Атентатът срещу наркобоса Златко Баретата гръмна и в световните медии

Днес световните медии реагираха светкавично бързо на инцидента  със Златомир Иванов – Баретата, който се случи тази сутрин пред Съдебната палата в столицата. 

Български престъпен бос, с прякор „Баретата" е бил прострелян и ранен на влизане в съдебна сграда в центъра на София, където трябваше да присъства на обжалването на своята присъда за ръководене на банда за трафик на наркотици, предаде Ройтерс.

България, най-бедната страна от ЕС, все още е разяждана от корупция и организирана престъпност повече от 20 години след падането на комунизма и е подложена на натиск от Брюксел да се справи с проблема.

44-годишният Златомир Иванов бе прострелян четири пъти в краката, ръката и стомаха посред бял ден на влизане в съда, където трябваше да обжалва осемгодишна присъда. 

Иванов и един от неговите охранители, който също е ранен, са откарани в болница. 

„Мястото дава лесен достъп за стрелба. Ако той беше в ареста, щеше да има защита", каза премиерът Бойко Борисов.

Снайперист рани двама души в центъра на София, предаде ИТАР-ТАСС.

Агенцията съобщава, че инцидентът е станал пред сградата на Съдебната палата в момент, когато Златомир Иванов, заподозрян по дело за трафик на наркотици и контрабанда на крадени автомобили, е влизал за съдебни изслушвания. Снайперистът е стрелял от последния етаж на сградата срещу Съдебната плата и е успял да рани Иванов и негов охранител.

За да прикрие следите си, стрелецът е запалил пожар, пише още ИТАР-ТАСС.

АФП излезе с инфомация, в която се казва, че известен български наркотрафикант е ранен при стрелба край Съдебната палата в София.

Златомир Иванов, по прякор Баретата (заради службата си в антитерористичния отдел към българската полиция), е прострелян на стълбището пред съда в центъра на столицата София, докато полицията го е ескортирала за съдебно слушане по обжалването на присъдата, която Иванов получи за участие в организираната престъпност, предаде агенцията.

При стрелбата Иванов е бил ранен в областта на краката и бъбреците. Миналия февруари той получи присъда 8 години лишаване от свобода за ръководене на престъпна група, извършвала трафик на наркотици. Днес трябваше да се проведе изслушване в рамките на процеса по обжалването на присъдат, припомня АФП.