Пленумът на ВСС разглежда сигнал на Блиц срещу Лозан Панов

Лозан Панов

Лозан Панов

Пленумът на ВСС ще разгледа сигнал срещу Лозан Панов, подаден от информационна агенция Блиц, представлявана от шефа й Ивайло Крачунов" . Доживяхме и това, коментират смаяни юристи.  

"Новината" стана ясна от дневния ред на пленума на ВСС и последната му 41-ва точка, която гласи: "Разглеждане на преписка № ВСС–7013/25.05.2017 г., образувана по писмо от „Информационна агенция БЛИЦ“, представлявано от Ивайло Крачунов." Това е поредната атака срещу магистрата.

Лозан Панов посещава политически мероприятия, жалват се Крачунов и с-ие.  Сигналът е, че магистратът е участвал в митинг в подкрепа на изгонения Белене  католически свещеник от Паоло Кортези. Там имало и депутати от бившия Реформаторски блок от 43-ия парламент.  За бъде внесена точката в четвъртък няма никакви мотиви.

Целта на акцията очевидно е дискредитирането и свалянето на Лозан Панов от поста председател на ВКС. Медиите за пръв път директно влизат в ролята на бухалки срещу лица от съдебната власт.  

За да стартира  процедура по отстраняването на Лозан Панов, трябва предложение, внесено от поне 5-има от членовете на пленума на ВСС.