Бойко Борисов

Бойко Борисов

След поздравителните адреси и още повече "рецензии" в западните медии, какво очакват западните ни партньори от него...

Александър Андреев, Дойче веле

Спор няма: всеобщо е облекчението, че България ще се управлява от премиер с непоколебима европейска ориентация. Борисов многократно е доказвал, че добре знае колко важно е членството на страната му в ЕС (а и в НАТО), защото от Брюксел към София текат не само много пари, но също така сигурност, стабилност и легитимация за самия Борисов и за ГЕРБ.

Защо Борисов е важен

За онези, които задават тона в ЕС, България през последните години се изкачи доста нагоре в дневния ред: заради бежанците и общата граница с Турция; заради Русия, енергетиката и санкциите; заради растящата нестабилност в съседното постюгославско пространство; пък и заради сътресенията в самия ЕС (Гърция, мигрантските квоти, Брекзита, популизма, антидемократичните тенденции в Унгария и Полша), които принуждават мнозинството в Европейския съвет да пипа с кадифени ръкавици всеки убеден съюзник, какъвто е Борисов.
Освен това, като член на ЕНП, Борисовата партия играе важна поддържаща роля сред европейските консерватори. Не само защото влива гласовете си в парламентарното им мнозинство, без да предявява някакви специфични национални претенции (за разлика от други), но и защото обещава да остане на власт през целия си мандат и не залита толкова очебийно към популизъм и национализъм. А в момента не само за ЕНП, но и за мнозинството в ЕС тъкмо „стабилност” и „предвидимост” са любимите политически параметри.

Само да не бяха „патриотите”… Когато разговорът стигне до тях, дори най-големите Борисови доброжелатели в Брюксел се запъват в търсенето на по-безобидна формулировка. Младшият коалиционен партньор в българското правителство е като червен плащ не само за европейските социалисти, зелени и либерали - дори авторитетни политици от ЕНП не крият огорчението си, че Борисов е бил принуден да ги инсталира във властта и по този начин да ги легитимира на международната политическа сцена. Истериите на Волен Сидеров, расистко-грубиянските изказвания на Валери Симеонов, миналото и съмнителната геополитическа ориентация на Красимир Каракачанов - всичко това европейските медии оцениха като най-важна коментарна тема след избора на правителството в София. Изводът „България залита надясно”, който направиха неколцина наблюдатели, звучи пресилено, още повече, че българският ляво-десен компас работи съвсем различно от европейския. Далеч по-убедителна е прогнозата на други, очевидно по-добри познавачи на случващото се в страната: че Борисов ще успее да обезличи „патриотите”, които са опиянени от министерските кресла и бързо се отказаха от почти всичките си политически претенции.

Две думи

Най-важната политическа претенция, която Брюксел с пълно основание отправя към София - и за която става дума във всички отзиви за новото правителствo, се съдържа в две думи, чиято злоупотреба в България вече доста ги е похабила: съдебна реформа. Факторите в ЕС понякога може и да не разбират една или друга българска „специфика”, друг път може и да си затварят очите за дребните хитрини на Борисов, но за нравите, които царят в българското правосъдие, те знаят от добре по-добре. И правилно виждат в тях корена на всички български беди: корупцията, деморализацията, цинизмът и шуробаджанащината, разхищаването на европейски пари, пречките пред местния и чуждестранен бизнес, а като резултат от всичко това - лошото материално положение на мнозинството българи. Никой не знае обаче дали Борисов е в състояние да разсече Гордиевия възел на съдебната реформа, за да тръгне страната му най-сетне нагоре. И дали изобщо има свободна ръка, с която да грабне меча.

42 Коментар(и)

 • @antikomuni

  @antikomuni(20 May 2017 - 07:05)

  Отговор

  Ti si nai-tapata desebilska tikva vav foruma , ta ti ne znaesh da pishesh, be tupan.Koi shte izbere desebilni ovchari I kozari za ministry .Stambolov se pishe s golyama bukva , a kostov s malka .Razbra li be chugun! S u se pishe

  • ха,ха

   ха,ха(20 May 2017 - 07:05)

   Всички привърженици на ГЕРБ са каруцари, простаци и безродници. Най-вече се срамуват да пишат на родната си азбука и искат да минат за европейци! Техните идоли са пожарникари, старшини от ДСи рабфакаджиики.

  • ихо, иха

   ихо, иха(20 May 2017 - 16:05)

   а ти, ха-ха, за какъв се мислиш? Що не споделиш ти, братко мой, какъв си и на кого симпатизираш, a?

 • не е чОгун, чугун!

  не е чОгун, чугун! (19 May 2017 - 23:05)

  Отговор

  Стамболов и Костов в едно изречение? С какво се друсаш? И как го посякоха Костов? С това, че успя и влоговете с високите лихви да си вземе от КТБ? С това, че дъщеря му е получаваше 1000 лв. на ден! за консултански услуги + събота и неделя! И да не продължавам. Този циганин долен съсипа живота на много хора, на стотици хиляди - ограбени, излъгани, изманени, съсипани. Управлението на Костов беше "циганин как разсипва България, а турците стоят и завиждат"! Но не се притеснявай, няма да бъде посечен, а просто осъден!

 • антикомунист

  антикомунист(19 May 2017 - 21:05)

  Отговор

  До чогунената тиква гербераст:Опорните точки на руските ви началници отекоха в канала отдавна и са само за вътрешна консумация в комунистическа партия библиотекар(герб бсп дпс патреоте) .Лъжите за костов не ви помагат и не ви правят можещи.Не ми отговорихте на въпроса какво направихте вие вече две десетилетия за да оправите нещата,това ми кажете крадливи продажни комунета.Костов ви остави една подредена държава с работещи институции и вие какво направихте......най бедната държава в европа направихте,най корумпираната и ни върнахте отново в евразия.Откраднати над 150 000 000 000 лв.Съвременния стамболов беше посечен и русия отново управства територията ни.Стамболов разбирай Костов.

 • oops

  oops(19 May 2017 - 21:05)

  Отговор

  Иван Костов направи болниците търговски дружества. 50 години без право на замяна! Иван Костов избра модел на НЗОК точно обратен на нашия демографски профил и с това заложи доплащането от пациентите во веки веков! 50 години без право на замяна! Иван Костов направи пенсионна реформа, която ограби 1.2 милиона пенсионери. 50 години без право на замяна! Иван Костов подписа договор за Мариците, според който ако променим нещо в договора, собствениците на Мариците могат да фалират държавата. 50 години без право на замяна! Иван Костов даде старт на т.нар. втори стълб в пенсионното осигуряване и така от 17.5 вноска в НОИ 5% "законно" ни се вземат и се дават на частни пенсионни фондове, които ако фалират, това означава не просто, че няма да получим втора пенсия, но и първата ще бъде без 5-те процента харизани на крадци да се правят на капиталисти! 50 години без право на замяна! Иван Костов продаде собственост за 30 милиарда, никой не знае за колко точно, но схемата е ясна - предприятието трупа дългове /тези пари се крадат/ веднъж, после се продава за без пари /богат става наш човек/ втори път и пари в бюджета на държавата не влизат /значи пари за социални дейност няма/ трети път! 100 години без право на замяна! Продаде Нефтохим на руснаците и така ни закопа за поне век напред. 100 години без право на замяна. Подписа договор с Газпром за природния газ, който после Румен Овчаров с радост преподписа. 100 години без право на замяна. За Костов най-хубавото предстои! Дълги години се считаше, че му е достатъчно общественото презрение, но няма да мине без наказателна отговорност. Най-бедни сме в ЕС и трябва да знаем кой ни го причини и защо!

 • @antikomunist

  @antikomunist(19 May 2017 - 20:05)

  Отговор

  Kaji gi tia reformi be Muncho? Zashto ako e reformiral sadebnata sistema sega pak tryabva da se reformira?Ne muchi edna I sashta tapotya deto sa tya nabutali , kato ui v glavata.S kakvo tochno kostov pradna na uya na komunistite? Zabrani li BSP , prosyaci li gi napravi?Zashto na kostov ne mu praveha Kostinbrodi,Bivoli I smetki za tok? Aide odgovaryai , sopoliveco!Otgovori ZASHTO KOSTOV NAZNACHI IDIOT S DIPLOMA ZA GL.PROKUROR V MOMENT KOGATO KOMUNETATA TRYABVASHE DA GNIAT VZATVORA?

 • антикомунист

  антикомунист(19 May 2017 - 15:05)

  Отговор

  До чугунената тиква гербераст:Че Костов е най добрия премиер нямай съмнения,само за 4 год.направи толкова за държавата и народа ,колкото малоумника от банкя не може да постигне и за десет мандата.Костов е недостижима величина за всички комунисти от герб бсп дпс и патреоте взети заедно.Колкото до това че матриала не заслужава такива титани в политиката, то е ясно и си плаща до ден днешен.

  • @антикомунист

   @антикомунист(19 May 2017 - 17:05)

   До чугунената тиква антикомунист:Че Костов е най скапания премиер нямай съмнения,само за 4 год.направи толкова за комунистите и олигарсите ,колкото „малоумника от банкя“ не може да постигне и за десет мандата. Най-малкият му подвиг бе да приватизира държавно имущество за 30 милиарда долара - заводи, банки, рафинерии и други, само за 3 милиарда долара.Костов е недостижима величина за всички кретенисти от десеебе, нова пърдублика и дай, българия взети заедно.Колкото до това че матриала запраща такива „титани“ в политическото бунище, то е ясно и до ден днешен.

 • oops

  oops(19 May 2017 - 11:05)

  Отговор

  Знаете ли какво е антикомунист? Комунист в демократични условия!

 • антикомунист

  антикомунист(19 May 2017 - 01:05)

  Отговор

  Доверието в кабенета на пеевски с премиер банкянски цървул се е повишило с 20 пункта поради назначения енергиен експерт с култовата фамилия първанов.Причината била,че уволненият за държавна измяна от същия този премиер докарал 1.2 милиарда за руснаците и които платихме ние народа.братушките били много доволни и за това се очаква това упражнение да се повтори и потрети.Също така казват че и доверието в цацаров се удвоило.

  • До овчата глава дръгалефска „антикомунист“

   До овчата глава дръгалефска „антикомунист“(19 May 2017 - 09:05)

   Това за „премиер банкянски цървул“ го знаем, щото за трети път е премиер. Ти кажи нещо за дръгалефския цървул, вмирисаният от дъртоза, превтасал биволар с патладжанените бърни! Той беше само веднъж премиер, ама сам се прецака и от 52,8% падна на 2,8% електорална подкрепа! Сега души на баба Еленка теменужката и бърка интриги в един казан в лабораторията, ама нещо не му се получава! Що така бре, „антикомунист“, нали е гениален държавник? Или е по-скоро гениален олигомайфренд и несполучил летец от селскостопанската авиация? Пак добре, че не стана такъв летец, че сега и селско стопанство нямаше да имаме – колкото има „хафтентични десни“ изкорубляци и файтонджийски партийки! @„антикомунист“-че, я напиши още нещо, байовото, че много ме кефиш!

 • До герберския тролетариат

  До герберския тролетариат(18 May 2017 - 23:05)

  Отговор

  Ходете на путинката си московчина заедно с Костов - агент кременчугски, банкянския дебеловрат мъдурник и червената опушена следователка Курни - всичките московски мекерета и утрепки! Чуждите инвестиции намаляват с 200 милиона, а всеки втори не вярва в това правителство на Б отбора на БКП, наредено от Решетников. А най-малко ви вЕрват в Брюксел и Берлин!

  • До генетично обременения олигомайфренд „До герберския тролетариат“

   До генетично обременения олигомайфренд „До герберския тролетариат“ (18 May 2017 - 23:05)

   Трябва ясно да се подчертае, че не случайно най-много „вЕрват в Брюксел и Берлин“ на доцент Пърдан Кънев, известен с дълбоките си анални изследвания, който накара да се изприщят от яд и мъка всички световни политици. Тези политици, и от управляващите, и от опозицията, не могат да спрат да си скубят косите от мъка и насаме да си хапят дирниците, понеже не са могли да направят подобно, спиращо дъха, политическо откритие – хем в управлението, хем в опозицията, хем накрая на жълтите павета! Сън не ги хваща, че едни умен, па и красив българин ги изпревари, но както каза един мъдър японски политик – Мисекачи Накуро – „когато боговете дават, не питат от коя народност си“. Светът вече няма да е същия, признават всички и се надпреварват да канят видния български политик на лекции, турнета, симпозиуми, конгреси, конференции, енергични клизми и други подобни мероприятия. Както обаче благоволи да сподели корифеят на политическите науки и народен трибун, доцент Пърдан Кънев: „Сега няма да ги огрее, аз имам задача първо България да спасим!”. Доцент Кънев любезно допълни: „Освен това продължавам да стоя зад думите си - всеки втори не вярва в това правителство на Б отбора на БКП, но си мълчи и чака да им дам знака за всенародна борба от храсталаците до парламента, откъдето следя отблизо „банкянския дебеловрат мъдурник“!

 • oops

  oops(18 May 2017 - 22:05)

  Отговор

  Костов и по-елитните му заптиета в панделата и ще миришe на рози и на Шанел №5 надлъж и нашир. Държава, в която такива озъбени неграмотници като антикомунист и гнууууууус гледат отвисоко другите и манията им за величие ще им избие пломбите, само Борисов ще я оправи! Лудички ви прави само като му чуете името, а като го видите е вой и воня до небесата. И милиционери библиотекари слизат от руската космическа тенджера. Колчем не ги знаем кои са предателите и къде се свират. А сега цялата гюрултия е коалицията на ГЕРБ и партиотите да се разпадне и да се отвори трансферен прозорец за ДПС. Даже 68 либерали от 751-членния европарламент щели да ни наблюдават дали се спазва равенството между бедните българи, които си плащат тока, водата и данъците и малцинствата, за които тока, водата и данъците са задължения на българите! Има причина да сме най-бедни в ЕС и тази причина си има име. Но, почна се. Министър Нено Димов е разпоредил проверка на проектите на всички екохипита и зелени рекетьори от типа перуански марксист вижда долар. Примката се затяга и сектата скоро ще заприлича на кокошарник! Идвало време разделно?! Не, идва време пределно и виновните ще бъдат наказани!......П.П. Благодаря, Don Giovanni. Беше тежък ден!

  • Don Giovanni

   Don Giovanni(18 May 2017 - 22:05)

   You’re always welcome, my friend! Have a nice time!

 • Hstory

  Hstory(18 May 2017 - 22:05)

  Отговор

  Na dragalevskata komunisticheska sgan na zaplata na gazpromskoto chenge S.Donchev za 10 godini nishto ne im rodiha prostite kifarici osven tikvi, mutri , hueve I sikadjii!Za tova ste I nai-elitnoto govno v Balgaria.Kato , che na stanz ste praveni I edna pichka vi e rajdala -tapi I predvidimi do bolka!Aide napanete se s 2-ta si grama mozak rodete neshto novo.Trudno e za vas drugo e da si nabutash vsichkite mangizi v kagebarska banka s 9%lihva.Prostotiite vi idvat otraki

 • антикомунист

  антикомунист(18 May 2017 - 21:05)

  Отговор

  "Гнуууууус"-браво,пак си го написал точно.

  • Вуки

   Вуки(18 May 2017 - 23:05)

   Ти пък къде се слагаш, мочко?

 • Гнуууус

  Гнуууус(18 May 2017 - 20:05)

  Отговор

  Никой нищо не очаква от това безлично недоразумение - Банкянския Струйник. Много скоро ще започне пренареждане на приоритетите на ЕС и нуждата или безразличието към него ще престанат,. Има един милион причини и още толкова поводи, този нагъл нищоправец и бездарната му котерия от чада номенклатурни, да се сгромолясат. Идва време разделно и тази територия ще бъде изчистена от комунистите и всичките им превъплащения, начело с ГЕРБ, Не може на такова стратегическо място да съществува милиционерско-чиновническа, проруска кочина. ЕС ще си почист задния двор, защото го осмърдява! Протежето на Бригадир Аспарухов - в затвора!

  • Karabas Barabas

   Karabas Barabas(18 May 2017 - 23:05)

   @Гнуууус, ама ти вярно си голям гнус! Продължавай да ръсиш акъл, много ме кефиш! От такива като теб, вмирисани дръгалефско-позитански отпадъци, сме на това дередже! Нема-нема, па току се разквичи някой трол като теб, от дръгалефския тролейбус, па почне да си го мери с другия пърдански добитък – сега Баце бил „Банкянския Струйник“! Браво, как пък цялата пожарникарска наука все в твоята куха кратуна се събра? Я кажи, по този случай, след като ви отпра народа „Банкянския Струйник“ в дълбокото селфи, можете ли да говорите или ви стигна до гръкляна и сега само мучите: „Шлига шльокова!“ („Стига толкова!“), а? И виж там в дръгалефската кочина, да поизмерите вместимостта на памперсите, захапката на ченето и шрифта на некролозите на политическите покойници, бах‘ви у спаружените павиани! Давай, теб чакаме, цървул!

 • демократ за силна бсп

  демократ за силна бсп(18 May 2017 - 18:05)

  Отговор

  Това, писаното от 113, сякаш е творчество на идиота Симов, но не е задължително, щото е измислено в щаба на бсп+дсб и не се знае на кого се е паднало да го рецитира, а и няма значение. Всичките червени боклуци са еднакви и противни като голите охлюви.

 • 109

  109(18 May 2017 - 17:05)

  Отговор

  113, нали знаеш, е може и да си забравил, че Дамоклев възел се разсича само с Гордиев меч? Много си готин, но внимавай, понеже злобата, маскирана като ентусиазъм, е като автоимунно заболяване. Дозата винаги има значение!

 • as

  as(18 May 2017 - 16:05)

  Отговор

  V zavisimost ot Rusia e dragalevskia mangal Sankin deto shitna Neftohim na Rusia za 100mln$.V zavisimost ot Rusia e Sankin deto beshe harizal na ruskata mutra Cherny "Mobiltel' , ta diode togavashnia shef na CRU George Tennet da spasyava Balgaria ot Cherny I ot kradlivia mangal.Tova , che desebilite mogat da pomnyat 10 min ne e problem na horata

 • oops

  oops(18 May 2017 - 16:05)

  Отговор

  Докато Борисов е министър-председател, а бащата на висшата служителка в ЕК Мина Андреева е в Дойче веле, за България има надежда. Aко Борисов реши да се обижда или не дай Боже да си отмъщава на самозабравили се комсомолски перекендета, Бон няма да ни изглежда толкова далече! Може би само Мишо Шамара ще го усети със закъснение. Андреев, голям напредък виждам, нито веднъж не е споменат Тодор Живков! Пазя си, за да напомням когато е нужно култовото: "поради интелектуално високомерие мнозина непростимо подценихме....". Днес знам, че истинското име на интелектуалното високомерие е осребрена посредственост! А за читателите и колегите по форум, включвам и троловете, едно предупреждение: стойте на безопасно място от възпалени либерали, защото те са така освободени и без задръжки, че ще се приближат, ще пръднат и ще избягат, а за вас остават миризмата, неудобството и да си викате "ама не съм аз, бе"!

  • Don Giovanni

   Don Giovanni(18 May 2017 - 16:05)

   @oops, днес си във форма! Това ме кефи, да знаеш – „истинското име на интелектуалното високомерие е осребрена посредственост“! Шапка ти свалям и наздраве! Само ще допълня, че някои са толкова посредствени, че даже не могат и да си осребрят интелектуалното високомерие, ха-ха! Сега вият гладни на жълтите павета и скимтят злобно и завистливо!

 • Да бе?

  Да бе?(18 May 2017 - 16:05)

  Отговор

  Боко Тиквата е един тривиален престъпник със силно развит инстинкт за самосъхранение и нюх към парите - особено чуждите! Този човек е в кръгова зависимост - от Русия, откъдето Го посочиха на царя за Гл. Секретар, от Турция - където го държат за мъдите заради контрабандата на цигари и наркотици, от Запада - откъдето Го гледат, четейки и мислите Му и все още се чудят какво да го правят ! ИМА САМО ЕДНО РЕШЕНИЕ - при ген. НУРИЕГА и тотални - ревизия и конфискации !

 • Да бе?

  Да бе?(18 May 2017 - 16:05)

  Отговор

  Боко Тиквата е един тривиален престъпник със силно развит инстинкт за самосъхранение и нюх към парите - особено чуждите! Този човек е в кръгова зависимост - от Русия, откъдето Го посочиха на царя за Гл. Секретар, от Турция - където го държат за мъдите заради контрабандата на цигари и наркотици, от Запада - откъдето Го гледат, четейки и мислите Му и все още се чудят какво да го правят ! ИМА САМО ЕДНО РЕШЕНИЕ - при ген. НУРИЕГА и тотални - ревизия и конфискации !

 • Да бе?

  Да бе?(18 May 2017 - 16:05)

  Отговор

  Боко Тиквата е един тривиален престъпник със силно развит инстинкт за самосъхранение и нюх към парите - особено чуждите! Този човек е в кръгова зависимост - от Русия, откъдето Го посочиха на царя за Гл. Секретар, от Турция - където го държат за мъдите заради контрабандата на цигари и наркотици, от Запада - откъдето Го гледат, четейки и мислите Му и все още се чудят какво да го правят ! ИМА САМО ЕДНО РЕШЕНИЕ - при ген. НУРИЕГА и тотални - ревизия и конфискации !

 • Да бе?

  Да бе?(18 May 2017 - 16:05)

  Отговор

  Боко Тиквата е един тривиален престъпник със силно развит инстинкт за самосъхранение и нюх към парите - особено чуждите! Този човек е в кръгова зависимост - от Русия, откъдето Го посочиха на царя за Гл. Секретар, от Турция - където го държат за мъдите заради контрабандата на цигари и наркотици, от Запада - откъдето Го гледат, четейки и мислите Му и все още се чудят какво да го правят ! ИМА САМО ЕДНО РЕШЕНИЕ - при ген. НУРИЕГА и тотални - ревизия и конфискации !

  • Настрадин Ходжа

   Настрадин Ходжа(18 May 2017 - 16:05)

   @Да бе?, бравос, я как хубаво си го написал, че и цели четири пъти! Ашколсун, чоджум, машалла! Сега цели четири пъти повече ти повярвахме! А ти това сам ли го измисли или някой ти помогна? Понеже споменаваш Турция – за какво го държат оттам Хидроинженероглу ефенди, че не само не ходи при тях, ами не смее и да излезе в чужбина вече 15-тина годинки, а? Дай някакъв хабер! Па нищо не казваш и за бай биволар-селскостопански летец от школата в Кременчуг – КараИван Еленкин-Санкин, че и той е „в кръгова зависимост - от Русия, откъдето Го посочиха“ за Командир, та хариза Нефтохим на Лукойл! За другите подаръци даже няма да отварям и дума, че няма да ми стигне мястото! Айде, хортувай, да не си глътна езика, серсем!

  • Идеал Петров

   Идеал Петров(18 May 2017 - 17:05)

   Настрадине,не се подигравай,"Да бе" заеква и затова пише по четири пъти.

  • @Идеал Петров

   @Идеал Петров(18 May 2017 - 17:05)

   +++++++++++++++

 • as

  as(18 May 2017 - 16:05)

  Отговор

  A za chervenata pradnya Radan kakvo mislyat v Evropa?

 • антикомунист

  антикомунист(18 May 2017 - 16:05)

  Отговор

  Колко несъстоятелна статия......и в европа са наясно че от борисов не зависи нищо а пък и няма желание да свърши нещо полезно.

  • До проскубания дръгалефски цървул „антикомунист“

   До проскубания дръгалефски цървул „антикомунист“(18 May 2017 - 16:05)

   Абе цървул смрадлив, ми щом „в европа са наясно че от борисов не зависи нищо“, що не иде там Пърдан, па да отвори дзурла като селфито си, па да зяе, колкото му глас държи, какъв е „борисов“ и какво зависи от него? Може и да си прав, че нищо не зависи, ама все пак зависи дотам, че да се разцепят „хафтентичните десни“ на три файтона, да изпаднат от парламента и сега да си правят компания с дръъгливите помияри на жълтите павета! Честито и за много години! Пак заповядайте на избори – каквито искате и колкото искате! В Брюксел им дреме за вас!

 • 113

  113(18 May 2017 - 15:05)

  Отговор

  Дали вече е станало ясно, че тези неща са елементи от едно и също явление: ...ритането на жената на спирката... блъскането на избирателите на границата... вързването на бежанци със свински опашки... паленето на килимчета пред джамията... проста и нагла мутра като Боко Тиквата Борисов е премиер вече 8 години, наричането на някакви хора скотове и кучки... биенето на хора в центъра на София посред бял ден, просто защото са с различен цвят на кожата ... Луков марш... расистките теории във фейсук... назначаването на простаци за журналисти... помпането на жълтите медии на Борисов/Пеевски с гнусна и античовешка пропаганда, прехвърлянето на всички вини върху правозащитниците и "политическата коректност"... преклонението пред Путин и Орбан... алтернативните факти...

  • @113

   @113(18 May 2017 - 17:05)

   @113, Пърдане, ти ли си или не си ти, бре? Нещо ми се виждаш каталясал, много малко си написал! Я как хубаво си го докарал за „назначаването на простаци за журналисти“, ама нищо не пишеш за назначаването на тъпаци за политици! Драсни и там няколко реда, че Пърдан Дълбокянов, Тръцкан Тръцканов, Груздан Текезесаров и Джуджан Хаясков ще се чувстват онеправдани! Пиши също и че Баце е виновен, щото Ристю Бойкикиеф ви се подигра и ви се изтропа в кунките, когато му ги бяхте протегнали за коалиция! Ама не се търпи това тегло, кога ще се разбунтувате?

 • Не..

  Не..(18 May 2017 - 15:05)

  Отговор

  Какъв борисов мечове гордиеви възли...дами и господа баце е на каишка и действа единственно под диктовката на библиотекарите това и децата го знаят...това е гордиевия възел който НЯКОЙ трябва да разсече...не търсете под вол теле..

  • не...нце,

   не...нце,(18 May 2017 - 15:05)

   ти си жалко червено тролче. има още да подсмърчате и то много, докато не ви наритаме окончателно към матушката ви путинска.

  • До не...нце

   До не...нце(18 May 2017 - 16:05)

   Червен е на майка ти гъзът дето те е заченала от свинар-ятак в най добрия случай...и бъди сигурен че вие червените кхмери увиващи се със европейски пелени скоро народа ще ви изрита на изток заедно с бащиците ви от масква..

  • До видиотения безгласен, беззъб и безсилен смръдляк „До не...нце“

   До видиотения безгласен, беззъб и безсилен смръдляк „До не...нце“(18 May 2017 - 17:05)

   Гледай сега, кьорчо ненагледен – той, Н. В. Народът вече ви изрита безапелационно по селфираните дирници, а къде ще ходите, на никой не му пука! Кеф ви жълти павета, кеф ви храсталаци около парламента, кеф ви политическото гробище, кеф ви дръгалефския обор! Прав ви път, на никой няма да липсвате! Айде, чиба!

Оставете коментарОбнови