Момиче на 7 години беше открито убито в Момчилград (обновена)

По случая образувано досъдебното производство за умишлено убийство на малолетно лице

Снимка: 24часа

Снимка: 24часа

8-годишно момиче беше открито мъртво в апартамента на семейството му в центъра на Момчилград. Детето било открито в неделя сутрин от майка му. Тя работела на смени в местно предприятие, което се намира на 10-ина километра от Момчилград, съобщи 24часа.

Майката се прибрала от нощна смяна между малко след 7,00 часа. Малко след подадения сигнал на спешния телефон 112 в жилищния блок "Слава", който се намира в идеалния център на Момчилград, пристигнал екип на Бърза помощ. Медиците констатирали смъртта на момичето и извикали полиция.

"По случая образувано досъдебното производство по чл. 116 от Наказателния кодекс за умишлено убийство на малолетно лице. На този етап не мога да кажа каква е причината за смъртта. По случая е назначена тройна съдебно-медицинска експертиза, но вещите лица все още не са се произнесли", обяви окръжният прокурор на Кърджали Желязко Стефанов. Той не пожела каже и дали в апартамента е проникнато чрез взлом и дали жилището е било обект на грабеж.

"Работим по всички възможни версии за автора на деянието", каза още окръжният прокурор. Той не пожела да коментира и слуховете, че от семейството на момичето е имало подадена жалба в полицията срещу съсед за тормоз. Желязко Стефанов също отказа да потвърди или да отрече мълвата в града, че детето е било открито със залепена с тиксо уста.

През целия ден блокът, в който се намира апартамента на семейството на детето, беше отцепен с от полиция. Входът беше ограден с полицейска лента, а пред него патрулираха полицаи. Те не допускаха хора да излизат или да влизат. С часове криминалисти извършваха оглед на апартамента и разпитваха съседи. Полицаи обхождаха района около жилищния блок и оглеждаха дори и кошчетата да смет.

Заради тежкият случай изходите на Момчилград бяха блокирани от полицейски патрули. Те проверяваха документите на всички влизащи и излизащи от града.

Жителите на Момчилград бяха шокирани от трагедията. В градчето се говореше, че на тръгване от апартамента в събота вечер майката заключила външната врата на апартамента с едно завъртане на ключа. На сутринта й направило впечатление, че се наложило да превърти ключа два пъти. Близки разказваха, че преди месец момичето било загубило ключовете си.

Детето и майка му живеели сами в апартамента. От 5-години бащата на момиченцето работел в Белгия. Семейството имало и по-голям син, който от няколко месеца живеел в Истанбул. Според близки детето не оставало само в семейното жилище. Когато майката била нощна смяна в апартамента идвала бабата, която живеела в село близко до Момчилград. Преди няколко дни обаче възрастната жена заминала за Турция, за да посети болната си сестра.