П. Симеонов: Политиците имат реално основание да се страхуват от Слави

Според Жорж Ганчев идеите в националния референдум на Дългия са абсурдни

Слави Трифонов доста добре рестартира личното си присъствие в публичното пространство благодарение на референдума, тъй като в последните години се поизноси. Шансът му да влезе в политиката е реален, тъй като българите имаме склонност да гласуваме за нещо ново. По този начин бяха избрани и Симеон Сакскобургготски, и Бойко Борисов. Това обясни в студиото на "България сутрин"  Bulgaria ON AIR социологът от "Галъп интернешънъл" Първан Симеонов.

По думите му политиците имат реално основание да се страхуват от Слави Трифонов, тъй като личният му рейтинг е сравним с този на Борисов. Това обаче в голяма степен се дължи и на присъствието му като телевизонен водещ в медийното пространство, допълни Симеонов.

Репортерът на Bulgaria ON AIR Михаела Карабельова се срещна с политика Жорж Ганчев, който бе категоричен, че няма никакво значение дали Слави Трифонов или някой неизвестен човек ще направи опит да влезе в политиката, тъй като демокрацията го позволява и дори отчасти го налага.

"Въпреки че му подсказват и не е готов, телевизионният водещ може да влезе в политиката. Българите обаче трябва да се научат да имат уважение към хората, които имат желанието да направят нещо", каза той.

Според Жорж Ганчев идеите в националния референдум на Слави са абсурдни, тъй като въвеждането на мажоритарна избирателна система би довело до един "вечен Бойко". Но основата на демокрацията предполага да бъдат сравнени всички предложения и да се изберат тези сред тях, които са най-добри за обществото.

От своя страна музикантът Калин Вельов посочи, че в политиката има място за всеки, който има желание да заеме позиция и да допринесе с нещо положително.

"Смятам, че намеренията на Слави Трифонов са сериозни, а онези, които не смятат така ще останат изненадани. Единствено времето ще покаже дали помислите му са чисти или не. А народът е опрелящият фактор за развитието на политическата му кариера", коментира