НСО опровергава: Радева не е карала колата, нямало е гонка

Ще се разберем с колегите и ще си сътрудничим за изясняване на случая, каза ген. Антонов

Ангел Антонов

Ангел Антонов

В никакъв случай г-жа Радева не е шофирала автомобила, не е имало преследване в София с патрулки. Тя е била в колата с охраната си и с шофьора. Това заяви шефът на НСО в оставка ген. Ангел Антонов, цитиран от "24 часа" по повод излезлите информации, че две патрулки са преследвали мерцедеса на първата дама Десислава Радева снощи в София.

Не става въпрос за инцидент, имаме нарушена координация между отделните служби - не са разпознати колите, категоричен бе ген. Антонов. Случват се подобни случаи, но ще търсим първопричината след като анализираме ситуацията, допълни той. И обясни, че всички останали подробности ще ги разкаже след приключване на проверката.

Не става въпрос за гонки, нито за съпротива. Ще се разберем с колегите и ще си сътрудничим за изясняване на случая, каза ген. Антонов.

"Не може така безотговорно да се говори, че г-жа Радева е карала автомобила. Как си представяте ВИП-лицето да кара автомобила - това е невъзможно", отсече шефът на НСО. В момента извършваме проверка по цялостната ситуация около случая и ще се изяснят всички подробности и всичко, което се е случило. Докладват ми се нещата и ще се извършат и допълнителни проверки, докато имам тази възможност, допълни ген. Антонов.

Ако има нарушения от наша страна от колегите - ще се вземат мерки от ръководството. Ще го съгласувам с колегите от Жандармерията, които са си извършвали постоянната си работа, допълни той