Кой всъщност стои зад инициативата "Знаме на мира"?

Учението Агни йога и други тайнствените въздействия са закодирани в хороскопа на Людмила Живкова, в който се вижда ранна смърт и странни, опасни трансформации след източните й увлечения

Силва Дончева, астролог

През 70-те и 80-те години на ХХ век България се оказва под активното въздействие на определени влияния и сили, които се опитват да управляват света още от втората половина на ХIХ век. През 1979 г. се създава Международната детска асамблея „Знаме на мира”, издига се лозунгът „Единство, творчество и красота” (девиз на Тибет), активно се представя българската култура и историческо наследство пред света. Начинание на пръв поглед изключително полезно и градивно.

Кой стои обаче зад инициативата Знаме на мира? На видим, физически план, това е председателят на Комитета по култура с ранг на министър на културата, членът на Политбюро и на ЦК на БКП - Людмила Живкова, дъщеря и на генералния секретар на БКП. Зад тази видимост обаче има други невидими сили с изключително коварен и потаен характер. Това са влиянията на т.нар. учение „Агни йога” на Елена и Николай Рьорих. Зад тях пък стоят още по-тайнствените въздействия на т.нар махатми, които диктуват на Елена Рьорих – „Жива Етика”, а преди това на Елена Блаватска „Тайната доктрина”. За всички тях е известно в окултните среди, че са учители на Черната ложа на Източните братства, а сътветно Блаватска и семейство Рьорих са техни верни ученици.

Колонизираните народи от средата на ХIХ век, и особено Индия, са много по-стари и опитни в окултно отношение от Запада и притежават изключителни духовни практики, чрез които могат да въздействат ментално върху съзнанието на незащитентия и горделив западняк.

Така в западното общество от средата на ХIХ век бавно започнат да се появяват учения с индуистки, будистки и шамански привкус, адаптирани специално за свръхегото на европееца и американеца. Започва отдалечаването на западните общества от най-същественото за тях, това което им дава силата – християнството.

Разузнавателните централи на Запад също вземат активно участие в този процес, мислейки си, че могат да запазят властта си и чрез проникване на специално поставени лица в духовните устои на индийската религия (Ани Безънт, наследила Блаватска в Теософското общество, е толкова близо приемана в Индия, че става и председател на партията Индийски национален конгрес - по-късно свързана с Индира Ганди). Англичаните не осъзнават, че вървят срещу себе си, опитвайки се да контролират сили, над които нямат власт. Те, както и Хитлер през целия ХХ век, се оказват подхлъзнати от мощни и невидими влияния (черната ложа на Изтока), чиято цел освен отмъщението за колониалния гнет, е и елиминирането на християнството на Запад. Най-тежкият резулат са двете опустушителни световни войни. В тях европейските народи, нахъсани от собственото си его и алчност, забравяйки под въздействието на уж „духовни” школи (обществото Туле, Врил - Ложата на посветените, теософите, тибетските шамани) предназначението си на духовни обединители на света, се сблъскват в унищожителен конфликт. Хитлер се подчинява почти изцяло на чужди окултни сили, нямащи нищо общо с християнството. Регентът на младия Далай лама - Квотухту, го манупулира директно в постоянен радио, а и по думите на Рудолф Хес и телемост Лхаса – Берлин, под заблудата за постоянна дружба и взаимопомощ. В Германия до края на войната се подвизават над 1000 тибетски лами. След разгрома на нацизма и разпада на колониалната система, Източна Европа е атакувана от комунизма, в който атеизмът е основен постулат. Всеизвестно, че и Ленин е получавал писмо от махатмите, в което го възхваляват и се надяват на сътрудничество.Семейство Рьорих също са наблюдавани от разузнавателната централа на Съветския съюз, от Сикрет сървис, от английските тайни служби, както и имат връзки с определени ложи на Запад.

Култът към Агни (Бог-Огън) е част от индуизма и е даден на човеството в хилядолетията преди Христа. Той е част от „Това, което е чуто от Бога”, но за друга много по-древна цивилизация и за съвсем други цели.

Цялото знание на човечеството до идването на Христа е знание за инволюционния стадий в историята. Това е периодът на слизането на човешкия дух в материята. В този етап се оформя човешкото съзнание, за да се стигне постепенно да етапа на самосъзнанието, което разработва неговия разум. От етапа на самосъзнанието започва т.нар път на еволюцията – възвръщането, изкачването на човека към Бога. Така всеки човек, изградил вече определено самосъзнание, ще навлезе в стадия на свръхсъзнанието и ще работи с интуицията си така, както в момента вижда и чува. Когато човек налезе в свръхсъзнанието, той започва да се схваща като душа и ще се движи и работи като дух. Пътят на движението от самосъзнанието към свръхсъзнанието е възвестен с идването на Христос на Земята. Така Той се явява единственият път към достигането на Бога и спасението на човека. Казано е изключително точно: „Аз съм Пътят, и Истината и Животът; никой не дохожда при Отца Ми освен чрез Мене” Йоан 14-6. Затова е кощунствено Христос да се слага наравно с други учители и богове. Те са останали в миналото и не са актуални за далите обет в християнството. Учението на Агни преди хилядолетия е за друго човечество, а учението на Рьорих е най-лъжовно и заблуждаващо най-вече с твърдението, че Христос е един от многото учители.

Така България, и чрез комунизма, и чрез идеята "Знаме на мира", е опитано да бъде вкарана в път, който е напълно чужд на цивилизационния и избор. Затова от 1979 г., откриването на асамблеята до заминаването на Людмила Живкова през 1981 г. имаше толкова малко време, а колекцията от картини на бащата и сина Рьорих си остават в мазетата на Галерията за чуждестранно изкуство.

В хороскопа на Людмила Живкова се вижда опасността от един такъв неблагоприятен развой. Слънцето й, перфектно поставено в знака на Лъв, е затъмнено от планетата на тайното, задкулисното и смъртта – Плутон, също намиращ се знака на Лъв. Това за съжаление предполага ранна смърт, а и много възможности за странни и опасни трансформаии и трагични инциденти.|

България е една от най-християнските държави в света: страната ни е притежател на единствената християнска азбука в света, създадена, за да се преведе на славянски език Словото Божие, в сърцето на София се намира ротондата Св. Георги, където са извършвани множество покръствания още в първата половина на 4 век, откриха се мощите на Йоан Предтеча, тук е благовествал и апостол Павел по изрична повеля свише. Българските земи имат могъща защита и когато се прекрачат границите на духовното ни предопределение, следват решителни действия от невидимия свят. Не е без значение да се знае и, че глава на Бялото братство /светии, пророци, цялата ангелска йерархия/ е самият Христос. Не трябва да се бъркат истинските бели Адепти на Хималаите с други учители и отмъстители. Древните учения на Индия се пазят старателно и никога няма да бъдат достъпни за белия човек, защото той ще злоупотреби с тях, а и те по принцип не са предназначени за нас.

Когато не спазваме завета си с Бог, идват татари, турци и комунисти. Добре е да се замислим и когато се увличаме по йога, рейки, Ци-гун, източни бойни изкуства и други подобни практики. Дори и да се правят само някакви упражнения, които сами по себе си уж не са опасни, това не е така. Зад всяко упражнение има конкретна мисъл, а тя е директно свързана с инволюцията. Очевадно е, че не можеш да слизаш и да се качваш едновременно. Непременно ще паднеш.