Закрийте комунистическите организации с фалшивото наименование „ВМРО“

И в България и в Македония те са създадени от тоталитарните служби, казват в своя позиция наследници на войводи

Наследници на македонски войводи разпространиха позиция, в която настояват в името на бъдещото добросъседство между България и Македония, да бъдат закрити организациите с фалшивото име ВМРО. Според тях ВМРО-ДПМНЕ  и ВМРО-БНД са творение на комунистическите тайни служби в двете съседни страни и са работили против приятелството между българи и македонци.

Ето и пълния текст на Позицията:

Скъпи граждани на Република България и Република Македония,
в навечерието сме на най – светлия за всички нас празник – Илинден. На него отдаваме почит на онези наши бащи, деди и прадеди, които дадоха живота си за свободата на Македония. Тази година Илинден ще е по-различен, защото очакваме да се подпише жизненонеобходимия и очакван от всички нас договор за добросъседство.

Скъпи приятели,
Този договор няма да реши като с магическа пръчка трупаните с десетилетия фалшификации и омраза, които години наред създаваха разделение от двете страни на Осогово. Но този договор е едно добро начало. За неговото подписване през 1999 г. работеше упорито Борис Трайковски, но той не се хареса на външни сили, които предприеха ответни действия. Припомняме, че президентът Трайковски загина в съмнителна самолетна катастрофа, а отношенията между нашите страни замръзнаха по времето на президентите Цървенковски и Първанов. Време е да гледаме напред, към бъдещето, към по-доброто икономическо сътрудничество и благополучие на хората в Република България и Република Македония. Време е да продължим завета за добросъседски отношения, който ни остави президентът Трайковски. Франция и Германия отдавна не се вторачват в миналото, а работят заедно за общата идея – икономическо и социално благополучие на своите граждани. Трябва да последваме техния добър пример. Кога ако не сега, кой ако не ние? Затова и се обръщме към вас с призив да подкрепите европейското бъдеще на Република Македония.

Драги приятели,
Винаги сме вярвали, че Република България, в която днес живеят над 2 000 000 потомци с корени от Македония, трябва да е движещият локомотив към европейското бъдеще за Скопие. Днес се обръщаме към вас като наши братя, да подкрепите тези процеси. Същевременно с недоумение следим критиките, които идват от средите на ВМРО – ДПМНЕ. Дълго време мълчахме за някои истини, но е дошло време да ги кажем на висок глас. Хората в Република Македония и Република България не могат да бъдат повече лъгани. Време е да сложим край на комунистическите организации, назоваващи се със сакралните букви „ВМРО“, но по същество нямащи нищо общо с организацията, която създадоха нашите прадеди, деди и бащи. ВМРО – ДПМНЕ е продукт на комунистическите тайни служби на Югославия. В началото на промените от нейните редици бяха изхвърлени със страшна сила всички онези инакомислещи членове, които държаха на добросъседските интереси и на добруването на нашите два народа. Там останаха само онези верни на титовските завети партийни фонкцуионери, които продължиха да поддържат една утопия, една коминтерновска фалшификация, която и до днес изучават децата в Република Македония.

Няма разлика и с ВМРО – БНД в България, която бе регистрирана по фирменото дело на комунистическия съюз на македонските културно-просветни дружества. Там и до днес продължават да се разпореждат ДС-ченгета и комунисти, нямащи нищо общо с Македония. 
Скъпи приятели от България и Македония, крайно време е да изчистим комунистическите сенки във фалшификатите на историческата Вътрешна македонска революционна организация в нашите две страни. Гражданите на Република България и Република Македония не следва да продължават да са заложници на неясни политически интереси, обслужващи чужди държави. Време е да вървим напред към европейското ни бъдеще!  

Да живее България!
Да живее Македония!
Да пребъде историческата Вътрешна македонска революционна организация !

Подписали:
Потомци на изтъкнати войводи, създали историческата ВМРО и отдали живота си за нейните идеали и Български национален фронт - САЩ