Цветанов: Да обявиш, че демокрацията само взема, е тоталитаризъм

БСП поставя водачи на листи пряко свързани с ДС като Славчо Велков и Тома Томов, коментира политикът

Недопустимо е лидер на партия, стремящ се да управлява страната, да говори, че демокрацията много ни е взела. Да обявиш, че демокрацията само взема, е тоталитаризъм.

Това каза председателят на Предизборния щаб на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов на въпрос на Plovdiv-online как ще коментира вчерашната реплика на Корнелия Нинова, казана в Пловдив - "Демокрацията много ни взе."

Има индикации за опити за връщане на страната към тоталитарно управление от страна на БСП, продължи Цветан Цветанов. Хора като Славчо Велков, като Тома Томов, водачи на техни листи, са пряко свързани с Държавна сигурност. Бащата на Томов е бил началник в лагера в Белене, обоснова се той.

На въпрос  дали Нинова е търсела носталгия по твърдата ръка сред електората на БСП с репликата си, Цветанов каза: Тя е достатъчно объркана и БСП са така. Загубата им на изборите ще е катастрофална. ГЕРБ ще победи категорично и ще състави стабилно и проевропейско правителство. Разликата между двете партии на вота ще е над 5-6 % в полза на ГЕРБ, категоричен е Цветан Цветанов.

Хората видяха, че не популизмът и агресията, не омразата, която сеят Нинова и БСП, могат да спечелят доверието им. Според Цветанов разликата между ГЕРБ и БСП се увеличава непрекъснато в последните десетина дни.

Той предрече, че до края на кампанията ще има още поводи за изпускане на нерви от страна на лидерката на БСП. Българските избиратели няма да допуснат БСП отново на власт и то чрез задкулисие, каквото е и управлението на Орешарски и сегашният служебен кабинет на президента Радев.

Оставиха държавата с 5,5 процента дефицит, хората помнят протестите цяла година, помнят заградения парламент! По същия начин както влязоха тогава във властта, сега го правят със служебния кабинет. Това ли му е работата на Герджиков - да уволнява директори на печеливши държавни предприятия, да сменя държавни служители? - попита Цветанов.

В същото време - никакви действия за явната намеса във вътрешните работи на страната от Турция. Къде е Външно министерство? Къде е министърът, премиерът, президентът? - продължи Цветанов.

Виждате какви клипове и рисунки качва във Фейсбук кандидат на партия ДОСТ. В състояние ли е Герджиков да гарантира с действия, а не с думи, нормалното протичане на изборите, попита още Цветан Цветанов. Защото действията и начина на агитация от страна на ДОСТ не е ли опорочаване на вота на българските изселници?

Цветан Цветанов не изключи да се провокират съзнателно и етнически конфликти у нас, които да обслужват интересите на друга държава.

Но ние няма да влезем в тази надпревара за доверието на българския избирател по този начин, каза той. Ние уважаваме избирателя и сме сигурни, че добре помни какво остави БСП преди 2 години - спрени всички еврофондове, фалиралата КТБ, 5,5% дефицит - буквално икономически колапс.

И сега отново се стреми към същото, каза Цветан Цветанов и попита риторично:

Нормално ли е да се опрощават лихви по теглени кредити? Къде го има това? Да се обещава безплатно здравеопазване, като 3,9 млрд отиват именно за здравеопазване. Или някой иска да ги прибере? Откъде ще дойде вдигането на социалните помощи? От вдигането на данъците, за което говорят?

ГЕРБ е за запазване на плоския данък, който върна у нас много специалисти от чужбина. Ако се направи промяна в облагането, ако се вдигнат данъците с 20%, инвеститорите ще бъдат прогонени, а БСП е в състояние да го стори, каза Цветанов. Но няма да стане!

Защото българските граждани имат чувството за себесъхранение и БСП я чака катастрофална загуба от на 5-6% на вота. ГЕРБ ще състави стабилно правителство, което ще подготви държавата за председателството на Европейския съюз и ще подготви Пловдив за успешна Европейска културна столица 2019, заключи Цветан Цветанов в Пловдив.