Саакашвили няма да води тайни преговори с украинските власти

Той е готов на преговори с Порошенко в присъствието на медиите

Снимка: RT

Снимка: RT

Бившият грузински президент и бивш губернатор на Одеска област Михаил Саакашвили обеща на митинг в Киев, че няма да води каквито и да било тайни преговори с действащите власти в Украйна, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Докато съм жив никога няма да търгувам с вашите интереси, да преговарям за пари", изтъкна той, опровергавайки информация в украински медии, че е написал писмо до президента Петро Порошенко с предложение за "примирие".

"Търпимост към корупцията няма да има, задкулисни договорки, с каквито всички са свикнали, от мен никога няма да видите и не очаквайте. Дори ако се опитат да ме убият или ако ме убият", каза Саакашвили.

Той добави, че е готов на преговори с Порошенко или негови представители, но само открито и в присъствието на медиите. Бившият губернатор посочи, че иска да говори с президента за това, как да бъде отстранена олигархията в Украйна.

По време на митинга избухнаха сблъсъци между привърженици на Саакашвили и полицията, съобщи агенцията, като се позова на кадри от прякото излъчване на мероприятието във Фейсбук страницата на Саакашвили.