Пеевски наредил на разпространителите да скрият под рафта "Прас прес"

Фирмите под пълния контрол на #Кой, саботираха първия брой на вестника на невъзпитаните карикатуристи

Карикатуристите Чавдар Георгиев, Чавдар Николови Христо Комарницки

Карикатуристите Чавдар Георгиев, Чавдар Николови Христо Комарницки

Фирмите под пълния контрол на #Кой, саботираха първия брой на вестника на невъзпитаните карикатуристи

Още с първия си брой „Прас прес” – вестникът на невъзпитаните карикатуристи, предизвика турболенции. Сатиричното издание бе саботирано от разпространителските фирми, които са под пълния контрол на Делян Пеевски.

"Вече няма никакво съмнение за новия вестник "Прас прес". Вероятно Пеевски е наредил да го пъхнат под рафта и да не го продават. Няма друго обяснение, след проучванията, които направих. На ключови места в София репове и лафки са получили по 1-2 броя", написа във фейсбук журналистът Иван Бакалов, който е един от издателите заедно с карикатуристите Христо Комарницки, Чавдар Георгиев и Чавдар Николов.

"Ще посоча поименно шефовете на "Национална дистрибуция", слугите на Пеевски. Ще се постарая да влязат поименно в международните доклади за свобода на словото. Ще ги снимам и опиша кой откъде идва, аз знам, това са стари муцуни от едно време, сега минали на заплата при Пеевски. Тия ако си мислят, че ние сме Неделко, с неговия вестник "Ретро", много се лъжат", допълва Бакалов.

"Цял ден ни скъсаха от обаждания, че не могат да си купят новия вестник "Прас прес".  Както вече стана ясно той е с 10 000 тираж, а липсва по реповете, само тук-там са доставени символични бройки. На високооборотно място като входа на Метро са доставени 3 броя и са купени още сутринта рано. Продавачът казва, че поне 50 души са питали по-късно за вестника.

Ще помоля всеки да напише къде какво са му казали, готвя публикация с подробности. Започваме война с Пеевски, който контролира продажбите, разпространителските фирми са негови. Война и по всички фронтове. Той ще бъде и момичето на броя в следващия брой", завършва Бакалов.