The Insider: В Русия искат информация от децата за кого ще гласуват родителите им

В общинските структури в различни градове в Русия е започнало съирането на сведения за това кой ще се яви на президентските избори през март 2018 година, съобщава The Insider. 

В общинските училища в град Одинцово на класните ръководители е дадено поръчение да съберат личните данни на родителите на учениците. На родителите се изпращат съобщения от името на класния ръководител с молба да попълнят таблица с данни за местоживеенето, местоработата и мястото на гласуване. Направена е уговорката, че попълването на данните е доброволно. 

В училищата в Ростов на Дон пък се иска информация от децата за кого ще гласуват родителите им. 

В един от университетите в Ярославл студентите трябва да съощят предварително дали ще гласуват. "Трубва да има по не по-малко от 10 души от група", се казва в съобщението изпратено на студентите. 

В Екатеринбург масово се събира информация за това кой и къде ще гласува на изборите за президент. От всеки служител се иска информация не само за него, но и за двама колеги или познати.

Междувременно стана ясно, че в деня, в който се провеждат президентските избори ще бъдат проведени допитвания сред учениците дали искат да се учи шест дни в седмицата, а също така и референдуми в различните градове, свързани с тяхното благоустройство.

Всичко това се тълкува като опит на Кремъл и политтехнолозите, работещи за кампанията на Путин да повишат избирателната активност на изборите.

izbori-rusia.jpg