Пълнен патладжан

Брой порции 3, време за подготовка: 40 минути, време за изпълнение: 50

Необходими продукти:

3 патладжана
3-4 домата
1 морков
1-2 чушки
2-3 скилидки чесън
2 лука
сол
черен и червен пипер - на вкус
кашкавал

Начин на приготвяне:

Патладжаните се режат на филийки, солят се и се отцеждат за 50-60 мин.
Издълбават се. Пекат се във фурната. През това време се прави доматеният сос. Запържва се лукът и чесънът, добавя се чушка и морков (ситно нарязани), издълбаното от патладжана (ситно нарязано) и накрая доматите. Слагат се подправките. Като покъкри сместа, се пълнят печените петладжани, настъргва се кашкавал и се оставя още малко във фурната (да стане златиста коричка).