Адвокатката, която се е срещнала с големия син на Тръмп, била човек на руското разузнаване

Руската адвокатка, която се е срещнала с Доналд Тръмп-младши по време на предизборната кампания в САЩ, е представлявала военното поделение на руското разузнаване.

Руската адвокатка, която се е срещнала с Доналд Тръмп-младши по време на предизборната кампания в САЩ, е представлявала военното поделение на руското разузнаване, показват съдебни документи, с които се е сдобила агенция Асошиейтед прес, предаде БТА.

Документите са от 2011 и 2012 и показват, че Наталия Веселницая е била адвокат на военно поделение 55002 на руската Федерална служба за сигурност по съдебно дело за права върху недвижим имот.

През юни 2016 Тръмп-младши, зетят на Тръмп Джаред Къшнър и тогавашният шеф на предизборния щаб на Тръмп Пол Манафорт се срещат с Веселницкая.

На тримата било казано, че рускинята има документи, които злепоставят кандидатката на демократите Хилари Клинтън.

Мнозина смятат, че тази среща е била част от опитите на руското правителство да помогне на кампанията на републиканците.

Агенцията припомня, че Веселницкая отрече да има връзки с руското правителство, но посредникът, уредил срещата, заяви, че тя разполага с документи от главната прокуратура на Русия.