Пилешка салата с манго

За изтънчени кулинари

снимка: topforma.bg

снимка: topforma.bg

Продукти:

За 1 порция

180 г пилешки гърди
90 г микс салати (айсберг, рукола и др.)
60 г манго (добре узряло и нарязани на малки кубчета)
1 с.л. пушен червен пипер
1/2 ч.л. кимион на прах
5 клонки мащерка
1 ч.л. мед
сок от лайм
зехтин
сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Първата стъпка за приготвянето на Пилешка салата с манго, е да поръсите пилешкото месо с подправките  (пушен червен пипер, кимион, мащерка, сол и пипер). След това го начукайте, за да се изтъни леко.

Печете пилешкото месо в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин.

Добавете меда върху месото около 2 минути, преди да го извадите от фурната.

Извадете месото от фурната и го оставете да се охлади, след което го нарежете на тънки ленти.

Сложете салатения микс в голяма купа, заедно с нарязаното манго. Овкусете салатата със сок от лайм, сол, пипер и зехтин.

Добавете пилето най-отгоре в купата със салата и сервирайте. (

източник: topforma.bg