Фандъкова обеща 8 нови детски градини в София през 2018

Има все още нужда от инвестиции, особено в нови райони като "Манастирски ливади", "Изток" и "Кръстова вада"

Йорданка Фандъкова

Йорданка Фандъкова

Общо 5 нови детски градини ще има София през 2018 г., а отделно от това започва изграждането на още 8 такива обекта. Това обяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА.

Тя откри нова детска градина в столичния квартал "Бояна". Новото заведение е проектирано за две групи с около 50 деца. Стойността на ремонтните дейности е 1,2 млн. лв.

Работите по проектирането, съгласуването и ремонтните дейности на бившето боянско училище са продължили повече от 10 години, обясни кметът. Тя отбеляза, че сградата е паметник на културата с изключителни архитектура и история. Новата детска градина ще се казва "Светлина" и ще е филиал на 112 ДГ, в която се обучават и деца с различни проблеми.

През следващите месеци ще бъде завършена и новата детска градина в Драгалевци. Нова сграда се изгражда в "Красно село". Ще бъдат открити и детски градини в "Люлин" и в "Младост", каза кметът Фандъкова, като уточни, че тази в "Младост" е много голяма, с 10 групи.

За тази година са заложени над 22 млн. лв за започване на строителството на осем нови сгради – две от тях отново са в район "Витоша" - в "Княжево" и "Павлово".

„Все още най-натоварените райони са "Витоша", "Красно село", "Триадица", отделни части на "Младост" и "Люлин". Нашата политика вече е за облекчаване на групите”, каза Фандъкова и допълни, че има все още нужда от инвестиции, особено в нови райони като "Манастирски ливади", "Изток" и "Кръстова вада"