Оставката на Главчев, БСП, дебилите и демокрацията ала Волдемор

Кой има интерес да пусне легионите на злото на един северен езически бог

 Светослав Пинтев 

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев неочаквано подаде оставка, както вероятно вече знаете. Един ход, който очевидно цели да отпуши тапата, да пусне на свобода страстите, нажежили институцията, да за не ескалира напрежението там. Ход, подсказан му вероятно от премиера. Дали постъпи правилно е спорен въпрос.

Проф. Иво Христов, който нарече 80 % от българите "дебили" и подкрепи безумието на Мария Захарова за евреите си е на мястото. Той е чист като сълза на сърна, проблеми няма. Ще излезе, че наистина сме дебили накрая, а червените са от Бога сложени да ни скачат по главите. Но не този в небесата, а един северен езически бог.

Напрежението не беше създадено случайно и без съмнение мирното решение не се харесва на БСП и войнствената му лидерка, която се изживява като

царица на амазонките в соц вариант

  С оставката си Главчев поема вина за „греха”, че е отстранил един народен представител, който, без съмнение, се държа арогантно от трибуната. Идеята, че председателят няма право на това , защото този депутат се казва Корнелия Нинова и е лидер на опозицията 

граничи с безумието  

Но пък хвана дикиш.

„Стигнахме дотам БСП да пази демокрацията“, заяви с искрена почуда Драгомир Стойнев от БСП преди вчерашното пленарно заседание на Народното събрание, бойкотирано от ДПС и партията му, двете сили, които през последните 28 години направиха чудеса от храброст за компрометирането й.

Което си е за чудене, за чудене си е

 Младичкият депутат и бивш министър на енергетиката изглеждаше наистина искрено зашеметен от възможността неговата партия да е „пазител на демокрацията“.  Подобно словосъчетанието е класически оксиморон, разбира се, като няма никакво приложение в реалния живот, но той беше смаян по детски. 
  Стойнев очевидно  просто не е осмислил някои подробности на партийната политика и това е напълно разбираемо. Докато днешните му другари ковяха с чуковете си от платина псевдодемокрация за народа и комунизъм за себе си, той още подскачаше в двора  пред дома си на столичната ул. „Удово“ и играеше на топчета.  
  Не става въпрос за пазене на демокрацията, Драго, а за омаскаряването й, за най-грубо извращение с нея, ако още не си разбрал. Касае се за създаването

 демокрация по комунистически

Или по Путински, към днешна дата, защото се оказа, че идеологемите за БСП са важни само като декор, много по важно е да служи, на когото е служила винаги. Сякаш е възкръснал сам Волдемор и легионите на злото веднага са изскочили от дупките си. 
 Би могло да се каже  „по социалистически“, но може и „по  националсоциалистически“, няма никакъв проблем, защото у нас двата модела социализъм все повече се доближават един до друг.
 Ще припомня тук думите на политолога доц. Евгений Магда, които вече цитирахме : „Целта на руската агресия е не Украйна, а разрушаването на Европейския съюз.“ Това обяснява всичко, нали? Обяснява най-вече защо точно сега петата колона е на бойна нога, защо агресията на бившите комунисти и бойците им на тихия фронт е в апогея си. 
Нали точно заради такива кризисни моменти, когато е заплашена „демокрацията по сталински“,  др. Петър Младенов и 

тогавашното ръководство на БСП създадоха ДПС

 Или не е вярно? Това обаче е документирано и добре известно. 
Не можете да се оплачете, другари, движението оправда доверието на партията, винаги е било до вас, в мир и в бой. 
Да  брани демокрацията никак не е присъщо за Столетницата, разбира се, но в опитите за унищожението й те несъмнено имат ненадминат опит, като за целта създава и формирования от типа на Отечествения фронт, за парлама. Пак „наши другари“, но боядисани различно, за да изпързалят демократите.   Този „боен“ опит е с много по стара дата. 
Днешните действия на лидера на партията Корнелия Нинова и ядрото около нея отприщват 

верига от зловещи асоциации

 Като започнеш от кошмара на 1923 г., та до „протестите“, водени от пламенния народен трибун и борец срещу монополите Таско Ерменков, които доведоха  на власт кабинета „Орешарски“. Кабинет-чудо, запънал се във властта като магаре на мост, въпреки цунамито на гражданското недоволство. Той трябваше да се държи на всяка цена, защото така искаше Кремъл. Бронирана техника и жандармерия неофициално превърнаха София във град под военно положение, нали не сте забравили? Сега май пак ни готвят нещо такова, но този път са твърдо решени да не дадат властта, ако един път я вземат. Защото знаят, че падането на такава власт ще е краят им„.
Припомняме, между другото, че след инструкции, получени в Москва, от 5 до 7 август 1923 г. са проведени заседания на ЦК на БКП, на които се взема решението за организирането на въстание. Създаден е комитет за военно-техническа му подготовка.
В БСП едно нещо не се променя никога, страстното желание за диктатура на тази партия, под чадъра на Москва. Така е било в миналото, така е и днес“ .  
" Превръщаме  се в режим тип Северна Корея“
Това заяви още Драгомир Стойнев пред телевизията, визирайки България, но е много по-вероятно този образ да е подтиснатото  колективното подсъзнавано на БСП, както би се изразил Юнг,   блян, светъл идеал, мечтата на партията му. Която да има ръководната роля в този процес, разбира се. 
Корнелия Нинова направи в този дух сърцераздирателно изказване, граничещо с гротеската, от което излиза, че 

червените много искали  да подкрепят управляващите

Но те, гадовете, им попречили, както вече писахме. Корнелка успива Европа, работейки против нея.
"Вчера беше много важен ден, свързан с българското председателство на ЕС. Кристиан Вигенин /външен министър в кабинета Орешарси, апропо-б.а./ трябваше да предложи в пленарна зала декларация, в която заявявахме, че ще подкрепим действията на управляващите по време на българското председателство. Минути преди тази декларация Димитър Главчев отстрани лидера на най-голямата опозиционна сила. С тези си действия ГЕРБ внасят и нагнетяват напрежение преди българското председателство на ЕС", категорична беше другарката Нинова. Сякаш лидерът на опозицията не е депутат и 
за него правилата не важат

Тук Европа трябва да затрепери от ужас, едва ли не.  
Нинова обяви също с патоса на Клара Цеткин, че червените напускат парламента до оставката на Димитър Главчев, който си е позволил да приложи към безсмъртната лидерка правила като за прости депутат. После зави, че ще запознае посланиците на страните от ЕС с опитите на правителството да руши демокрацията или някаква подобна глупост. 
Не знам кое е лицемерие, ако не е това.