Патриарх Неофит прие папския нунций в България

Повод за посещението бе предстоящата визита на Монсеньор Леонардо Сандри, който ще посети католически общности в страната

Патриарх Неофит прие в Патриаршеския си дом апостолическия нунций в България монсеньор Анселмо Гуидо Пекорари, по негова молба. Това съобщи отделът "Връзки с обществеността" при Светия синод на БПЦ.

Негово Високопреосвещенство Архиепископ Анселмо Пекорари бе придружаван от своя съветник Монсиньор Бодуан Бяжила Муанкембе. В срещата взе участие и Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприян.
Повод за посещението бе предстоящата визита в края на месец юни в България на Монсеньор Леонардо Сандри по време на която той ще посети католически общности в страната ни. Архиепископ Анселмо Пекорари запозна Негово Светейшество патриарх Неофит с целта и програмата на посещението и отправи молба за официална среща между предстоятеля на Българската православна църква и Монсеньор Леонардо Сандри.

По време на срещата, преминала в сърдечна атмосфера, двете страни изразиха взаимното си уважение, задоволството си от добрите взаимоотношения между БПЦ-Българска патриаршия и Римокатолическата църква, и съгласието си в отстояването на християнските нравствени ценности и норми на поведение.