Адвокат Марковски се съмнява - Росен Ангелов ли е убиеца от Нови Искър?

Той смята, че убийците трябва да са повече

Снимка: архив

Снимка: архив

Един от водещите ни адвокати - Марин Марковски разкри, че има много съмнения относно това дари Росен Ангелов е извършител на шесторното убийство в Нови Искър. Пред БТВ той разкритикува фактологията и изводите направени от разследващите.

"За да се каже, че един човек е убиец, трябва да има влязла в сила присъда, дотогава трябва да се води разследване, да се съберат доказателства и т.н. Има много въпросителни въпреки категоричното становище на полицията, че той е убиецът. Смятам, че трябва много да се помисли преди да се изведе 100 процента, че е той", съветва Марковски.

"Там е намерен ДНК материал, но никога не се каза какъв е този ДНК материал. Трябва да кажат откъде е взет този ДНК материал. Може да се разсъждава, че е отишъл там да пие вода, да пие вино. Това е аргумент, че е бил там, но не, че е бил убиецът". 

"Достатъчно е да има косъм, за да се изведе ДНК. Ако е косъм без луковица, отнема повече време и средства. В България има ДНК банка, където се пазят профили на всички заподозрени. Те не казват дали той е имал профил в нея", уточни юристът.

"Съмнявам се, като не изключвам варианта и да е той. Когато той стреля там има 3-ма мъже. Най-малката реакция е да хукнат. В такива моменти няма герои, всеки иска да се спаси. Няма дори счупени прозорци. Да не говорим, че трима човека може да му скочат. Няма никаква съпротива. Трима човека стоят и чакат да ги убие. Убийците трябва да са повече", заключи Марковски.

Според него психологията на блудник, какъвто е бил Ангелов не се вписва с това убийство. На блудниците им е трудно да оцелеят в затвора.

"В Германия на блудниците предлагат да ги скопяват, ако трябва да ходят в затвора. Затова той на всяка цена се е криел, при него е било задача номер 1 да се крие. Но в тази психология на блудника не се вписва убиецът. Един блудник може много трудно да бъде убиец", казва още той.

"Казват убива Кети, отива вкъщи преоблича се и отива да убие останалите. Защо се е върнал? Няма логика", смята адвокатът.

"Трябва да се отдаде дължимото на полицията. Момчетата стоят по гори и паланки по празниците, но да излязат на пресконференция с фактите", призова адвокат Марин Марковски.