Съдът остави в ареста обвинения за убийството в Борисовата градина

Георги Игнатов

Георги Игнатов

Софийският апелативен съд остави в ареста Йоан Матев, обвинен за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина през лятото на 2015 г. Решението на апелативните магистрати е окончателно.

Апелативните съдии обясниха, че събраните доказателства потвърждават, че именно той е извършил престъплението. Според съда има опасност Матев да се укрие, тъй като вече е променял външността си. Преди седмица Софийският градския съд постанови най-леката мярка – „подписка”, за Матев. Софийската градска прокуратура вече внесе обвинителния акт срещу него в съда. В продължение на два часа днес съдиите от Апелативния съд изслушаха доводите и на обвинението, и на защитата.

Според обвинението именно фактът, че делото вече е в съдебна фаза, означава, че са спазени всички срокове и мярката за неотклонение е трябвало да остане „задържане под стража”.

Според защитата обаче обвинението е „нагнетило общественото мнение с помощта на четвъртата власт”, като по този начин е обяснило на обществото в България, че точно защитата е забавило делото. Това влече след себе си тенденциозност, посочи още защитата на Йоан Матев.