Жаблянов: Истанбулската конвенция е революция, виждаме резултатите от този нов тип полови отношения

Вотът не е обречен, ако се промени парламентарното мнозинство, нека патриотите да решат

 "Истанбулската конвенция е революция, която се случва пред очите на всички. Всички виждаме резултатите от този нов тип полови отношения В нея са преплетени два въпроса, този за насилието срещу жените и отношението между половете. Текстовете противоречат на здравия човешки разум", това заяви Валери Жаблянов, зам.-председател на НС от „БСП за България”, в "Лице в лице" на Би Ти Ви. На здравия разум противоречат и много от констатациите му, но това изглежда не го притеснява. 

"Всеки избира кога да бъде на страната на разума, кога да бъде на страната на експеримента", каза той за страните, ратифицирали конвенцията.

"За нас темата за корупцията е фокусът на всички тези трудности пред нашето развитие", обясни той.

"Вотът не е обречен, ако се промени парламентарното мнозинство, нека патриотите да решат", заяви Жаблянов.

 "Вотът на недоверие няма нищо общо с европредседателството. Никой не може да пречи на българското правителство, освен ако то самото не си пречи. Това каза в предаването „Лице в лице” Валери Жаблянов

„Мотивите за вота за несправяне в борбата с корупцията на правителството не е нужно да бъдат допълнително аргументирани. За нас представляваше трудност какво да не се напише в мотивите, а не как да се направят мотивите, защото примерите за корупция в различни области на управлението, на живота, са толкова многобройни и така пред очите на обществото, че не знам дали е необходимо някакви специални органи да се занимават с този въпрос. Той се е превърнал в обществена болест”, допълни той.