Около 20 задържани преди мача „Левски”-ЦСКА

Този път вечното дерби започна без традиционното шествие на агитките

Около 20 фенове са задържани преди мача „Левски”-ЦСКА тази вечер. Този път вечното дерби започна без традиционното шествие на агитките. Още сутринта полицията предупреди, че няма да допусне организирано придвижването на запалянковци, както и събирането на големи групи фенове. Истинските привърженици на „Левски” заявяват, че желаят резултат на терена, а не полиция и ранени хора. 

„Трябва, който е виновенр да си понася отговорността. Аз съм от Велико Търново, има фенове от Варна. Добре, че не ни наказаха по-сериозно. Три мача без публика, на какво прилича това. От 5 до 15 години за това момче”, заявява Станимир Дочев, фен на „Левски”, предава Нова телевизия. 

По същия начин реагират в другия лагер, този на червените. Запитани дали е оправдано засиленото полицейско присъствие, те казват, че е, а отговорността трябва да е индивидуална. „Не може цял клуб да страда заради един”, заявяват фенове на ЦСКА. 

Вечното дерби започна без емоционални шествия и с надежда за интересен мач. На финала за Купата на България победителят от днешния важен мач ще срещне тима на „Славия”, които надделяха вчера над колегите си от „Ботев” (Пловдив).