В. Сидеров: Ще се легитимираме като консерватори по време на председателството

Волен Сидеров

Волен Сидеров

„Златна прегръдка” между ГЕРБ и националистите няма, а представителите на „Обединени патриоти” във властта са успешни и затова на този етап агресивната политика от миналото трябва да остане на заден план”, заяви пред бТВ лидерът на Атака Волен Сидеров.

Той се надява коалицията да издържи пълен мандат.

„Премиерът Борисов не би трябвало да дава оставка без консултиране с нас като коалиционни партньори. Ако ние не се свалим, няма кой”.

„Нито една обструкция няма от европейските партньори за участието на Патриотите във властта. Участието на „Обединени патриоти” във властта показва стабилност, легитимира нашите партии и ще ги легитимира още по-добре като представители на консервативната политическа среда по време на председателството”, заяви Сидеров.

Той заяви, че „Атака” няма партийни назначения и политическата сила е гласувала доверие на експерти.

Волен Сидеров похвали две от големите инициативи на ГЕРБ – за ревизията на приватизацията и за активизиране във външната политика.

Според него повечето българи искат проверки на раздържавяванията.

„Знам, че е трудно да се направи този прочит. Смятам, че е необходимо. Какъв ще е резултатът не можем да кажем, ще е много идеалистично да има пълна справедливост”, коментира той.

Сидеров коментира, че е странно, че БСП бяга от темата и не иска да подкрепи конституционните промени.

„В момента България е уникална като държава, защото е добре приета от различни посоки на света. Бойко Борисов провежда една балансирана и много добре премерена политика”.