Избягалият пловдивски затворник: С много присъди, но пратен на външен обект

Снимка: бТВ

Снимка: бТВ

Без резултат продължава издирването на 42-годишния Георги Танчев, който избяга от затвора в Пловдив. Мъжът е „на топло” заради притежание на наркотици, но има и много други провинения, като тепърва ще се установява защо е бил изпратен да работи на външен обект, от който в крайна сметка не се върнал. Това стана ясно от думите на зам.-районния прокурор Атанас Илиев.

Танчев е бил настанен на общ режим в затворническото общежитие „Хеброс”, като в мандрата, в която е работел, не е имало охрана. „В хода на нашето наказателно производство ще изясним дали са били в конкретния случай налице предпоставки лицето да бъде на външен обект разпределено за работа”, посочи обвинителят.

Пред бТВ Илиев посочи, че 42-годишният пловдивчанин е осъждан за кражби в периода 1998 г. – 2011 г. Освен сегашната едногодишна присъда за притежание на наркотици, има и още една за същото провинение, която е година и три месеца и също предстои да бъде излежана. За бягството си мъжът може да получи до 3 г. лишаване от свобода.

Появиха се информации, че през нощта Танчев е бил забелязан в казина в Пловдив. При последвалите проверки обаче полицията не е попаднала на никаква следа от него.