Кадри на БКП, БСП, ДС и русофили учредяват комитет, който да извади България от НАТО

Поредната хибридка на измислените борци ни тласка в обятията на Евразия

Днес в София предстои да бъде учредена поредната хибридна неправителствена организация, насочена срещу цивилизационния избор на България – ЕС и НАТО. Тя ще носи гръмкото име „Български комитет за мир”, но още преди старта й е предизвестено, че ще бъде поредният паразитен рупор на Кремъл и БСП у нас. Това научи Faktor.bg от източници близки до организаторите.

Учредителното събрание е насрочено за 20.02.2018 год.(вторник) , от 18:00 часа в Мраморната зала на Руския културно – информационен център (РКИЦ) в София, потвърди пред Faktor.bg  главният организатор Симеон Игнатов, който се очаква да бъде избран и за лидер. Според него, нямат амбицията да стават партия, а да се занимават с въпроси, които са над политиката.

Списъкът на инициативния комитет е направо

скандален

Ето кои са „героите”: Симеон Игнатов, председател на Бълг.антифашистки съюз – “Позитано“20, заместник председател на Движение на ветераните в БСП – „Позитано“20 и почетен председател на Асоциацията за приятелство с КНДР /Северна Корея/; Мирослав Попов – БСП “Позитано“20; Уляна Пачева – БСП “Позитано“20; Георги Йорданов – БКП, министър преди 1989 г., приближен на Тодор Живков; Станка Шопова – Фондация „Устойчиво развитие за България“, номенклатура на БКП и Кремъл;  Светлана Шаренкова – Форум „България-Русия“; Златан Стойков – Съюз на офицерите и сержантите от запаса; Радослав Пешлеевски; Радослав Гайдарски – БСП “Позитано“20; Динко Желев – БСП “Позитано“20; Минчо Мънев Минчев – ПП „Нова зора“ /коалиция БСП/; Касим Далл; Епископ Герасимq, човек на Русия и библиотекарите в БПЦ, провалил се като кандидат за владика на Видин; Валентина Николова – Съюз на пенсионерите – 2004; Боян Ангелов – Съюз на българските писатели; Снежана Тодорова – Съюз на българските журналисти; Стефка Костадинова – БОК; Александър Паунов – Комунистическа партия /коалиция-БСП в НС/; Симеон Симеонов – Отечествен фронт/съюз; Иван Сечанов – Съюз на ветераните от войните; Петър Велчев – Съюз на военно-инвалидите; Чавдар Стоименов – Фондация „Г.Димитров“ – БСП, „Позитано“20. Пред Faktor.bg Касим Далл обясни, че са направили опит да го вмъкнат във въпросната завера, но категорично е отказал да забъркват името му. „Даже не съм в България, а и никога не бих участвал в подобна организация, това е провокация”, лаконичен бе Далл.

Няма съмнение, че ударната сила на бъдещия „Български комитет за мир”, са стари номенклатури на БКП, ДС и неразривно свързани с БСП и политиката на „Позитано”. Голяма част от тях са и в тайнствения списък на Инициативния комитет за честване на 140-годишнината от руско-турската война, който е под патронажа на президента Радев. Някои от въпросните „герои” бяха членове и за издигането му за държавен глава.

„Новите” миротворци

обявяват в програмните си документи (виж Устав, Членове на Управителния съвет и Покана, б.р.), че ще бъдат идеен приемник на Държавния комитет за мир и на Българския национален съвет за мир, от годините на светлия комунизъм. Без заобиколки е формулирана и основната цел на комитета: „... да настоява за премахването на всякакви военни блокове, които са постоянен и опасен източник на заплаха за мира; решително да се противопоставя на участието на Република България във военни блокове”. НАТО е единственият военен блок, в който България участва, тоест излизането от Алианса е стратегическа задача на учредителите. Те определят военните блокове (разбирай НАТО) като опасен източник и заплаха за мира, но не споменават нито дума за агресивната и терористична руска военна политика, насочена през последните години към съседите й, държавите от Балканите, бившия социалистически блок, Европа и САЩ.

Скандалното е, че лица и организации, свързани неразривно с русофилството, БСП и ДС се опитват сега да приватизират и борбата за мир единствено като тяхна цел и кауза.

Всъщност, става съвсем ясно, че у нас се гради

поредната руска хибридка

от казионни играчи, които се мултиплицират в различни комитети, съюзи и организации, за да мимикрират и сменят лицата си. В действително целта им е да настройват и манипулират обществото против евроатлантическия ни избор. Защо изведнъж сега, когато Русия е поставена на подсъдимата скамейка като агресор от целия цивилизован свят, нашите другари прегърнаха така горещо идеята за мира? Най-перверзно и цинично е, че именно стари номенклатури искат да олицетворят с темата за мира, а тя е несъвместима с комунизма и производните му мутанти – сочи историята.

Новият комитет е и поредното доказателство, че БСП все по-настъпателно се разделя със социалдемокрацията и европейското си лице и се отъждествява с Русия, евразийството и годините на пещерния комунизъм. Но на „Позитано” 20 знаят цената, а и коя е истинската им родина.

Прикачени файлове