Облачно, валежи ще обхванат цялата страна

Максималните температури ще са от 4° до 9°

Днес ще е предимно облачно. Около обяд от северозапад ще завали дъжд, които до вечерта ще обхванат цялата страна. Отначало в Дунавската равнина, а до края на деня в по-голямата част от страната, вятърът ще се ориентира от северозапад и ще нахлува студен въздух, с който до вечерта в Северна и високите полета на Западна България, дъждът ще преминава в сняг. Не се очаква образуване на съществена снежна покривка. В източните райони през по-голямата част от деня вятърът ще се задържи от юг, температурите ще останат сравнително високи, валежите ще са от дъжд. Максималните температури ще са от 4° до 9°, в югоизточните райони – малко по-високи. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН).

По Черноморието ще бъде предимно облачно. След обяд и привечер на места ще превали дъжд, който в северните райони ще се примесва със сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, който след обяд ще започне да се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са 8°-12°. Температурата на морската вода е около 8°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно облачно и ветровито, със силен и бурен вятър от запад-югозапад, който след обяд ще се ориентира от северозапад. На много места ще има валежи от сняг, в Странджа и Сакар – от дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 2°.
Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца - ще се повишава.