Удостоиха журналиста Горан Благоев с приза "Златно перо"

Наградите се дават с подкрепата на Столична община и Министерство на културата

Горан Благоев

Горан Благоев

Наградите се дават с подкрепата на Столична община и Министерство на културата

Журналистът на БНТ и автор и водещ на предаването "Вяра и общество", което вече 12 години се излъчва в ефира на обществената медия, Горан Благоев стана лауреат на наградите "Златно перо" за 2017-та година, съобщава националната медия.

На връх 24 май за 22-ри път, в рамките на Европейския музикален фестивал, Classic FM радио, галерия "Макта" и "Кантус Фирмус" връчиха златните призове за принос към българската култура и изкуство. Наградите се дават с подкрепата на Столична община и Министерство на културата.

Те представляват брошка във формата на писец и са изработени от 24-каратово злато. Сред наградените са прочутата българска оперна певица Стефка Евстатиева, народната певица Янка Рупкина, диригентът Бедрос Папазян и композиторът Георги Арнаудов. За активна културна политика и подкрепа на стойностни проекти в областта на изкуствата награда "Златно перо" получи и кметът на София Йорданка Фандъкова.

От своя страна журналистът Горан Благоев благодари за високото отличие и отбеляза, че това е признание не само за неговата работа, тази на екипа му и на БНБ, но и отговорност, която задължава да продължават да поддържат това високо ниво, заради което са отличени.

"Изключително признание, че това, което предаването "Вяра и общество" върши, нашият екип, разбира се и БНТ, е това, което е нейното призвание - а именно да пазим българската духовност и да я утвърждаваме, защото 24 май е преди всичко Денят на българската духовност, онази духовност, която поникна в невероятно плодоносното поле на християнството и нека в днешния ден точно това да помним. Разбира се, това е една награда, която не е само признание за работата ми като автор и водещ на "Вяра и общество" и на целия екип, тя е една отговорност да продължаваме да държим това високо ниво, заради което сме отличени", изтъкна Благоев.