Илиян Василев: Асад е история, Русия сама определи ролята си в Сирия - от свидетел стана съучастник

Руската дипломация петдесет и повече години след Хрушчов губи нерви и тропа по масата с обувка

Понякога е трудно обикновен човек да се разбере смисъла на маневрите в СС на ООН и особено на това осем пъти да се стремиш да прокараш резолюция, която да осъди режима на Асад. Хората се питат - какъв е смисълът, Русия да налага вето и спира разследване, включително с права да разпитват екипажа на хеликоптера който е реализират атаката и други пилоти?

А той е огромен,коментира във фейсбук анализаторът Илиян Василев.

От една страна ООН е призвана да опитомява енергията на войната. Колкото и остри и крайни да са като поведение и изказ дипломатите, те са за предпочитане пред военните действия.

Води се огромна битка за спечелване на сърцата и умовете на хората, за да могат те да бъдат информирани и имунизирани срещу хибридни атаки и паралелна действителност.

Без да бъде притисната от обстоятелствата и фактите, Вие нямаше да видити лицето на рускта дипломация, която петдесет и повече години след Хрушчов губи нерви и тропа по масата с обувка /не случайно се използва думата гопник - най-нисшия ранг на криминалния свят/. Да се обявиш срещу разследване на престъпления срещу човечеството - това е дефиницята на атака срещу циливно население със зарин - е имплицитно признаване на страх от резултатите от него, т.е. признаване на съучастие.

Русия сама определи ролята и мястото си в атаката с химическо оръжие - от свидетел стана съучастник. Тилерсън не случайно използва сдържан изказ при представяне на доказателствата в Москва. Няма нужда от прилагателни, съществителните са достатъчно ярки.

Една от водещите версии на причинита за атаката е създаването на паника сред населението и на нови бежански вълни за упражняване на натиск и дестабилизация на Турция и Европа.

На фона на преговорите в Москва - вчерашния ден се оформи като повратен - СС не е средство за решаване на кризата, макар неизбежно ще бъдем свидетели на нови вета от страна на Русия, Изолацията на Русия расте. САЩ и коалиция ще се върнат към добре познатата практика да решават проблемите без резолюция на СС, но без излишен ентусиазъм.

Асад е история. Той е неспасяем.

А сега преценете колко издържана като подход и съдържание бе позицията на БСП - София? Смешното става гротескно. БСП не е европейска, а евразийска партия.

Такава ще бъде и съдбата и. Нинова ще последва Сидеров.

Да здраствуют товарищи Гергов, Волгин, Стойчев, Райчев. След 28 години преход БСП отново се върна към базата си - филиал на Москва. Европейския съюз не и понесе.