Според Соломон Паси тя ще започне работа в Атлантическия клуб от 1 април, вече не е служител на МВнР

Министерството на външните работи обяви с нота за невалиден дипломатическия паспорт на бившия ни посланик в Съединените щати Елена Поптодорова, съобщи бТВ.

Причината e, че трудовите ѝ правоотношения с ведомството са прекратени. Нотата идва две  седмица, след като избухна скандалът с крадения крем за 400 евро от летището във Варшава.

bTV разполага с документа от 2 март, с който външното ни министерство информира чуждите мисии у нас за промяната в статута на Елена Поптодорова. Това означава, че на практика тя вече не е дипломат.

От Министерството обясниха, че паспортът на Поптодорова е обявен за невалиден, тъй като тя не е служител на ведомството от ноември 2016 г.

През февруари Поптодорова се е легитимирала с дипломатически документ пред полските власти, които я уличиха в кражба на скъпа козметика от безмитния магазин на летище „Шопен“.

На 2 март тя подаде оставка като ръководител на централноевропейския офис на Американския еврейски комитет със седалище във Варшава.

Поптодорова нарече случилото се „неволна грешка“.

На 9 март външният министър Ради Найденов подчерта, че тя няма дипломатически статут.

„Тя вече не е служител на МВнР, пенсионирана е, не мога да коментирам нищо повече от нейния живот“, каза той.

След скандала президентът на Атлантическия клуб Соломон Паси покани Поптодорова на работа. В разговор по телефона Паси каза, че договорът ѝ ще започне най-вероятно на 1 април.

6 Коментар(и)

 • Валка

  Валка(21 March 2017 - 09:03)

  Отговор

  Вместо да се извини ,че се е изкушила, тя се опитва да ни внуши ,че има световна конспирация срещу нея.

 • Гриторов

  Гриторов(21 March 2017 - 00:03)

  Отговор

  От изражението на лицето на тази жена личи че е психично болна.

 • barcelonski

  barcelonski(20 March 2017 - 22:03)

  Отговор

  ЗА КРЕМЧЕТО ... Не знам НО ...... => Разбрах, че е Много запозната с Кражбата на 10 000 000 000 USD ... На практика Кремозното Ленче визираше Парт'ята, която я направи Депутатка и Дипломатка ....... и по-точно Мутрите на ДС - КГБ - ГРУ - които дърпат конците в Червената Мафия ...... Ленче > кажи си още - ще ти олекне .... няма само ти и Филип Боков да страдате и "да Ви се взима от Мезето" .... - Ленче, говори и не спирай ! (подстрекаващо)

 • Лева ръка - десен джоб

  Лева ръка - десен джоб(20 March 2017 - 21:03)

  Отговор

  Установиха ли тя тоя дипломат.-паспорт получила ли го е от Тато, или си го сложила в чантичката (ГЕПИЛА) несъзнателно?!

  • Ime

   Ime(20 March 2017 - 21:03)

   Съзнателно не го е върнала. Доколкото ми е известно, след пенсионирането и е трябвало да го върне, но с него е по удобно.

 • Pутин

  Pутин(20 March 2017 - 20:03)

  Отговор

  На Първи април ...ндааа

Оставете коментарОбнови