама и за него не е сигурно! Къса ни се сърцето от подлата постъпка на Ристю Бойкикиеф, с партизанското име Пинокиото, който омерзително се изплю на ръката на народния трибун с жизнерадостното селфи, протегната за коалиция! Сега, когато и единия, и другия няма да влязат в парламента, където да работят „на ползу роду“ и „на ползу джобу“, многострадалния български народ ще трябва да се мъчи като една Геновева с това метро, дето е направено нарочно до летището, белким по-лесно да заминават „немили-недраги, по тая пуста чужбина“, „умните и красиви“ Пърданови последователи и „Свидетелите на Костаки от първия ден“! Ама така е, имала глава да пати!

 • Спасена

  Спасена(21 March 2017 - 14:03)

  Отговор

  Чрез истина - към лъжа! Принцип от редовните списвачи във "Фактор". Да, картината на "социализЪма" беше такава! И поради что трябва да мислим, че до сега управляващите ни са нещо различно от Нинова?! Защото баш главния е майор от комунистическото МВР, специалност "Противопожарна охрана", защото не е издържал изпитите по история и литература за специалността "Държавна сигурниост" в Симеоново. А като му знаем и кътните зъбки, бихме се много учудили, ако ги беш издържал! Заместникът му пък, без приемни изпити влязъл в специалния факултет на ВИФ, за бавноразвиващи се - военния. Но междувременно, за да се намърда сред избраните комунистически копои, станал старшина от ДС! И на това Пламен Асенов казва - алтернатива на Нинова! Не те ли е срам бе, Асенов! Никой от тези двама комунистически търтеи не е правил усилие да учи западни езици, университет, никой от тях не е помирисал комунистическа казарма!!!!! И ти сега им слугуваш и им лижеш гъза!!!!!За пари, разбира се, за какво друго!

 • IvoG

  IvoG(21 March 2017 - 13:03)

  Отговор

  "Народа" е тъп, а пламен асенов, иво мидНжев, стойко-факторчето и илянчо василев са умни, така ли? А, да, и групичката несретници от дълбокият прованс, дето неуморно русят хвалебствени коментарчета. И те са умни, така ли?

  • цеко

   цеко(21 March 2017 - 14:03)

   Иво, мишко малоуна. Мислехме,че си умрял, скрий се бе продажнико.

  • IvoG

   IvoG(21 March 2017 - 15:03)

   Питай майка си....

  • Дедо

   Дедо(21 March 2017 - 17:03)

   Иво, мама каза, че си гей, изрусен, ходиш на токчета и имаш цепка на дупето. Какъв късмет ще извадиш, ако те срещна.

  • ***

   ***(22 March 2017 - 09:03)

   @ IvoG - Tочно така.Позна от първия път

  • IvoG

   IvoG(22 March 2017 - 11:03)

   Каде ще ме "срещнеш" бе, пенсионер сплескан? На нивата, в пенсионерският клуб на Долно нанагорнище?

  • Да го духаш!

   Да го духаш!(23 March 2017 - 03:03)

   IvoG, няма какво да ти коментирам русофилистичните бълнувания. Ти си един миризлив парцал и с такива като теб мога само да се гавря. И това е най-малкого, което заслужаваш. Първо, какво правиш ти в този сайт при условие, че е пълно със сайтове за извратени уроди като теб предлагащи галерии за мастурбация с кремълски джуджета, грозното туловище на недоклатената вещица курения нинова, т.нар. президент убиващ с видимо нисък интелект и външност на катил, неговата пачавра и прочие ужаси и недоразумения на клетъчната биология и гаври на ДНК. Защо не си там? А, ще кажеш, че заработваш. Въобще не ти влизам в положението, че трябва да заработваш по волята на московските ти господари като клепаш форуми, които не им харесват на тях. За мен тяхното мнение не струва даже колкото изпражнение на трихинелозно прасе. Твоето струва още по-малко.

 • Баба Меца

  Баба Меца(21 March 2017 - 13:03)

  Отговор

  Истина от край до край! Пламен Асенов само е забравил да спомене, че при раздаването на куфарчетата, дрогаря Луканов е казал: „И сега, другари, започваме да сторим капитализма, ама само ние ще сме капиталистите!“. Отивайте за риба и гъби, радвайте се, ама после да не плачете и да псувате пред телевизора, че асфалта не се яде, а плащате тока, водата, социалните и здравните осигуровки на джавале ромале, щото „и Асан е ора“, нали?

  • Гъбар

   Гъбар(23 March 2017 - 03:03)

   Хайде стига с този така удобен мит за гъбарите. Избирателната активност на последите избори е била висока, ще бъде висока и на тези. Няма как да обвините гъбари при над 50% активност. Освен това в избирателните списъци има почти половин милион мъртви души - мъртви в буквалния смисъл, т.е. едни са заровени, други са изгорени, а трети са изчезнали без следа. В списъците има и поне милион гласоподаватели, които са емигрирали, но и до момента се водят гласуващи в България. Дори да се направи гласуването задължително пак няма да има активност над 70%. Истинската активност ще се види тогава, когато се актуализират списъците. И още нещо. Профилът на около 80% от имащите право на глас може да се опише "убий ме, изкорми ме, запали ме жив". Такива получовеци решават съдбата на България. Пенсионери, безработни, цигани, русофилистични дъртаци, малоумни чалгари. Те избраха президент по волята на Москва. И те правят това, защото не разбрахме, че демокрацията в ръцете на маймуни ражда маймунарник. Демократичният начин на управление е за умни и отговорни хора. Генетичната отпадъчна маса родена с помощта на сърпове и чукове ще използва демократичния избор за създаване на диктатура.

Оставете коментарОбнови