Р. Арнаудова: Разследват се злоупотреби за 13 милиона лева в община Септември

Румяна Арнаудова

Румяна Арнаудова

"Разследват се злоупотреби за 13 милиона лева в община Септември, освен кмета, като обвиняем ще бъде привлечено и длъжностно лице за документна измама. А на 14 фирми ще бъде направена ревизия, в чийто офис са намерени документи по подозрение за данъчни престъпление", съобщи за БНТ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

"Беше ткрит и офис, в който са намерени фирмените и счетоводни документи за 14 фирми, които се управляват от контролирани от кмета лица, считаме, че чрез тях е източвана общината, днес прокурорите ще възложат данъчни ревизии на тези фирми. Доказателства сочат, че има и данъчни престъпления", каза Арнаудова.

Кметът на Септември беше задържан след акция на Специализираната прокуратура и МВР в общината. Марин Рачев ще бъде обвинен за умишлена безстопанственост и сключване на неизгодна сделка. 

"На Марин Рачев ще бъдат повдигнати две обвинения. Няма съмнения у прокурорите, че се каса за умишлени действия от страна на кмета за това, че е възлагал почистване на улици на фирми, които са собственост или се управляват от негови роднини", обясни Арнаудова.