Пътуването с БДЖ по празниците вече ще става само със запазено място

Запазването на място в момента може да става само на билетните каси

Пътуването по празниците с БДЖ вече ще става само срещу предварително запазено място. Това обяви пред Би Ти Ви Владимир Владимиров, изп. директор на "Холдинг БДЖ". Коментарът му бе по повод оплаквания на пътници за препълнени влакове по Великден, заради което се наложило да пътуват прави.

Владимиров обясни, че запазването на място в момента може да става само на билетните каси, тъй като не е въведена електронна система. Занапред правостоящите пък ще бъдат ограничени до 20 души в предните вагони и до 10 в по-задните.

"В момента не разполагаме с достатъчно вагони, които да добавяме към композициите по време на всички празници, добавяме това, което е възможно. Има много хора, които идват в последния момент на гарите", посочи Владимиров. Допълни, че ограниченията ще важат за определени направления, които са много натоварени.

Новите правила се очаква да бъдат въведени за предстоящите празнични дни около Гергьовден.

По случая със изпепелените два вагона във влака София - Бургас при влизане в гара Коньово Владимиров обясни, че вътрешната проверка е показала, че няма техническа причина за това и следователно огънят се дължи на външна намеса.